ÅRETS TRENER 2-KURS HAR STARTET

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Mar 2020

F.v: Kursansvarlig Mariusz Piasecki, Anna Rostkowska (Bygdø FK), Gryta Krasikoviene og Matthieu Bulteau (Stavanger FK), Viktor Krylov (Bekkestua Fekting), Katherina Malvik (Titan FK), Bartosz Piasecki (Bygdø FK), Otthar Krohn og Fredrik Backer (Njård Fekting) samt Dan Lundesgaard (Drammen FK). Foto: Norges Fekteforbund. 

I helgen startet Fekteforbundet årets Trener 2-kurs. Ni deltakere fra seks fekteklubber deltok på den første av fire helgesamlinger. 

Trener 2-kurset består av fire intensive helgesamlinger. I tillegg skal deltakerne gjennomføre e-læringskurs som selvstudium og gjennomføre praksis i fekteklubbene. 

Seks av deltakerne gjennomgikk fjorårets Trener 1-kurs, mens resten har gjennomgått kurset eller har fått godkjent tilsvarende utdanning fra tidligere. Det er spesielt positivt for rekrutteringen av jenter til fektingen at tre av deltakerne er kvinner.

Kurset avholdes i Bygdøhus, med Mariusz Piasecki som kursleder. Både lørdagen og søndagen hadde et tettpakket program med både teori og mye praksis med veiledning. 

Trener 2-kurset
Nivå to i den NIF-godkjente «Trenerløypa» bygger videre på kompetansen og praksisen fra Trener 1-kurset.

Kurset har hovedemner; fektemetodikk og fekteteori. Fokuset er fortsatt på deltakelse, men med mer vekt på utvikling av fektere med nye momenter om selve treningsprosessen. 

En autorisert Trener 2 skal ha en helhetlig forståelse av treningsprosessen og ivareta fekterens behov i et sosialt, spennende og trygt miljø. Treneren skal kunne utvikle fekternes tekniske og taktiske ferdigheter, samt fysiske, psykiske og sosiale egenskaper for utøvere på klubbnivå frem til juniorlandslagsnivå.

Les mer om Fekteforbundets trenerutdanning via denne lenken.

Undervisningen består av teori og mye praksis med øvelser i par under veiledning av kursholder Mariusz Piasecki. Foto: Norges Fekteforbund.