SØRLANDETS FEKTEKLUBB I STØTET

Postet av Norges Fekteforbund den 5. Mar 2020

Faksimile fra NRK Sørlandet, onsdag 4. mars 2020. 

Kristiansand Kårdeklubb har endret navn og profil for å rekruttere flere medlemmer. Med det nye navnet; Sørlandets fekteklubb, håper klubben å nå bredere ut - også utenfor Kristiansand. 

Fektemiljøet på Sørlandet har ikke vokst i like stor fart som i fekte-Norge for øvrig. Dette ønsker nå klubbens medlemmer å gjøre noe med. 

Med navnebyttet ønsker de å signalisere at flere, uansett våpen innenfor olympisk sportsfekting, er velkommen. Dette gjelder også for de som bor i andre byer enn Kristiansand, for eksempel i Arendal og Grimstad. 

Starten på en fektebølge
I gårsdagens nyhetssending på NRK Sørlandet ble både treneren Ida Pettersen og Cagatay Kurt intervjuet. Etter å ha fått en demonstrasjon, avsluttet NRKs journalist med å si at dette kunne være starten på en ny fektebølge:

Se NRK Sørlandets nyhetsinnslag om Sørlandets fekteklubb via denne lenken

Tidligere omtalt av NRK
Cagatay Kurt er tyrkisk flyktning som tidligere har representert hjemlandet på ungdomslandslaget i fekting.

NRK sin sak om Cagatay Kurt sin dramatiske flukt fra Tyrkia, og hvordan han har blitt tatt i mot av det norske fektemiljøet og fikk delta i fjorårets Norgesmesterskap etter kun åtte måneder i Norge, ble en av de mest leste nyhetssakene i forbindelse med fjorårets NM-veka.

Sørlandets fekteklubb
Sørlandets fekteklubb trener hver tirsdag og onsdag kl. 18:00-20:00 i Gimlehallen i Kristiansand. Å prøve fekting er helt gratis og fullstendig uforpliktende.

Mer informasjon om klubben finnes via denne lenken

Interessert kan ta kontakt med leder Theodor Barndon Helland på tlf. 478 80 799 eller mail theodorhelland@outlook.com.

Sørlandets fekteklubb sin logo.