NORSK GULL I UKRAINA

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Mar 2020

Cordt von Brandis med trofeet over hodet i Kiev. Foto: Privat. 

Fekteforbundet gratulerer Stavangerfekteren Cordt von Brandis med gullmedalje i aldersklassen over 70 år i helgens veteranstevne i Kiev, Ukraina! 

Den europeiske veteranfektingen organiseres av European Veterans Fencing (EVF). Formålet er å utvikle europeisk konkurransefekting for kvinner og menn over 40 år. Kyiv Open ble arrangert av Armeyets Fencing Club, i samarbeid med det Ukrainske Fekteforbundet.

Økende interesse og deltakelse
Siden etableringen av EVF i 1991 har interessen for og deltakelsen på veteranstevnene og mesterskapene økt betraktelig. I tillegg til VM i regi av det internasjonale fekteforbundet (FIE), og EM i regi av EVF arrangeres det jevnlige både regionale og nasjonale fektestevner for veteraner i Europa. 

Norges Fekteforbund har publisert kalenderen sammen med stevnekalendrene i de andre aldersklassene under menypunktet Terminlister.

Fekting for hele livet
Stevnene og mesterskapene for veteraner er gode eksempler på at fekting både er en sport som kan bedrives som trening og som en konkurranseidrett, uansett alder. Dette er konkurranser på høyt nivå, og gode anledninger til å møte gamle og få nye fektevenner.

Norsk Veteranfekting
Norske fektere har tidligere oppnådd flere gode resultater i internasjonal veteranfekting. Blant annet med VM-bronse i 2017, og sist med to Cordt von Brandis sin seier i et finsk veteranstevne.

Fekteforbundet håper derfor at flere veteraner, fra flere norske fekteklubber vil delta fremover. Det er opprettet en Facebookgruppe, Norsk Veteranfekting for å stimulere interessen og som derfor norske veteranfektere anbefales i bli medlemmer av.