SVÆRT GODE EM-FORBEREDELSER

Postet av Norges Fekteforbund den 25. Feb 2020

Den norske troppen på trening i fekteklubben Escrime Levallios. I rødt f.v. Benjamin Humlen Dahlbo, Tomas Geitung, Sven Marcus Eeg og Truls Straumøy, samt Ole Magnus Olkvam. Foran er lagleder og coach, Frederic Roqueta. 

Som forberedelse til Europamesterskapet i Porec, har det norske juniorlaget deltatt på to internasjonale stevner, og trent med noen av verdens beste fektere og fektertrenere i Paris. Målet er kvartfinaleplass i lagkonkurransen.

Takket være lagleder Frederic Roqueta og støtte fra Fekteforbundet, har juniorlaget fått mulighet til å trene sammen med noen av verdens beste fektere og fektetrenere i Frankrike. 

Rett etter juniorverdenscupstevnet i Basel, der bestemann, Tomas Geitung fikk en 20. plass og laget fikk en 15. plass, gikk derfor turen til Paris. Der ventet to daglige treningsøkter sammen med både franske og utenlandske fektere. 

Høy kvalitet
På dagtid trente guttene i fekteklubben Saint Maur, hos den anerkjente franske treneren Daniel Levavasseur. Han har trent flere verdens- og olympiske mestere. Den siste var brasilianske Nathalie Moelhaussen som vant VM-gull i Budapest i 2019. 

På kveldene trente guttene i fekteklubben Escrime Levallois, som er en av verdens største fekteklubber. 

På bildet er lagleder Frederic Roqueta og den norske troppen ytterst til høyre. Daniel Levavasseur med våpen, og Nathalie Moelhaussen står ytterst til venstre.

God stevnetrening
I tillegg til treningssamlingen, har de fleste på det norske herrelaget deltatt på to internasjonale stevner for å toppe konkurranseformen.

I tillegg til overnevnte stevne i Basel, deltok tre av guttene også på det tradisjonsrike tyske seniorrankingstevnet Weisser Bär i Berlin forrige helg. Her ble den beste norske plasseringen en meget god 16. plass til Tomas Geitung. 

Norges Fekteforbund takker juniorlagets lagleder og coach Frederic Roqueta for den flotte oppkjøringen til Europamesterskapet i Porec. Den individuelle konkurransen er på torsdag 27. februar, og lagkonkurransen er på søndag 1. mars. 

Følg resultatene her