REGIONAL TRENINGSSAMLING I STAVANGER

Postet av Norges Fekteforbund den 17. Feb 2020

Bildet viser fektetrener i Stavanger Matthieu Bulteau som gir kyndig instruksjon under treningssamlingen i Stavanger. Matthieu Bulteau fullførte Fekteforbundets Trener 1-kurs i 2019, og skal videreutdanne seg i på årets Trener 2-kurs. Foto: Stavanger Fekteklubb. 

Med støtte fra Fekteforbundet arrangerte Stavanger Fekteklubb regional treningssamling den første helgen i februar. Totalt deltok 20 fektere fra Stavanger Fekteklubb og Kristiansand Kårdeklubb. 

Det ble et flott arrangement og en helg med mye idrettsglede, fekting og hyggelig sosialt samvær. Fordi åtte av deltakerne var nybegynnere, ble opplegget tilpasset både disse og de mer erfarne fekterne. 

Fredagscup
Helgen startet med at Stavanger Fekteklubb arrangerte en fredagscup i tilknytning til treningssamlingen. Dette er en uhøytidelig klubbkonkurranse som Stavanger Fekteklubb arrangerer fire av i hver sesong.

Innholdsrik treningssamling
På lørdagen ble det gjennomført totalt fire treningsøkter, med frukt og matpauser imellom. Første økt var relatert til oppvarming og annen idrettslek, men det i den andre økten ble fokusert på fotarbeid og andre fektetekniske øvelser.

I den tredje økten ble det mye fektetrening. Både med øvelser i par, og kamptrening med veiledning fra trenerne.  

Spennende foredrag
Siste økt på lørdag var et spennende foredrag om betydningen av fysisk trening. Andreas Suoranta fra WANG gav et inspirerende foredrag om hvor viktig fysisk trening er i konkurranseidrett. Han fikk god respons og interaksjon, både fra nybegynnerne og fra de mer erfarne fekterne.

Treningskonkurranse 
Søndagen besto av to økter. Før lunsj var det oppvarming, par-øvelser og andre fektetekniske øvelser. Deretter ble det arrangert en uhøytidelig treningskonkurranse med en egen nybegynnerklasse.

Både sportslig og sosialt utbytte
Stavanger Fekteklubb stilte med gode trenere flotte fasiliteter. Det ble rigget totalt 10 konkurransepister og alle fikk servert lunsj og mellommåltid.

Fekteforbundet håper at treningssamlingen både ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. Den gode stemningen på samlingen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen.

Norges Fekteforbund takker Stavanger Fekteklubb, og spesielt Tomas Krasikovas, Gryta Krasikoviene og Matthieu Bulteau som var ansvarlige trenere.