TANGERING AV ÅRSBESTE I BEOGRAD

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Feb 2020

Det norske juniorlaget med f.v. Truls Straumøy og Tomas Geitung (Bergens FK), Svend Markus Eeg (Stavanger FK) og Benjamin Humlen Dahlbo (Njård Fekting). Foto: Frededric Roqueta. 

Det norske juniorlaget fulgte i helgen opp resultatene fra forrige stevne i Hellas. Nok en syvendeplass for lag er tangering av den beste norske plasseringen siden oppstarten av juniorverdenscupen.  

Årets første verdenscupstevne for juniorene ble avholdt i Beograd, Serbia. Dette er det siste stevnet før uttaket av juniorer årets Europamesterskap i Poreč, Kroatia

222 fektere stilte i den individuelle konkurransen, og 24 lag fra ulike land deltok i lagkonkurransen. Den beste norske plasseringen i lørdagens individuelle konkurranse ble en 64. plass til Marcus Vokes Brobakken fra Njård Fekting. 

Jevne kamper avgjorde
Før søndagens lagkonkurransen var det norske laget rangert som nummer ni. Etter å ha slått det tyrkiske laget forskriftsmessig i den første kampen, imponerte det norske laget i sin neste kamp mot Tyskland.

Tyskerne som fikk bronsemedalje i det forrige stevnet i Hellas, var bedre rangert og helt klart favoritt til å slå Norge. Det ble en forrykende kamp som Norge vant etter svært god fekting av alle på laget. 

Videre ble det to jevne tap. Først mot sølvmedaljevinneren USA, så mot Østerrike der kun ett støt var avgjørende. Deretter avsluttet nordmennene med å slå Storbritannia i kampen om 7. plassen.

Se alle resultatene her

Stabilisert seg blant de åtte beste lagene
Siden oppstarten av juniorverdenscupen i sesongen 2014/15 har det norske juniorlaget nå kommet inn blant de åtte beste lagene to ganger på rad. Dette kan tyde på at det norske juniorlaget har stabilisert seg blant de åtte beste juniorlagene i verden, og nok et tegn på at årets laggull i Nordisk Mesterskap ikke var et blaff. 

På det norske førstelaget fektet Truls Straumøy og Tomas Geitung (Bergens FK), Svend Markus Eeg (Stavanger FK) og Benjamin Humlen Dahlbo (Njård Fekting). Laget ble coachet av Frederic Roqueta.

Norges Fekteforbund gratulerer juniorfekterne og coachen Frederic Roqueta!