BERGENSK KVINNEDOMINANS I SIDDIS CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Jan 2020

F.v. Bergensfekterne Louise Smøraas, Vilde Tengesdal, Jiayi Wen og Tone Karstensen med sine medaljer. Foto: Bergens Fekteklubb. 

I helgen ble Siddis Cup arrangert i Tastahallen i Stavanger. Stevnet som var kalenderårets første i Norgescupen hadde hele 190 starter fra elleve fekteklubber. 

På kvinnesiden fortsatte bergensdominansen. Selv om fektere fra fire forskjellige klubber tok medaljer, gikk hele 14 av 20 medaljer, inkludert alle av gull, til bergensjentene.
På herresiden var fordelingen jevnere. Fektere fra fire klubber tok gull, og seks klubber havnet på medaljestatistikken.

Følgende jenter, alle fra Bergen vant gullmedaljer: 
Vilde Tengesdal, Ada Sofie Gildernes (to hver) og Louise Smøraas.

Følgende gutter vant gullmedaljer: 
Anton Raeder (BYF), Benjamin Humlen Dahlbo (NjF), Elias Draugedalen (NøF), Emilis Krasikovas (Stav.FK) og Martin Aleksander Vik (NjF).

Se alle resultatene her

Hyggelig fellesmiddag
Hele 85 fektere, foreldre, trenere og dommere, samt andre tilreisende til Siddis Cup benyttet seg av Stavanger Fekteklubbs invitasjon til felles pizzamiddag på lørdag kveld. Det ble en hyggelig seanse med mange gode samtaler.

Et godt fektemiljø på tvers av klubb- og geografiske grenser motvirker frafallet, og stimulerer rekruttering av både utøvere og tillitsvalgte på både klubb- og forbundsnivå.
Norges Fekteforbund oppfordrer derfor flere stevnearrangører til å organisere tilsvarende fellesmiddager.

"Lik og del for norsk fekting"
Et positivt og engasjert miljø påvirker også hvordan fekting blir oppfattet utad.
Fekteforbundet håper derfor at både de tillitsvalgte i fekteklubbene, utøverne og deres foresatte, samt publikum fortsetter å liker andres og dele egne fekteopplevelser i sosiale medier.
Dette motiverer fekterne, og bidrar til å gjøre fektesporten mer synlig og attraktiv for nye fektere.

Mange flotte bilder
Det er også gledelig at Fekteforbundets nettside og offisielle Facebook-profil stadig engasjerer flere.

I løpet av helgen er det dessuten publisert mange bilder i Facebookgruppen Fektebilder. Stavanger Fekteklubb har for øvrig også publisert mange flotte bilder fra helgens konkurranse på klubbens Facebook-profil. 

Sjekk også egen de andre fekteklubbene sine nettsider og Facebook-profiler. Både for å like og for å dele egne bilder fra helgens opplevelser.

Dommerkurs
I forkant av helgens stevne, arrangerte Norges Fekteforbund dommerkurs med Bjørn Faye som kursholder. Kurset hadde fem deltakere.

Vi minner om skjerpende krav til antall pliktdommere og om dommerkursene som er satt opp i 1. halvår av 2020.

Norges Fekteforbund gratulerer både medaljevinnerne med resultatene og Stavanger Fekteklubb for flott stevnegjennomføring. Også takk til alle deltakere og trenere, samt til dommere og de frivillige som stiller opp som støtteapparat og publikum!Stavanger Fekteklubbs stevneledelse, f.v. Hans Berger, Ole Eeg og Pierre Labes sørget for et flott stevne. Foto: Stavanger Fekteklubb.