REPETISJONSMODUL I REN UTØVER

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Jan 2020

Antidoping Norge har lansert en repetisjonsmodul i Ren Utøver. Den nye modulen gir mulighet for repetisjon uten at man må gjennomføre hele kurset på nytt.

Fekting er verken en typisk utholdenhetsidrett, eller en idrett som krever mye styrke. Det er derfor få tilfeller av bevisst doping i fektesporten. Allikevel finnes det en risiko for ubevisst doping. Dette kan forårsakes av reseptfrie medisiner som står på dopinglisten uten å søke om medisinsk fritak, eller av kosttilskudd ol. som inneholder forbudte substanser. Dessuten av aktivt eller passivt inntak av partydop eller andre rusmidler til fest.

Antidoping i norsk fekting
Norges Fekteforbund følger NIFs lover og alle anbefalinger som gjøres for å unngå doping. Fekteforbundet ble dessuten sertifisert som Rent Særforbund i november i 2018.

Sertifiseringen innebærer at alle med verv, eller som er ansatt i Fekteforbundet skal ha gjennomført Ren utøver, og kjenne Fekteforbundets handlingsplan mot doping.  

Dessuten skal alle utøverne som er på landslaget eller som representerer Norge, inkludert medisinsk og sportslig støtteapparat som reiser med landslaget ha gjennomført Ren utøver.

Les mer om hvordan bli sertifisert som Ren Utøver her

Rent Idrettslag
Fekteforbundet minner om at alle fekteklubber som har fektere på landslaget skal være sertifisert som Rent Idrettslag.

Dette samme kreves av de fekteklubbene som ønsker å bli tildelt det tekniske arrangøransvaret for Norgesmesterskap.

Les mer om hvordan bli sertifisering som Rent Idrettslag her

Mer informasjon om Fekteforbundets Antidopingarbeid finnes via denne lenken