TIDENES BESTE I HELLAS

Postet av Norges Fekteforbund den 16. Des 2019

Det norske juniorlaget med f.v Benjamin Humlen Dahlbo (Njård Fekting), Truls Straumøy og Tomas Geitung (Bergens FK) samt Svend Markus Eeg (Stavanger FK). Foto: Frededric Roqueta. 

Det norske juniorlaget fikk i helgen den beste norske plasseringen siden oppstarten av juniorverdenscupen.  

Årets siste verdenscupstevne for juniorene ble avholdt i Heraklion på Kreta i Hellas. 231 fektere stilte i den individuelle konkurransen, og ett lag fra 25 ulike land deltok i lagkonkurransen. 

Selv om den beste norske individuelle plassering i lørdagens konkurranse ble en beskjeden 79ende plass, løftet de norske fekterne seg sammen i søndagens lagkonkurranse. 

Beste nordiske lag 
Det norske laget var før konkurransen rangert som nummer 10 av 25 lag. Etter å ha slått det lavere rangerte laget fra Romania i første kamp, vant det norske også over det høyere rangerte laget fra Israel. Deretter ble det tap mot Ungarn og USA før nordmennene vant over Storbritannia.

Dette resulterte i en flott syvendeplass, og den beste plasseringen av de nordiske landene.

Se resultatene her

Beste lagresultat i juniorverdenscupen
Siden oppstarten av juniorverdenscupen i sesongen 2014/15 har Norge aldri maktet å komme inn blant de topp åtte lagene på resultatlisten.

Selv om Norge tidligere har hevdet seg bedre i lagverdensmesterskap, er helgens plassering svært positiv, og en god indikasjon på at årets laggull i Nordisk Mesterskap ikke var et blaff. 

Norges Fekteforbund gratulerer det norske juniorlaget og treneren Frederic Roqueta!