TO BRØDRE PÅ SAMME PREMIEPALL I BERGENS CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Des 2019

Bildet viser premiepallen i guttenes årsklasse under 17 år som flankeres av t.v. Emil Draugedalen (Nøtterøy FK) med bronsemedaljen og Elias Draugedalen (Nøtterøy FK) med gullmedaljen. Midten er f.v. Inge Sørum (Bygdø FK), med den andre bronsen og Olav Eikanger (Bergens FK) med sølvmedaljen. Foto: Bygdø Fekteklubb.

I helgen ble Bergens Cup arrangert i Haukelandshallen. Stevnet som var kalenderårets siste i Norgescupen hadde 168 starter fra elleve fekteklubber. 

Av 40 utdelte medaljer beholdt fekterne fra arrangørklubben, Bergens Fekteklubb hele 17. Tre av disse var av gull. Det samme antallet gullmedaljer tok også fekterne fra Njård Fekteklubb med seg hjem til Oslo. 

Allikevel var det også fektere fra hele seks fekteklubber som vant gullmedaljer, derav den nye klubben Bekkestua Fekting. Dessuten kom hele åtte klubber på medaljestatistikken. Dette kan tyde på nivået mellom de ulike klubbene er i ferd med å jevne seg ut. 

Følgende personer vant gullmedaljer: Katherine Malvik (Titan FK), Vilde Tengesdal (BF), Ada Sofie Gildernes (BF), Marcus Vokes Brobakken (NjF), Martin Aleksander Vik (NjF), Elias Draugedalen (NøF), Emilis Krasikovas (Stav.FK), Tomas Geitung (BF) og Irina Ascheoug (NjF).

Se alle resultatene her

Dommerkurs og eksamen
I forkant av helgens stevne, arrangerte Norges Fekteforbund dommerkurs og eksamen med Bjørn Faye som kursholder og eksaminator.

Vi gratulerer Tore Eikanger og Knut Henrik Magnus som har gjennomgått alle trinnene i utdanningen og som besto eksamen som kreves for å bli nasjonal dommer! 

Vi minner om skjerpende krav til antall pliktdommere og om dommerkursene som er satt opp i 1. halvår av 2020.

Lik og del bilder og video
Bilder og filmsnutter som deles og likes i sosial medier øker antallet som blir eksponert for fekting. Dette motiverer fekterne og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv - både for nye utøvere og for sponsorer. Les mer om dette her.

Bergens Fekteklubb har publisert mange flott bilder fra konkurransen. Disse kan ses på klubbens Facebook-profil. 

Flere deltakere og tilskuere har dessuten delt bilder og videosnutter på Facebook-profilen Fektebilder. Bli medlem av gruppen, lik, del og publiser gjerne flere bilder av denne og andre stevner og treninger.  

Norges Fekteforbund gratulerer både medaljevinnerne og Bergens Fekteklubb med god gjennomføring av stevnet!