FLOTT FEMTEPLASS I ØSTERRIKE

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Okt 2019

F.v. Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki og Vilde Tengesdal fra Bergens Fekteklubb. Foto: Norges Fekteforbund.

De norske kadettene deltok i helgen på Europacupstevnet Trofeo Maestro Dario Codarin i Klagenfurt, Østerrike. Med en flott femteplass kvalifiserte Vilde Tengesdal seg til landslaget og samtidig til både EM og VM neste år.

Stevnet i Klagenfurt er nytt bekjentskap for mange av de norske fekterne. På grunn av tidspunktene i det norske stevneoppsettet, har dette stevnet erstattet tilsvarende i Bonn på den norske terminlisten for Norsk ranking

Stevnet i Klagenfurt var dessuten det første av fire kvalifiseringsstevner til EM i Kroatia i februar, og til VM i USA i april neste år.

Bergensfekterne i støtet
I helgen var det Bergensfekterne som hevdet seg best. Vilde Tengesdal ble beste nordmann med en flott femteplass, i tøff konkurranse med 181 kadettfektere fra 12 land.

Henning Karlsen ble beste nordmann med 23. plass i gutteklassen. Denne klassen hadde 211 deltakere fra til sammen 16 land. Begge fekterne representerer Bergens Fekteklubb.

I søndagens lagkonkurranse var det førstelaget til guttene som sto for den beste norske plasseringen. Laget med Elias Draugedalen (Nøtterøy FK), Henning Karlsen (Bergens FK), Olav Eikanger (Bergens FK) og Alexander Bakke (Stavanger FK) kom inn på 12. plass i konkurranse med 36 andre europeiske lag.

Se alle resultater her

Bartosz besto dommereksamen
Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki, deltok i Klagenfurt som dommer. Han ble av en egen jury vurdert såpass godt at han med dette kvalifiserte seg som Europeisk fektedommer.

Dette betyr at han både kan og vil forsøke å bestå den internasjonale dommereksamen i regi av FIE i 2020.

Zorro Cup
Norske ungdommer deltok lørdag på sesongens andre stevne i Ungdomsserien; Zorro Cup. Stevnet ble arrangert av Oslo Fekteklub i Hovseterhallen.

I år var det 83 starter, nærmest en dobling fra 47 i fjor. I tillegg til fekterne fra arrangørklubben, stilte fektere fra Bygdø Fekteklubb, Njård Fekting, Nøtterøy Fekteklubb, Titan Fekteklubb, Bekkestua Fekting og Drammen Fekteklubb.

Informasjon om Zorro Cup og Ungdomsserien for øvrig kommer her.

Det er gledelig at påmeldingen til stevnene i Ungdomsserien øker, og at stadig flere publiserer bilder i Facebook-gruppen "Fektebilder".

Les mer om deling av bilder og videosnutter her.

Fekteforbundet gratulerer Vilde, Bartosz og alle ungdommene med helgens flotte resultater!