NORSK GULL, SØLV OG BRONSE I NORDISK MESTERSKAP

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Okt 2019

Bildet viser Norge sitt førstelag, med f.v. Truls Straumøy, Benjamin Humlen Dahlbo, Svend Marcus Eeg og Tomas Geitung på toppen av premiepallen i lagkonkurransen. På de neste plassene kom Estland og Sverige. Foto: Norges Fekteforbund. 

Årets Nordiske Mesterskap i kårdefekting for ungdommer ble i helgen avholdt i Sandefjord. Fektere fra Danmark, Sverige, Finland, Latvia, Estland, Litauen og Norge konkurrerte om de nordiske mesterskapstitlene i aldersklassene under 20 år, under 17 år og under 15 år både jenter og gutter. 

Det er 14 år siden forrige gang det nordiske mesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble arrangert i Norge. Mesterskapet, som hadde 399 individuelle starter pluss lagkonkurransene i juniorklassen for begge kjønn, var den hittil største fektekonkurransen som noensinne er arrangert i Norge. 

Norge på tredjeplass i medaljeoversikten
Ikke uventet er det de Estiske fekterne som dominerer på toppen av resultatlistene. Allikevel ble det individuell sølv- og bronsemedalje I tillegg til laggullet. Med medaljer i hver valør havnet Norge på tredjeplass etter Sverige i premiestatistikken.

Bildet viser seierspallen i U15 klassen med sølvmedaljevinner Aleksander Malvik (Titan FK) ytterst til venstre, og bronsemedaljevinner Franz Philip Pap Holmen (Bygdø FK) ytterst til høyre. Foto: Norges Fekteforbund. 


LANDGULLSØLVBRONSE
Estland463
Sverige2
4
Norge111
Latvia1
2
Litauen

3
Finland
2
Danmark

1

Se alle resultater i alle klassene via denne lenken

Vellykket arrangement
Norges Fekteforbund ønsket å bruke mesterskapet for å synliggjøre fekting i nye vekstområder, og stimulere vennskapet på tvers av land og klubber i Norden og de baltiske landene.

Valget av arena falt på Oslofjord Arena i Melsomvik, utenfor Sandefjord. Stedet har en stor og flott hall, med muligheter for felles beverting og rimeligere overnattingsmuligheter enn for eksempel i Oslo der deltakerne også ville vært spredd rundt på ulike hoteller. 

Dette kunne ikke ha latt seg gjøre uten å tildele de lokale fekteklubbene arrangøransvaret. Selv om beslutningen har innebåret mer jobb i flytting og rigging av mye utstyr, og organisering av et busstilbud for å gjøre adkomsten enklere, har tilbakemeldingene fra deltakerne kun vært positive.  

Selv om både Fekteforbundet og flere av de større fekteklubbene har bidratt med utstyr og kompetanse, har de frivillige fra både Nøtterøy Fekteklubb og Sandefjord Fekteklubb gjort en formidabel innsats. 

Vi ønsker derfor å takke alle, både klubbene som har bidratt med utstyr, de som har stilt opp som dommere og alle dere andre som har bidratt i både forberedelsene og gjennomføringen av dette mesterskapet! 

Økt synlighet
For å markedsføre mesterskapet og synliggjøre det lokale tilbudet har fekting blitt omtalt på NRK radio og NRK tv i forkant av mesterskapet. De lokale fekteklubbene har også produsert en egen videosnutt som har blitt spredd i sosiale medier. Denne kan ses her.

I tillegg ble alle finalene sendt direkte og kommentert av Reidar Bowitz Helliesen fra Sandefjord Fekteklubb på Direktesport.no. 

Sendingene er fremdeles tilgjengelige via denne lenken men krever innlogging som koster fem kroner.