NORSK GULL OG BRONSE I FINLAND

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Sep 2019

Stavangerfekterne Cordt von Brandis og Eyvind Stangeland på pallen i Turku. Foto: European Veterans Fencing. 

Fekteforbundet gratulerer Stavangerfekterne Cordt von Brandis og Eyvind Stangeland med henholdsvis gull og bronse i aldersklassen over 70 år i helgens veterankonkurranse i Turku, Finland!

Den europeiske veteranfektingen organiseres av European Veterans Fencing (EVF). Formålet er å utvikle europeisk konkurransefekting for kvinner og menn over 40 år. 

Siden etableringen av EVF i 1991 har interessen for og deltakelsen på mesterskapene økt betraktelig. I tillegg til VM i regi av det internasjonale fekteforbundet (FIE), og EM i regi av EVF arrangeres det jevnlige både regionale og nasjonale fektestevner for veteraner i Europa. 

Helgens stevne ble arrangert som en del av det Nordiske Mesterskapet for seniorer, og det andre stevnet i Nordic Challenge.

Se alle resultatene her

Fekting for hele livet
Stevnene og mesterskapene for veteraner er gode eksempler på at fekting både er en sport som kan bedrives som trening og som en konkurranseidrett, uansett alder. Dette er konkurranser på høyt nivå, og gode anledninger til å møte gamle og få nye fektevenner.

Norsk Veteranfekting
Norske fektere har tidligere oppnådd flere gode resultater i internasjonal veteranfekting. Blant annet med VM-bronse i 2017.  

Fekteforbundet håper derfor at flere veteraner, fra flere norske fekteklubber vil delta fremover. Det er opprettet en Facebookgruppe, Norsk Veteranfekting som kan anbefales i denne sammenhengen.