ALT KLART FOR NM OG NM-VEKA

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Jun 2019

Norgesmesterskapet i kårdefekting for senior og veteran, samt for aldersgruppen U23 skal i år avholdes i Forum EXPO i Stavanger. Mesterskapet er en del av NM-Veka og fektefinalene i U23-klassen for begge kjønn blir sendt direkte på NRK med kommentering på fredag 28. juni kl. 13.15-14.30. 

Folkefest i Stavangerregionen
I år har 25 særforbund fått mulighet til å arrangere NM i til sammen 39 idrettsgrener under NM-Veka. Til sammen vil rundt 2 000 utøvere være i aktivitet på ulike arenaer fra onsdag til søndag. Våre konkurranser avholdes 28. - 30. juni.

I tillegg til det sportslige, legges det opp til en idrettsfest med mye som skjer for både utøvere og de andre involverte fra hele idretts-Norge.

Årets største sportsproduksjon på NRK
NM-Veka er NRK sports største enkeltproduksjon i 2019 og vil sende over 30 timer direkte fra til sammen 19 NM-finaler. Deriblant fektefinalene i U23-klassen for damer og herrer. I tillegg blir det laget et kveldsmagasin som går på luften etter Dagsrevyen hver dag.

80 NRK-medarbeidere vil være i sving for vise frem mest mulig ved direktesendinger, oppsummeringer og reportasjer – på TV, nett/mobil og radio. Vi forventer dessuten stor interesse fra andre nasjonale og regionale medier. 

Vi håper derfor våre deltakere og andre i fekte-Norge stiller opp på intervjuer og benytter alle mulighetene for å vise frem sporten vår. På denne måten får både mesterskapet og norsk fekting større oppmerksomhet enn hva vi vanligvis klarer på egenhånd.

Geoparken blir samlingspunktet
Geoparken, som ligger utenfor Oljemuseet i Stavanger sentrum, blir samlingsstedet etter konkurransene under NM-Veka. Her holder Norsk Tipping åpen lounge for frivillige, utøvere og andre som har en rolle under NM-Veka.

I tillegg er idrettspolitikere fra særforbund og andre organisasjonsledd i NIF invitert til ulike debatter og fora for å sette idretten og våre behov på dagsordenen. 

Åpningskonsert
På fredag 28. juni inviteres alle frivillige til mat og underholdning i loungen fra klokken 1630 til 1800. Det loves både overraskelser og god stemning. I etterkant av frivilligtreffet blir det underholdning og konsert fra scenen, hvor det også gjøres stas på dagens NM-vinnere. Her er alle velkommen!

Bidra i synliggjøringen av fekting
I tillegg til å tilby tv-publikum spennende innblikk i fekting, vil teknisk NM-arrangør Stavanger Fekteklubb sørge for at interesserte får prøve fekting på egne stands. Vi håper dette vil være positivt for rekrutteringen i et viktig vekstområde for norsk fekting.

Vi håper også at alle, både utøvere, trenere og publikum, vil dele sine opplevelser på sosiale medier under norgesmesterskapet. Bruk gjerne hashtag #NMVeka for økt spredning i hele Norge. 

NRK ønsker dessuten lyst til å vise fine «NM-øyeblikk». Vi håper så mange som mulig benytter seg av dette for å vise frem sporten vår. Dette kan gjøres ved å sende inn korte videosnutter og bilder via: https://bidra.nrk.no/

Stavanger Fekteklubb har for øvrig gjort avtale med fotograf Damir Grskovic som tok bilder fra Siddis Cup. Han vil både ta bilder fra kampene, og selge portrettfotografier på forespørsel. 

Fotoramme på Facebook
En artig måte å vise at man skal delta i NM og NM-Veka på, som også bidrar med økt synlighet er å bruke en egen fotoramme på profilbildet Facebook. Følg denne lenken for å gjøre dette: https://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=454417381789961 

Oddsspill
Det er mulig at Norsk Tipping vil sette odds på noen av fekteøvelsene. Dette vil i så fall være første gang det blir satt odds på våre øvelser. Vi må derfor minne om at kampfiksing er en alvorlig, kriminell handling og har derfor videreformidlet regler og retningslinjer for utøvere og andre i nær tilknytning til fekterne i en epost til alle fekteklubbene.

Dommerkurs og dommerforum
Parallelt med Norgesmesterskapet minner vi om Norges Fekteforbund sin dommereksamen fredag 28. Juni kl. 18 – 22 i Forum Expo og Dommerforum ved Andras Borsodi lørdag 29. Juni etter finalene i Forum Expo. Påmelding gjøres per epost til post@stavangerfekteklubb.no

SE PROGRAMMET FOR FEKTEKONKURRANSEN OG FÅ MED DEG ALT SOM SKJER UNDER NM-VEKA PÅ DEN OFFISIELLE NETTSIDEN HER.

Oppdatert resultatinformasjon vil også finnes her når mesterskapet igangsettes.

Vi ønsker alle lykke til, og håper alle får en spennende og hyggelig avslutning på fektesesongen!