GODE NORSKE RESULTATER I VETERAN-EM

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Jun 2019

På bildet er f.v. Elisabeth Skaar Nilsen og Ragnhild Skålid fra Bygdø Fekteklubb. (Privat foto).

Årets Europamesterskap for veteraner ble i år avholdt i Cognac i Frankrike. I løpet av fem dager gjorde om lag 1 500 fektere fra 35 nasjoner opp status på det flotte sportskomplekset i Châteaubernard.

Fra Norge stilte fire kårdefektere fra Bygdø Fekteklubb og Stavanger Fekteklubb. 

Bygdøyfekterne Elisabeth Skaar Nilsen og Ragnhild Skålid klarte begge avslutte blant de åtte beste i sin aldersklasse. Cordt von Brandis og Eyvinn Stangeland fra Stavanger Fekteklubb kom henholdsvis inn blant de 16 og 32 beste i sin klasse.

Vi gratulerer med flotte prestasjoner!

Se alle resultatene her

Veteranfekting på fremmarsj
Den europeiske veteranfektingen organiseres av European Veterans Fencing. Formålet er å utvikle europeisk konkurransefekting for kvinner og menn over 40 år. 

Europamesterskapene for lag, og de individuelle konkurransene avholdes annen hvert år. I tillegg til mesterskapene arrangeres det jevnlige både regionale og nasjonale fektestevner for veteraner. 

Siden etableringen av European Veterans Fencing i 1991 har interessen for og deltakelsen på mesterskapene økt betraktelig. Som en følge av dette arrangeres det nå også verdensmesterskap for veteraner i regi av det internasjonale fekteforbundet (FIE). 

Fekting for hele livet
Stevnene og mesterskapene for veteraner er gode eksempler på at fekting både er en sport som kan bedrives som trening og som en konkurranseidrett, uansett alder. 

I Norge blir det arrangert Norgesmesterskap for veteraner, og Nøtterøy Fekteklubb har dessuten inkludert veteranklasser i Nøtterøy Cup

Flere deltakere fremover
Norske fektere har tidligere oppnådd flere gode resultater i internasjonal veteranfekting. Dette er konkurranser på høyt nivå, og gode anledninger til å møte gamle og få nye fektevenner. Vi håper derfor at flere veteraner, fra flere norske fekteklubber også vil delta fremover.

På bildet er f.v Stavangerfekterne Eyvinn Stangeland og Cordt von Brandis med en fektevenn. (Privat foto).