ÅRETS UNGDOMSSERIE AVSLUTTET PÅ NØTTERØY

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Mai 2019

Bildet er fra diplomutdelingen etter sesongens Ungdomsserie. (Foto: Norges Fekteforbund)

Fekteforbundets har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene og stimulere til vennskap på tvers av geografi. Ungdomsserien er ett av tiltakene som skal bidra. 

Norges Fekteforbund satser på regionale treningssamlinger utenfor Østlandet. I denne regionen, med kortere avstand mellom klubbene, er imidlertid igangsettelse av en egen ungdomsserie valgt som virkemiddel. 

Konkurransene er uhøytidelige, men er ment å gi fekterne spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Selv om Ungdomsserien gjennomføres som regionale konkurranser på Østlandet, er den allikevel også åpen for fektere fra hele landet.

Andre året
Sesongens Ungdomsserie var den andre i rekken, og har bestått av ZORRO Cup hos Oslo Fekteklub, Angelini Cup hos Bygdø Fekteklubb, Vårstøtet hos Njård Fekting, før serien i helgen ble avsluttet med Nøtterøy Cup hos Nøtterøy Fekteklubb.

Hagefest og lagkonkurranse for veteraner
Som i fjor ble serien avsluttet med hyggelig hagefest med diplomutdeling som både fektere i de ulike aldersklassene og foreldrene deltok på.

I tillegg til Ungdomsserien, arrangerte Nøtterøy Fekteklubb som i fjor en lagkonkurranse for veteraner. Dette er tiltak som også stimulerer til økt aktivitet og samhold blant de eldre fekterne. Norges Fekteforbund håper dette vil bli videreført, og at også andre klubber inkluderer dette i sine stevnearrangementer.

Fortsetter neste sesong
Årets Ungdomsserie samlet 118 fektere fra 14 fekteklubber. Dette er gode tall, men dessverre noe færre deltakere enn i fjor. Ungdomsserien vil uansett bli gjennomført med de samme fire stevnene neste sesong, og da forhåpentligvis med høyere deltakelse. 

Norges Fekteforbund appellerer derfor til at de mindre fekteklubbene motiverer sine medlemmer, og spesielt jentene til å delta. Nærmere informasjon om neste sesongs Ungdomsserie vil bli publisert.

Bilder
Flere av fekteklubbene har tatt mange flotte bilder fra konkurransene. Vi oppfordrer så mange som mulig til å bidra med dette, og til å spre disse på sosiale medier. Dette er noe fekterne setter pris på, og som også vil være med på å økte fektesporten synlighet og dermed bidra positivt i klubbenes rekrutteringsarbeid. 

Se bilder på Njård Fekting sin Facbookprofil
Se bilder på Nøtterøy Fekteklubb sin Facbookprofil
Se bilder på Bygdø Fekteklubb sin Facbookprofil

Andre samling i trenerutdanningen
Parallelt med konkurransene arrangerte Norges Fekteforbund den andre samlingen i trenerutdanningen. 

18 deltakere gjennomførte 14 undervisningstimer under kyndig veiledning fra kursleder Mariusz Piasecki. Les mer om Fekteforbundet sin trenerutdanning her.

Norges Fekteforbund takker alle klubbene som har arrangert stevner i Ungdomsserien. En ekstra stor tatt til Nøtterøy Fekteklubb og familien Draugedalen som nok en gang arrangerte en storartet avslutning hjemme i egen hage!

RESULTATER NØTTERØY CUP 2019

RESULTATER UNGDOMSSERIEN 2018/19