FØRSTE LANDSLAGSSAMLING I 2019

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Jan 2019


God start på året for landslagsfekterne og flere sparringspartnere i Njårdhallen. (Foto: Norges Fekteforbund). 

Årets første landslagssamling i regi av Fekteforbundet ble i helgen gjennomført i Oslo. Hele 24 fektere, både jenter og gutter, fra syv fekteklubber deltok på samlingen.

I tillegg deltok flere tidligere landslagsfektere, blant annet Fekteforbundets sportslige leder, som sparringspartnere på enkelte av treningsøktene.

Fredag til søndag
Treningssamlingen startet allerede fredag med frifekting, og en orientering fra sportslig leder om den nye passivitetsregelen som er innført. Neste gjennomgang av denne regelen vil bli for både fekterne og de som skal dømme på Norges Cup stevnet, Siddis Cup, i Stavanger om to uker.

På lørdag og søndag hadde samlingen to fokusområder. Før lunsj var det mest fokus på teknisk og taktisk trening. Etter lunsj var det mest fokus på konkurransefekting. 

På lørdag kveld ble det dessuten arrangert et hyggelig fellesmåltid. Her ble det også servert kake for Vilde Tengesdal som fylte 15 år. 

Totalt ble det gjennomført fem treningsøkter i Njård Fekting sin fektesal i Njårdhallen. Treningen ble ledet av Njård Fekting sin hovedtrener Fredric Roqueta. Samlingen ble avsluttet med en treningskonkurranse på søndag.

Norges Fekteforbund takker Fredric Roqueta for jobben og alle fekterne, inkludert sparringspartnere som stilte opp, for god innsats!