NYE REGLER VEDTATT AV FIE-KONGRESSEN

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Des 2018


Andras Borsodi, Norges eneste dommer med FIE-lisens som dommer. (Foto: Norges Fekteforbund)

Informasjon om regelendringene som ble vedtatt på FIE-kongressen er nå publisert. Flere endringer trer i kraft allerede fra årsskiftet.

I en tidligere artikkel på fekting.no om årets FIE-kongress i Paris, ble det informert om at det er vedtatt regelendringer som har betydning for norsk fekting. 

Oppsummering av alle vedtakene fra kongressen er nå publisert, og kan lastes ned i sin helhet her: Vedtak på FIE-kongressen_2018_engelsk.pdf 

Andras Borsodi vil for øvrig informere om regelendringene på sesongens første norgescupstevne, Siddis Cup 19.-20. januar i Stavanger.  Dette følges opp på flere stevner fremover.

De viktigste endringene er som følger: 

Passivitet
Hovedprinsippet blir at kampen stoppes etter ett minutt uten støt. Om stillingen er lik, utdeler dommeren ut ett P-gult kort til begge fekterne. Er stillingen ikke lik, utdeles ett P-gult kort til den fekteren som ligger under. 

Hver gang det går ett minutt uten poeng utdeler dommeren kort, men etter det første P-gule kortet er det deretter P-røde kort med straffestøt som utdeles etter det samme prinsippet. Etter to P-røde kort er neste forseelse P-svart kort. Svart kort i denne sammenhengen gjelder kun kampstraff, og ikke utestengelse i 60 dager. 

Denne videoen gir et godt innblikk i den nye passivitetsregelen. Her utdeles både gule og røde passivitetskort i første periode:

Draktmerking
Det har blitt obligatorisk med bukseflagg, samt etternavn og nasjonalitet (NOR) på ryggen på alle FIE-stevner. Fektere som ikke har dette, får ikke delta.