BESTE NORSKE RESULTAT PÅ SYV ÅR

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Nov 2018


(Elias Draugedalen, t.v i kamp mot sveitseren Matteo Wicht. Sveitseren vant kampen, og kapret til slutt bronsemedalje. Foto: Norges Fekteforbund)

Elias Draugedalen fra Nøtterøy Fekteklubb kom på 12. plass i helgens tyske Europacupstevne for kadetter; Tank und Rast Pokal i Bonn. Dette er det beste norske resultatet i dette stevnet siden 2011, og direktekvalifiserer Elias til deltakelse i kadett-EM og -VM i 2019.

Dette var et stort stevne med 216 deltakere fra 21 nasjoner. Med tanke på at Elias kun er 15 år, og er i sitt første år i kadettklassen, lover dette resultatet godt for fremtiden. 

De andre norske resultatene individuelt var ikke like gode. Det norske laget som i tillegg til Elias besto av Marcus Vokes Brobakken og Ole Magnus Olkvam fra Njård Fekting, samt Andreas Klaveness fra Bygdø Fekteklubb klarte imidlertid en 18. plass blant 31 lag i lagkonkurransen. 

Se alle resultatene her.

TRENING GIR RESULTATER
Elias Draugedalen er elev på Wang Ung, og er dessuten en av 20 utøvere som er tatt ut i stallen for Vestfold Toppidrett skoleåret 2018/19. Dette er et program i regi av Vestfold idrettskrets for å gi unge idrettsutøvere et løft på veien som fremtidige toppidrettsutøvere. Elias sine resultater viser at allsidig fysisk trening i tillegg til fekteteknikk gir resultater.

Norges Fekteforbund gratulerer Elias Draugedalen og Nøtterøy Fekteklubb med trener Mariusz Piasecki, og ønsker lykke til i EM og VM!