TRENINGSSAMLING I MIDTNORGE OG ZORRO CUP PÅ ØSTLANDET

Postet av Norges Fekteforbund den 29. Okt 2018


(På bildet er fektetrener Frederic Roqueta som ledet treningssamlingen i Kristiansund. Foto: Kristiansund FK)

I helgen ble det både arrangert regional treningssamling i Kristiansund og Zorro Cup i Oslo.

Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. To av tiltakene er Ungdomsserien for barn og ungdom og regionale treningssamlinger.

Regional samling i Kristiansund
På treningssamlingen deltok 22  fektere fra Kristiansund Fekteklubb og Tordenskiold Trondheim Fekteklubb. Dette var årets tredje regionale samling i regi av Norges Fekteforbund for fekterne i region Midt. Den første ble også avholdt i Kristiansund, mens den andre samlingen ble avholdt i Trondheim. 

Denne samlingen ble ledet av Frederic Roqueta, som til daglig er fektetrener i Njård Fekting. Det meldes om stort engasjement og god innsats på treningen. Samlingen inneholdt både teknisk trening, kamptrening og fellesmåltid.

I Tidens Krav
Treningssamlingen ble for øvrig  dekket av Tidens Krav som er lokalavisen i Kristiansund. Les saken og se bildene fra Tidens Krav her.

Se flere bilder fra samlingen på Kristiansund FK sin Facebookprofil.

Evaluering
Norges Fekteforbund har planer om videreføre de regionale treningssamlingene neste år. For å sørge for at treningssamlingene hele tiden er så gode som mulig, har Norges Fekteforbund laget et evalueringsskjema som skal fylles ut av deltakerne. Skjemaet blir distribuert via de deltakende fekteklubbene. Vi ber om fekterne returnerer svarene så raskt som mulig.  

Zorro Cup

Andre stevne i Ungdomsserien Zorro Cup ble i helgen arrangert av Oslo Fekteklub i Hovseterhallen.

Ungdomsserien ble igangsatt av Norges Fekteforbund høsten 2017. Serien er uhøytidelig, men samtidig gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. 

Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet. 

Årets Ungdomsserie startet med Angelini Cup 30. september. Zorro Cup var dermed det andre stevnet av fire denne sesongen. Denne gang deltok 45 fektere fra fem fekteklubber. 

Sammenlagtlister fra Ungdomsserien er oppdatert her. 

Flere bilder fra Zorro Cup finnes på Oslo Fekteklub sin Facebooksider, Njård Fekting sine Facebooksider og Bygdø FK sine nettsider.

Det neste stevnet i serien er Vårstøtet, 9-10. mars i 2019 før serien avsluttes med  Nøtterøy Cup, 25-26. mai.  Norges Fekteforbund håper på økt deltakelse fra fekteklubbene i Sandefjord, Fredrikstad og på Nesodden. 

Nye masker
Som tidligere informert om vil det nye sikkerhetskravet for masker gjelde fra 01.01.2019. Det er ennå flere fektere som ennå ikke har fått på plass dette. Mer informasjon om det nye kravet finnes via denne lenken. 

Det første stevnet som vil kreve bruk av den nye sikkerhetsreimen er Norges Cup i Stavanger 19-20 januar 2019.