FEKTEFORBUNDETS ÅRLIGE SOMMERLEIR

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Aug 2018

32 fektere, både jenter og gutter i alderen 13-20 år, har den siste uken deltatt på Fekteforbundets sommerleir på Gdanska Szkoła Floretu i Polen. 

Fekteforbundets treningsleir om sommeren har blitt en tradisjon. I år deltok både jente- og guttefektere fra syv ulike fekteklubber i Norge.

Fekterne har gjennomført opptil fire harde treningsøkter hver dag. Øktene har inneholdt grunn- og teknikktrening, kamptrening samt fekting i par med taktikkoppgaver. I tillegg til treningen har også leiren sosiale aktiviteter på agendaen. Målet er både å gi fekterne en god oppkjøring før en ny sesong, og skape samhold og kameratskap på tvers av geografi og klubbtilhørighet.

Det ukelange treningsoppholdet ble avsluttet med en fektekonkurranse. Denne ble vunnet av Truls Straumøy (Bergens Fekteklubb), som slo Casper Muus Bendiksen (Bygdø Fekteklubb) i finalen.

FLOTTE TRENINGSFASILITETER
Fekteforbundet har i flere år benyttet Gdanska Szkola Floretu som ligger rett utenfor Gdansk i Polen. I tillegg til gode bevertnings- og innkvarteringsmuligheter, har denne skolen svært gode treningsfasiliteter for fekting.  

Fekteforbundets sportslig leder, Bartosz Piasecki var med på åpningsdagen, men resten av treningen ble ledet av Samuil Kaminski som til daglig er hovedtrener i Bygdø Fekteklubb. Som i fjor ble Kaminski bistått av fektetrener Michal Adamek. Han har tidligere vært på det polske fektelandslaget, og har flere medaljer fra internasjonale mesterskap. Adamek har mastergrad fra Idrettshøyskolen i Wroclaw, og jobber til daglig som trener for barn og ungdom i fekteklubben AZS AWF Wroclaw.

Norges Fekteforbund takker Samuil Kaminski og Michal Adamek for arbeidet de har bidratt med under, og i forkant av treningsleiren. En takk går også til fekterne for god innsats og godt humør.

Vi ønsker alle vel overstått sommer, og lykke til i den nye fektesesongen!