ÅPENT ØSTLANDSMESTERSKAP 2018

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Mai 2018

Fra v. Jørgen Stormark, Bergens Fekteklubb, gull i seniorklassen, og Benjamin Dahlbo, Njård Fekting, gull i både kadett- og juniorklassen. (Foto. Ellen Vokes).

Til tross for full sommer ute, hadde Åpent Østlandsmesterskap i kårdefekting 130 starter med fektere fra 11 fekteklubber. Alle fekteregionene var representert.  

Mesterskapet, som var sesongens siste i Norgescupen, ble arrangert av Bygdø Fekteklubb i Oslo. Konkurransene for begge kjønn, i alle aldersklassene til og med senior, pågikk både lørdag 26. mai og søndag 27. mai.

GOD MEDALJEFORDELING
Det ble utdelt 38 medaljer. Disse ble vunnet av fektere fra hele ti ulike klubber. Deriblant klubber som ikke er tilhørende på Østlandet. Det var dessuten fekterne fra Bergens Fekteklubb som vant flest.

Medaljefordelingen viser at den store medlemsveksten i de mindre og mellomstore klubbene også gir seg utslag på resultatlistene.

Se alle resultater i Åpent Østlandsmesterskap 2018

DOMMERKURS OG EKSAMEN
Parallelt med konkurransen, arrangerte Norges Fekteforbund dommerkurs og eksamen på lørdagen. De påmeldte vil få individuelle tilbakemeldinger når besvarelsene er gjennomgått av kurslederen, Bjørn Faye.

BILDER OG VIDEO
Vi ønsker å gjenta oppfordringen til både fektere og tilskuere om å dele bilder og videoer på sosiale medier. Dette gjelder ikke bare fine øyeblikk på konkurranser. Del gjerne inntrykk fra treninger og fra andre fektesammenhenger. Dette kan fint gjøres med egne mobiltelefoner, og vil være en fin måte å markedsføre fektesporten på.

Vi oppfordrer også hele fekte-Norge til å like og dele hva som blir publisert. Både hva som blir publisert på Fekteforbundets facebookprofil, men også hva klubbene og fekterne publiserer på sine profiler.  På denne måten bidrar man til at enda flere, også utenfor fekte-Norge, blir eksponert for fektesporten.

I den forbindelse anbefaler vi en kikk på alle bildene som ble tatt under Åpent Østlandsmesterskap, og som er publisert på Njård Fekting sin Facebookprofil. 

Norges Fekteforbund gratulerer medaljørene, og takker for øvrig alle deltakerne og tilskuerne for stor utholdenhet i sommervarmen. En stor takk går også til Bygdø Fekteklubbs ansatte og frivillige for et godt gjennomført arrangement!