OPPGRADERING AV MASKENE PÅKREVES

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Apr 2018

Bilde av en maske med den nye sikkerhetsreimen. Foto: Allstar.

I november 2017 vedtok FIE-kongressen nye sikkerhetsbestemmelser for masker med nakkereim. Tidligere måtte masken ha et elastisk nakkebånd for å feste masken til hodet slik at den ikke faller av. I de nye bestemmelsene har FIE spesifisert kravene til nakkereimens styrke og bredde, samt til festet og til konstruksjonen av borrelåsen.

Bestemmelsen omfatter alle aldersklasser fra og med U15, inkludert veteran på stevner der FIE-merkede masker er obligatoriske. Norges Fekteforbund anbefaler at disse reglene også følges under trening.

Fra når gjelder de nye bestemmelsene? 
Reglene gjøres gjeldene på alle FIE-stevner fra neste sesong (2018/2019). Dette gjelder også svenske stevner fra og med 1. juli. Norges Fekteforbund ved Teknisk komite har besluttet at regelen skal gjøres gjeldene på norske stevner fra 01.01.2019. Men vil gjelde på Oslo Cup, 29 september 2018 fordi dette er et FIE-stevne.

Hva bør gjøres og hvordan?
Endringen kan ikke gjøres på egenhånd, og de fleste produsenter og forhandlere forbereder nå rutiner for oppgradering.  Hver fekter er ansvarlig for sikkerhetsutstyret, men Norges Fekteforbund anbefaler at hver klubb organiserer en felles oppgraderingen for sine medlemmer. Ta kontakt med leverandøren og avtal å sende maskene slik at de kan suppleres med den nye nakkereimen. De som har eldre masker bør benytte anledningen til å kjøpe en ny maske som er godkjent.

Denne endringen innebærer at mange fektere i hele verden må oppgradere fektemaskene sine. Erfaringsmessig skaper dette kø. 

Ikke vent med å komme i gang. Fekterne som skal fekte FIE- eller EEC-stevner må ha godkjente masker fra og med 1. juli!


Les mer om FIE-bestemmelsen

Les TK-protokoll med vedtak