NULLTOLERANSE FOR SEKSUELL TRAKASSERING OG OVERGREP

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Feb 2018

Seksuell trakassering og overgrep skal ikke skje i idretten, og er i direkte strid med idrettens visjon om Idrettsglede For Alle. Norges Fekteforbund har nulltoleranse for alle former for diskriminering og trakassering. Dette betyr at det alltid skal reageres på slike handlinger. 

Fekteforbundet følger idrettens egne retningslinjer mot seksuell trakassering og overgrep. Alle har ansvar for å gripe inn og varsle ved brudd på disse. Styret i hver klubb har ansvar for at retningslinjene blir gjort kjente og blir fulgt.

Les idrettens retningslinjer mot seksuell trakassering og overgrep og se filmene trenerens ansvar 1-5. 

SAMLESIDE MED INFORMASJON
Seksuelle overgrep er brudd på straffeloven, og skal anmeldes og etterforskes av politiet. For å gjøre det enklere å rapportere, håndtere, og reagere på trakassering og overgrep, er det utarbeidet en egen veileder og Norges idrettsforbund har laget en samleside om informasjon om seksuell trakassering og overgrep i idretten. Nettsiden inneholder blant annet retningslinjer og hva idrettslag skal gjøre dersom man ønsker å melde ifra om seksuell trakassering og overgrep.

Lenke til samleside om temaet her

EGEN KAMPANJE
Norges idrettsforbund og Norges Fekteforbund deltar aktivt i Europarådets arbeid mot seksuell trakassering og overgrep i idretten. Kampanjen #starttotalk er et felles europeisk løft, hvor man ønsker å redusere usikkerhet og frykt rundt et vanskelig tema. Kampanjefilmen har nå fått norsk tale og teksting. 

Les mer om kampanjen herKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.