SKADEFRI PROGRAMMET BLIR TILGJENGELIG INTERNASJONALT

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Feb 2018

Skadefri-appen med treningsprogram med øvelser for å unngå de mest vanlige belastningsskadene, i blant annet fekting, blir nå spredt internasjonalt.

Get Set-appen, den internasjonale varianten av Skadefri-appen, er nå oversatt engelsk, spansk, fransk, russisk, tysk og kinesisk.

Treningsprogrammet ble utviklet av Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøyskole i samarbeid med ulike særforbund, blant annet Norges Fekteforbund. 

Treningsprogrammet finnes på http://skadefri.no/idretter/fe... Nettsiden inneholder informasjon om fekting og de mest vanlige skadene i sporten. Dessuten et fullt beskrevet treningsprogram med anbefalte øvelser. Øvelsene finnes også via en gratis App som kan nedlastes fra App Store.

Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste. Alle øvelsene er godt beskrevet og illustrert med videoer. 

Det koreanske kultur- og idrettsministerium har gitt full økonomisk støtte og mandat til det IOC Research Center i Seoul og deres «Olympiatoppen» til å implementere Get Set på tvers av landet med et prioritert fokus på toppidrett i starten av deres lange perspektivet.

Se VIDEOEN om det koreanske prosjektet:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.