BARTOSZ SOM ROLLEMODELL

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Sep 2017


Portrettet av Bartosz Piasecki er en del av fotoutstillingen  "OXLO Champions - Portretter av flerkulturell ungdom", i Rådhusgalleriet i Oslo Rådhus. Bildene av ham er tatt av fotografen Nancy Bundt.

OXLO Champions er et fotoprosjekt i regi av Enhet for mangfold og integrering - OXLO (EMI) i Oslo Kommune.  Prosjektet skal synliggjøre og løfte frem unge i Oslo mellom 16 og 30 år som tilhører en eller flere minoritetsgrupper, og som på ulike måter har utmerket seg som rollemodeller for andre.

Bartosz flyttet fra Polen i mars 1989 som toåring da hans far, Mariusz Piasecki ble ansatt som fektetrener på Bygdø Fekteklubb, og senere som landslagssjef og generalsekretær i Norges Fekteforbund.

MERITTER

  •   Sølv i Olympiske leker i London 2012
  •   Bronse i Europeiske leker i Baku 2015
  •   Bronse i U23 Europamesterskap i Debrecen 2009
  •   Norgesmester og kongepokalvinner 2011 og 2012
  •   Nordisk mester 2012, 2013, 2014 og 2016

23 kandidater blitt plukket ut til å bli portrettert og intervjuet, fordelt på fem profesjonelle fotografer. Tekst og bilde vil bli stilt ut i flere ulike utstillinger frem til mars 2018. Utstillingen i Oslo Rådhus vil stå frem til torsdag 28. september.

Ved å vie en utstilling til disse viktige rollemodellene ønsker OXLO Champions å bidra til at enda flere ungdommer med minoritetsbakgrunn velger å engasjere seg og stå frem med sitt budskap, i håp om å styrke deres stilling i samfunnet og bidra til å skape et større "vi".

Norges Fekteforbund støtter dette initiativet, og oppfordrer alle som har mulighet til å se utstillingen. 

Les mer om utstillingen og åpningstidene her. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.