NM I FEKTING

Postet av Norges Fekteforbund den 24. Apr 2017

Seierspallen fra for lagkampen for herrer; fra venstre Njård fekting, Bygdø fekteklubb og Bergens Fekteklubb. Foto: Fatstone TV

I helgen ble det99ende norgesmesterskapet i fekting arrangert på Bygdøhus i Oslo. Fektere fra hele landet deltok i spennende kamper på et arrangement med høyt nivå.

Mesterskapet, som ble arrangert av Bygdø Fekteklubb i samarbeid med Norges Fekteforbund, besto av individuelle konkurranser for seniorer og veteraner av begge kjønn, samt lagkonkurranser.

Idrettspresident Tom Tvedt overvar søndagens herrefinale og var imponert. Både det sportslige nivået, og nivået på arrangementet, gjorde et godt inntrykk.

– Det er et mål for meg som idrettspresident å være til stede der idretten faktisk drives. Min kjennskap til fekting er svært liten, og sikkert farget av barndommens Tre Musketerer og fekting med trepinner i skogen. Jeg hadde gledet meg til en solid korrigering, sier idrettspresidenten.

Han var spesielt imponert over at begge finalistene, Bygdøy Fekteklubb og Njård Fekting hadde ungdommer på laget.

- Til tross for at flere av de eldre fekterne har trappet ned, er det ingen tvil om at Norsk fekting i fremgang og at det kommer flere fektere som ønsker å ta over plassen etter vår OL-sølvmedaljør, Bartosz Piasecki, sier idrettspresidenten.

På Njård, som tapte med knapp margin i lagkonkurransen, stilte blant annet Benjamin Dahlbo. Til tross for sin alder på 15 år, hadde han kapret sølvmedaljen i lørdagens individuelle konkurranse. Han tapte med ett poeng mot klubbkamerat og regjerende norgesmester, Sturla Black Torkildsen fra Njård Fekting.

Deler av mesterskapet ble filmet og finalen og ble sendt live på Fatstone TV, en tv-avtale som Norges Fekteforbund er glad for. For de som ikke fikk sett finalen live, kan den fremdeles ses på fekteforbundets offisielle Facebookside: https://www.facebook.com/norgesfekteforbund/

- Dette gir oss muligheten til å nå ut og synliggjort med sporten vår til et bredere publikum, forteller generalsekretær i Norges Fekteforbund, Claes H. Bendiksen.
Tv-sendingen, som også ble streamet live hadde mange seere og vi håper dette kan være med på få flere til å ønske å begynne å fekte, sier Bendiksen. Uansett så ønsker vi alle nye fektere velkommen.

Etter finalen ble det utdelt medaljer og kongepokaler fra den individuelle konkurransen på lørdag. Vinner av dameklassen ble Caroline Piasecka, fra Bygdøy Fekteklubb og Sturla Blanck Torkildsen fra Njård Fekting. Norgesmesterskapet hadde totalt 107 individuelle starter og 18 lag.

Alle resultater finnes via denne lenken: http://engarde-service.com/files/nff/nm2017/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.