NJÅRD OG BYGDØ DOMINERTE ØSTLANDSMESTERSKAPET 2023

Postet av Claes Harald Muus Bendiksen den 13. Mar 2023

Njårdfekteren Benjamin Humlen Dahlo (t.h.) slo Tord Fjermestad fra arrangargøklubben, Bygdø FK i en spennende finale seniorklassen i årets Åpne Østlandsmesterskap. Foto: Norges Fekteforbund. 

Bygdø Fekteklubb arrangerte i helgen Åpent Østlandsmesterskap. Fekterne fra Njård Fekting vant flest gull, mens fekterne fra arrangørklubben vant fleste medaljer totalt.

Årets mesterskap hadde hele 178 starter. Dette er en økning på nesten 25 prosent fra 2022. Dette lover bra for fremtiden, etter det store frafallet norsk fekting hadde under pandemien.

Selv om de fleste medaljene gikk til de to største Oslo-klubbene, fikk fektere fra hele syv av de 10 deltakende klubber medaljer. Som i fjor var det flest Njårdfektere på toppen av premiepallene, mens fekterne fra Bygdø FK fikk flest medaljer totalt.

Norges Fekteforbund gratulerer alle vinnerne, og takker både deltakerne og tilskuerne for god stemning. En stor takk går også til Bygdø FKs stevneleder Samuil Kaminski, og klubbens frivillige for et godt gjennomført arrangement!

Vinnere i Åpent Østlandsmesterskap 2023

  • Seniorklassen, kvinner: Anne Rostkowska, Bygdø FK
  • Seniorklassen, menn: Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting
  • U20-årsklassen, kvinner: Elsa von Koss Hellebø, Njård Fekting
  • U20-årsklassen, menn: Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK
  • U17-årsklassen, jenter: Mei Selinger, Njård Fekting
  • U17-årsklassen, gutter: Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
  • U15-årsklassen, jenter: Liv Marhaug, Bergens FK
  • U15-årsklassen, gutter: Olav Lindland, Njård Fekting
  • U13-årsklassen, jenter: Liv Marhaug, Bergens FK
  • U13-årsklassen, gutter: Yahia Alizadeh, Titan FK

Se alle resultater i Åpent Østlandsmesterskap 2023 her

Nest siste tellende konkurranse i NorgesCupen
Det Åpne Østlandsesterskapet var den nest siste tellende konkurransen i Norgescupen. Den siste før Fekteforbundets Masters; finalestevnet hvor kun de åtte beste i ungdomsklassene deltar for å kåre vinnerne av sesongens NorgesCup, er det kommende Norgesmesterskapet for ungdommer i Bergen.

Les mer om Fekteforbundets Masters her

Dommerkurs
For å utvikle stevnene til det beste for både fektere og publikum, setter Fekteforbundet krav til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner. I den forbindelse tilbyr Fekteforbundet gratis dommerkurs.

Årets tredje kurs som ble avholdt på fredag, i forkant av konkurransen ble avholdt av Kristian Schønberg Christensen i Fekteforbundets dommerkomite. De seks kursdeltakerne fikk deretter mulighet til å praktisere som dommere under U15-årskonkurransen på søndag.

Les mer om dommerkursene her

Våpenstellkurs
Etter forespørsel fra flere fekteklubber, arrangerte Norges Fekteforbund også et kurs i våpenstell i forbindelse med mesterskapet. Dette kurset skulle gi både fekterne og de ansvarlige i fekteklubbene kunnskap om hvordan holde våpen og annet personlig beskyttelsesutstyr i stand og i henhold til reglementet. Det var 12 deltakere på kurset som ble avholdt av utviklingsansvarlig i Fekteforbundet Fredrik Backer.

Del bilder og synliggjør fekting
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra dette og fra andre stevner og mesterskap i inn- og utland. Samt fra treningssamlingene i regi av Norges Fekteforbund. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil.

Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting. Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra. Gjerne allerede på årets Norgesmesterskap.