FLOTT VÅRSTØT 2023 I NJÅRDHALLEN

Postet av Claes Harald Muus Bendiksen den 6. Mar 2023

En fornøyd  fektegjeng med deltakermedaljer i Vårstøtet 2023. Foto: Bygdø FK.

Denne helgen ble det årlige Vårstøtet arrangert i Njårdhallen. Dette var årets første, og det tredje stevnet i sesongens Ungdomsserie.

Vårstøtet 2023 hadde 98 starter fra syv fekteklubber på Østlandet. I tillegg til dommerne og de ansvarlige for stevnegjennomføringen, bidro frivillige fra arrangørklubben Njård Fekting i cafeen med god mat og drikke til både tilskuere og fektere.

Vinnere fra tre klubber
Vi gratulerer følgende personer med gullmedaljene i Vårstøtet 2023:

  • U-17 år: Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK
  • U-15 år: Pandora Liv Solveig Stokke, Bygdø FK og Olav Lindland, Njård Fekting
  • U-13 år: Nathia Kitchel Cellan, Bygdø FK, og Yahia Alizadeh, Titan FK

I tillegg ble det arrangert konkurranse for de under 11 år med deltakermedaljer til alle.

Alle resultater finnes via denne lenken.

Ungdomsserien 2022/23
I norsk fekting defineres Norgesmesterskap og Norgescupstevner som nasjonale konkurranser. Norges Fekteforbund igangsettatte høsten 2017 en ny regional konkurranseserie for ungdommer, kalt Ungdomsserien som gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser.

Enn så lenge er det ikke avklart hvor det siste stevnet vil avholdes. Mer informasjon om Ungdomsseierien her.

Dommerkurs
For å utvikle stevnene til det beste for både fektere og publikum, setter Fekteforbundet krav til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner. I den forbindelse tilbyr Fekteforbundet dommerkurs.

Årets første dommerkurs ble avholdt i forbindelse med Siddis Cup med seks deltakere. Det andre dommerkurset ble gjennomført for to deltakere i forbindelse med Vårstøtet. Disse gjennomgikk teorikurs avholdt av medlem i Fekteforbundets dommerkomite, Kristian Schønberg Christensen, og fikk mulighet til å praktisere som dommere på stevnet.

Det neste dommerkurset blir arrangert i forbindelse med Åpent Østlandsmesterskap fredag 10. mars. Vi ber fekteklubbene oppfordre så mange som mulig til i melde seg på. Les mer om kursene og eksamen via denne lenken.

Del bilder og synliggjør fekting
Facebook gruppen Fektebilder er det publisert flere flotte bilder fra dette og fra andre stevner og mesterskap i inn- og utland. Samt fra treningssamlingene i regi av Norges Fekteforbund. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil.

Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting. Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra. Gjerne allerede på det neste stevnet som er Åpent Østlandsmesterskap.