FLERE NORSKE MEDALJER

Postet av Claes Harald Muus Bendiksen den 20. Mar 2023

Alexander Allport Fossum med sin trener Filip Broniszewski. Foto: Norges Fekteforbund.

Fekterne har de siste dagene deltatt på worldcupstevne i rullestolfekting The Leaning Tower" i Pisa, på Challenge Eugène Fillol i Stockholm og på Challenge Wratislava i Wroclaw. Resultatet ble en sølv- og to bronsemedaljer.

I konkurranse med 153 europeiske fektere oppnådde Bygdøfekteren Alexander Allport Fossum en gledelig bronsemedalje i U15-årsklassen i det internasjonale ungdomsstevnet Challenge Wratislava. Dette føyer seg inn i rekken av flere gode internasjonale resultater i de aldersbestemte klassene den siste tiden.

Se alle resultatene fra Challenge Wratislava her

De erfarne kom lengst i Stockholm
Som i fjor kom Njårdtreneren Anatolij Gerej lengst i Challenge Eugène Fillol i Stockholm. Mens det sist ble gull, måtte han i år nøye seg med sølv etter finaletap mot svenske Linus Islas Flygare.
Bygdøfekter og Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki tapte mot vinneren i semifinalen, men fikk en god bronsemedalje i konkurransen som hadde samlet 74 fektere. 

Bartosz Piasecki, Bygdø FK (t.v) og Anatolij Gerej, Njård Fekting Foto: FFF Fäktning Stockholm.

Det som skiller Challenge Eugène Fillol fra mange andre stevner er antall kamper. Konkurransen går over to dager, og puljene går over fire etapper. Hovedtablået fektes dessuten med repechage så konkurransen setter ekstra store krav til utholdenhet og konsentrasjon. Selv om de andre norske deltakerne ikke nådde helt opp denne gangen, fikk derfor alle mye konkurranseerfaring, 

Les mer om Challenge Eugène Fillol og finn alle resultatene her

Nyttig erfaring i Pisa
Rett før helgen deltok Drammensfekteren Cathrine Bergan på et verdenscupstevne i rullestolfekting i Pisa. Som B-klassifisert fikk hun en 27. plass av 32 fektere etter å ha vunnet én kamp i puljerunden.
Deltakelsen ga Cathrine nyttig erfaring og kunnskap om sine forbedringsområder. Ikke minst også økt motivasjon etter å ha fått bryne seg på mer erfarne fektere. Se alle resultatene via denne lenken

Cathrine Bergan (t.v) på pisten i Pisa. Foto: IWAS.


Fekteforbundet gratulerer alle sammen!