STUDENT-OL I CHENGDU 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Mai 2020

Student-OL i Chengdu, Kina blir trolig verdens største fleridrettsarrangement i 2021. Det er ventet over 12 000 deltakere fra 120 nasjoner i 18 ulike idretter, blant annet fekting. 

Student-OL, som heter Universiaden, arrangeres av det internasjonale studentidrettsforbundet. Sommerlekene i 2021 arrangeres i Chengdu som ligger i Kina.

Deltakelse på Universiaden krever at man satser internasjonalt samtidig som man studerer. Arrangementet vil dermed kunne være et satsningsmål, og en del av en utviklingstrapp på veien mot OL. Til informasjon var hele 94 medaljører i London-OL i 2012 tidligere Universiadedeltakere.

Lenke til sommeruniversiaden i 2021 sin offisielle nettside

Studentfekting i Norge
Det kan være vanskelig å motivere seg til fortsatt satsing når man går fra junior til seniorklassen. Mange velger også å flytte for å studere. Fordi det da blir for lang vei til fekteklubben man er medlem av, legges fektingen på is.

Det er i den forbindelse viktig å vite at flere studentidrettslag organiserer fekting. Disse er både medlemmer av Fekteforbundet og av Norges studentidrettsforbund (NSI)

Se oversikt over de norske fekteklubbene her.

Praktisk informasjon
Norges studentidrettsforbund (NSI) står som ansvarlig forbund for den norske troppen til Chengdu. Selve uttaket gjøres imidlertid i samarbeid med de aktuelle særforbundene.

Mer informasjon fra NSI om uttakskriterier og kostander kan lastes ned her.

På grunn av planlegging ønsker Studentidrettsforbundet å få en oversikt over mulige deltakere før sommeren. Ta derfor kontakt med klubben din og meld din interesse via den til Fekteforbundet så raskt som mulig og innen 29. mai.0 Kommentar

RETNINGSLINJENE FOR NORSK FEKTING FRA 1. JUNI

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Mai 2020

Etter regjeringens beslutning om å åpne for all barne- og ungdomsidrett fra 1. juni, har Fekteforbundet justert retningslinjene; Koronavettreglene for norsk fekting.

Fra og med 1. juni kan barn og ungdom inntil 20 år fekte som normalt igjen. Maksimal gruppestørrelse på treninger skal fortsatt være 20 personer, og alle må være fra samme klubb. Konkurranser og treningssamlinger med fektere fra flere klubber er inntil videre ikke mulig. 

Koronavettreglene som gjelder for fekting er basert på myndighetenes råd og pålegg for idretten som ble justert 28. mai:

Det er fremdeles smittevernregler for utøvelse av all idrettslig aktivitet. De ansvarlige i fekteklubbene bes derfor om holde seg orientert om disse og hygienekravene som settes av halldrifter, og eventuelle lokale regler som går ut over de nasjonale retningslinjene.

Fortsatt én-meters regel for voksne
Én-meters regelen, og begrensningen dette medfører for fri fekting, gjelder fortsatt for de som er 20 år og eldre.

Kvalifiserte trenere kan imidlertid gi leksjoner med øvelser som tar hensyn til én-meters regelen mellom maskene. Dette vil også gjelde for øvelser i par for tilstrekkelig øvete fektere, der man kun treffer hånd, arm og eventuelt kropp uten å bryte én-meters regelen mellom maskene.

Fekteforbundet håper imidlertid at den gradvise oppmykningen forsetter, slik at voksne også kan fekte som vanlig så snart som mulig, og at det åpnes opp for konkurranser og nasjonale og regionale treningssamlinger med deltakelse fra flere klubber.

Fekteforbundet ber om at alle fekteklubbene som driver organisert trening gjør seg kjent med, og følger rådene i smittevernveilederen og Koronavettreglene for norsk fekting. Ved usikkerhet oppfordres alle til å utvise et godt skjønn for å unngå smittespredning.


0 Kommentar

2,5 TIMER OM BARTOSZ OG OL-SØLVET PÅ EUROSPORT NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Mai 2020

Eurosports OL-ekspert Jørn Sundby og programleder Pål Gordon Nilsen (med kårde) omkranser Bartosz Piasecki etter opptaket til den tre timer lange sendingen om veien til sølvmedaljen under London-OL i 2012. Foto: Eurosport. 

I serien Magiske OL Øyeblikk på Eurosport er Bartosz Piasecki den første som  blir portrettert. Det 2,5 timer lange programmet på mandag 11. mai inneholder gjensyn med kampene og spennende historier fra veien mot OL-finalen i London 2012. 

Inkludert finalen i de Olympiske sommerlekene i 2012, fektet Bartosz fem kamper. Disse har kun blitt vist én gang, direkte på NRKEurosport har nå overtatt rettighetene til OL. Tv-sendingen blir derfor en unik mulighet til å få se kampene igjen, og denne gang også med Bartosz sine kommentarer. 

Programmet, som ledes av Pål Gordon Nilsen og Eurosports OL-ekspert Jørn Sundby, varer i hele 2,5 timer. Programmet blir derfor også en mulighet til å bli bedre kjent med Bartosz. 

Hold derfor av tiden fra klokken 13 på førstkommende mandag, 11. mai!

Om Bartosz Piasecki
I tillegg til sølvmedaljen i de olympiske leker i London i 2012, har Bartosz bronsemedalje fra Europalekene i 2015. Fra tidligere har han blant annet EM-bronse i aldersklassen under 23 år i 2009, og blitt Nordisk mester i 2012,2013, 2014 og 2016.

Selv om han nå har trappet ned som aktiv internasjonalt, fekter han ennå i Bygdø Fekteklubb, og er regjerende norgesmester fra 2019. Fra tidligere har han også vunnet og mottatt Kongepokalen i 2011, 2012 og 2018.

Bartosz er utdannet på Universitetet i Oslo, og arbeider i dag som lærer i matematikk og IT på Wang Videregående skole. Til glede for nye talenter i norsk fekting, jobber han dessuten også deltid som Fekteforbundets sportslige leder.

Spennende og lærerikt innblikk
Bortsett fra å få se igjen de spennende kampene, vil seerne altså få et interessant innblikk i hvordan Bartosz tenkte og vurderte kampene mens det sto på. I tillegg inneholder sendingen mye informasjon om fekting generelt.

Et redigert opptak av sendingen vil sannsynligvises i reprise. Fekteforbundet håper allikevel at så mange som mulig får mulighet til å se hele programmet. Dette vil gi gode minner, og være inspirerende i en vanskelig tid inntil vi kan møtes som normalt igjen på fektepistene.

Spør Bartosz
Om noen, både de som kan tenke seg å begynne å fekte, etablerte fektere, foresatte eller andre interesserte har spørsmål om OL, eller som ønsker tips og råd om fekting generelt, så har Bartosz sagt seg villig til å besvare disse. Spørsmålene kan sendes per epost til: post@fekting.no


0 Kommentar

STØTT FEKTEKLUBBEN DIN MED GRASROTANDELEN

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Apr 2020

Norsk idrett og norsk fekting i særdeleshet er i stor grad finansiert av overskuddet fra Norsk Tipping. En stadig større del av dette går direkte til klubber via Grasrotandelen. Støtt derfor fekteklubben din ved å legge den inn som mottaker når du spiller. 

Hele syv prosent av det man spiller for, går nå direkte til den grasrotmottakeren man bestemmer seg for. Dette gjøres for å gi spillerne større mulighet til å bestemme hva tippemidlene skal gå til, og for å gi klubbene større mulighet til å bestemme hvordan midlene skal benyttes for å skape aktivitet.

Inntektspotensial
Ennå er det mange av Norsk Tippings to millioner kunder som ikke har valgt seg en mottaker. Det er derfor fremdeles et inntektspotensial for fekteklubber som ennå ikke har registrert klubben som mottaker, og markedsført ordningen overfor sine medlemmer.

En fekteklubb som har gjort en god vervejobb, kan dermed sikre seg en relativt stabil sum som kommer inn på konto tre ganger i året, hvert år. 

Les mer om Grasrotandelen og finn vervemateriell via denne lenken

Behov for å øke Grasrotandelen
På bakgrunn av NIFs kartlegging av de samlende økonomiske konsekvensene av koronasituasjonen for norsk idrett, har NIF blant annet spilt inn likviditetspakke i størrelsesorden 300 millioner kroner i ekstra grasrotstøtte til idrettslagene til revidert nasjonalbudsjett

Andre støtte- og tilskuddsordninger for klubber
Klubbdrift er som oftest basert på frivillig arbeid. Økonomi kan være en utfordring, men det finnes mange støtte- og tilskuddsordninger, både innenfor og utenfor norsk idrett.

Fekteforbundet har samlet de viktigste via denne lenken


0 Kommentar

NORSK FEKTING GIS 25% RABATT PÅ NORGESFERIEN

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Apr 2020

Thon Hotel Lofoten. Foto: Thon Hotels.

Medlemmene i norsk fekting får 25% rabatt på opphold hos Thon Hotels i sommer – og full fleksibilitet på bestillingen. 

Thon Hotels er en av Fekteforbundets største samarbeidspartnere. Hotellkjeden som har 70 hoteller i hele Norge gir til vanlig alle fekteklubbene gunstige priser på overnatting i forbindelse med stevner, mesterskap og til andre arrangementer i forbunds- og klubbregi. 

Tiden vi er inne i har medført en del stenging av hoteller og permitteringer av ansatte. Det jobbes nå for å få disse menneskene tilbake i jobb og hotellene opp i drift igjen.

I og med at det sannsynligvis blir restriksjoner på utlandsferier i sommer, oppfordrer Fekteforbundet derfor alle til å benytte denne muligheten til å oppleve alt det fine Norge har å by på, og samtidig støtte en god samarbeidspartner. 

Les mer om tilbudet og foreta bestilling via denne lenken


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline