DOMMERKURS SESONGEN 2021/22

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Sep 2021

For å utvikle stevnene til det beste for både fektere og publikum, har Norges Fekteforbund vedtatt krav til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner. I den forbindelse tilbyr Fekteforbundet dommerkurs. 

For at hver klubb skal kunne stille med tilstrekkelig antall kvalifiserte dommere som kreves, har dommerutdanning vært ett av Norges Fekteforbund (NF) sine satsingsområder. 

NFs dommerutdanning
For å bli utdannet nasjonal dommer må kandidatene gjennomføre et kurs som består av fire trinn:

  • Trinn 1 og 2: 4 timer teori med teori pluss praksis på stevne.
  • Trinn 3 og 4: 2 timer repetisjon, pluss en times skriftlig eksamen.

Ved å fullføre trinn 1 og 2 er man utdannet regional dommer. Ved å gjennomføre trinn 3 og bestå eksamen (trinn 4) er man utdannet nasjonal dommer.

Dommerkurs og eksamen for sesongen 2021/22
På grunn av nedstengningen har ikke dommerkursingen vært mulig. Nå igangsettes følgende nye kurs med eksamen. 

  1. Trinn 1 og 2, fredag 5. november kl. 18-22 ifm. Vinterstøtet i Njårdhallen
  2. Trinn 1 og 2, fredag 28. november kl. 18-22 ifm. Bergens Cup i Sandslihallen
  3. Trinn 1 og 2, ifm. Ungdoms NM (nærmere informasjon om hvor og når kommer)
  4. Trinn 3 og 3, ifm. Senior/veteran NM (nærmere informasjon hvor og når kommer)

Påmelding
Påmelding til dommerkursene skal skje samlet via hver klubb i rimelig tid før hvert kurs. Forbundet stiller med kursledere, mens klubbene/kandidatene betaler reise og opphold selv.
Påmelding til kurset i Njårdhallen sendes på epost til siri-mette.amble@soderbergpartners.no
Påmelding til kurset i Sansdlihallen sendes på epost til bjorn.faye@gmail.com

Se oversikten over norske dommere, les mer om dømming og dommerkurs, samt nyttig materiell for dommere her


0 Kommentar

ENDELIG STEVNE DA ANGELINI CUP BLE ARRANGERT I HELGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Sep 2021

Helgens Angelini Cup i Bygdøhus var det første norske stevnet i 2021. Foto: Norges Fekteforbund.

For første gang i 2021 var det i helgen full aktivitet på konkurransepistene da Bygdø Fekteklubb arrangerte det tradisjonsrike stevnet Angelini Cup. 

Stevnet er oppkalt etter Enrico Angelini. Han var Bygdø Fekteklubb sin (første) trener i perioden 1964 til 1977. På grunn av nedstengningen var dette det første norske stevnet i 2021. Med 45 starter fra seks fekteklubber på Østlandet, var dette lavere deltakelse enn før pandemien. Fekteforbundet håper og tror at antall deltakere vil ta seg opp, når vi kommer tilbake til normalen.

Klassevinnerne i Angelini Cup 2021
Norges Fekteforbund gratulerer følgende klassevinnere:

  • Kadettklassen:  Mie Selinger, Njård Fekting og Aleksander Malvik, Titan FK
  • U15 år:  Tora Røynesdal og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
  • U13 år: Olympia Signe Solfrid Stokke, Bygdø FK og Ricardo Alexander Aires, Titan FK

Finn alle resultatene via denne lenken.

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken.  

Ungdomsserien
Angelini Cup inngår i Ungdomsserien. Denne serien er ett av tiltakene Fekteforbundet har igangsatt for å å øke aktiviteten blant barn og unge. Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber. 

Ungdomsserien består av fire stevner i fire klubber på Østlandet. Alle stevnene er åpne for alle som ønsker å delta. Neste stevne er Zorro Cup, som arrangeres av Oslo Fekteklub 13-14 november.

Fektebilder
Se bilder fra Angelini Cup på Facebook-gruppen Fektebilder via denne lenken. Her finnes også mange andre bilder fra både treninger og konkurranser. Vi oppfordrer alle til å publisere egne bilder og videosnutter, samt like og dele fra gruppa.

Fekteforbundet takker fekterne for god innsats, teknisk arrangør Bygdø FK for et flott stevne, og ikke minst de frivillige som bidro i gjennomføringen! 0 Kommentar

NY FEKTEKLUBB PÅ HOLMLIA

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Sep 2021

Holmlia Sportsklubb Fekting i gang med trening. Foto: Zoltan Michael Kramarics. 

Norsk fekting har nå fått et nytt og spennende tilfang. Holmlia Sportsklubb har opprettet en fektegruppe som drives av den erfarne fekteren og treneren Zoltan Michael Kramarics. Dette innebærer at fektesporten breddes ut i et folkerikt område av Oslo som hittil ikke har hatt et tilbud. 

Fektegruppen startet så smått rett før pandemien, men så ble det hele lagt i bero. Nå er fektegruppen tilsluttet Norges Fekteforbund, og i gang med aktivitet i Rosenhallen, gymsalen på Rosenholm skole. 

Som en del av et fleridrettslag som allerede er en del av Norges Idrettsforbund, kan Zoltan konsentrere seg om det sportslige og organisering av treningene. Alt administrativt arbeid gjøres av styret og administrasjonen i Holmlia Sportsklubb. Dette er en fordel for små og nyetablerte klubber.

Allerede nå er det ti gutter og jenter mellom 9 og 12 år som følger treningene på tirsdager og torsdager kl. 18:00 - 19:30. Klubben merker økt interesse, og vil innen kort tid ha fylt opp med treningene med 16 personer.

Kompetent trener
Zoltan er både en erfaren fekter og fektetrener. Han vært norgesmester i to omganger, både i 2008 og 2013. Han har dessuten flere medaljer fra Nordisk mesterskap og har fektet aktivt i både Europa- og Verdenscupen. 

Videre ble han i 2017 den første i norsk fekting som ble godkjent som Trener 2, den høyeste utdanning som per nå tilbys av Fekteforbundet. Han har tidligere både vært trener i Bygdø Fekteklubb og i fektegruppen til Oslostudentenes Idrettsklubb ved universitet i Oslo.

God og sikkert utstyr
Støtte fra både Sparebankstiftelsen og fra Norges Fekteforbund gjør at klubben har utlånsutstyr til medlemmene av topp kvalitet. Dette gjør det mulig å begynne å fekte, uten å måtte kjøpe eget utstyr. Klubben har også helt nye trådløse meldeapparater. Slik er enkle å flytte og rigge og anbefales til alle klubbene som har lite plass og/eller som deler treningsareal med andre idretter.

Ta kontakt for å bli med
Den erfarne treneren har et høyt fokus på individuell oppfølging på treningene. Alle skal med og legger opp treningene slik at de skal være et morsomt og trygt sted å være. 

Interesserte bør derfor raskt ta kontakt med Zoltán Michael Kramarics. Enten på telefon 402 19 004 eller på epost kramarics@hotmail.com.

Klubben kan også følges på Facebook: https://www.facebook.com/hskfekting

 0 Kommentar

DOBBELSEIER TIL ALEKSANDER I UPPSALA

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2021

 Aleksander Malvik, Titan Fekteklubb med to gullmedaljer i Uppsala Cup 2021. Foto: Titan FK.

I helgen ble det arrangert Uppsala Cup. Kun fire nordmenn stilte til start. Allikevel ble det tre norske medaljer, derav to gull.  

Vi gratulerer Aleksander Malvik fra Titan Fekteklubb med gull i aldersklassene U20 og U17 og Markus Vokes Brobakken fra Njård Fekting med bronse i U20-klassen!

Se alle resultatene her. 


0 Kommentar

MINNEORD FOR PÅL SKOGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Sep 2021

Pål Skogen, 1969 - 2021. Foto: Endre Kolbjørnsen. 

Det er med stor sorg at vi har fått melding om at Pål Skogen har gått bort bare 52 år gammel etter kort tids sykeleie.

Pål ble tildelt Kongepokalen i 1994 da han vant Norgesmesterskapet i senior. Han deltok på landslaget i VM, og var i mange år fast på det norske militærlandslaget. I tillegg til det individuelle mesterskapet bidro han til at Bergens Fekteklubb tok en rekke lagmesterskap.

Våre tanker går til hans nærmeste familie og venner, og lyser fred over Pål Skogens minne.  

- Bjørn Faye, president Norges Fekteforbund

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline