PROTOKOLL FRA SISTE STYREMØTE PUBLISERT

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Jun 2019

NF-styret avholdt 12. juni det siste styremøtet før sommerferien. 

En av sakene som ble behandlet var tildeling av det tekniske arrangøransvaret for Norgesmesterskapene i 2020 og 2021. 

Følg denne lenken til siden med denne og de andre styre- og komiteprotokollene som er publisert.NETTSIDEN FORBEDRES

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Jun 2019

Norges Fekteforbund ønsker å holde Fekte-Norge orientert om forbundets aktiviteter, og bistå både utøvere og fekteklubber med relevant informasjon. I tillegg til å skrive om norsk fekting, vil vi fremover også formidle internasjonale fektenyheter på nettsiden. 

Foruten den faste informasjonen i menypunktene, offentliggjøres alle protokoller fra både styre- og komitemøtene på fekteforbundet nettside. I tillegg publiseres høringssvar i idrettspolitiske saker, og det produseres nyheter som bør ha interesse for både utøvere og tillitsvalgte i fekteklubbene.

Økt synlighet
Dette gjøres både for å informere om forbundets arbeid og om norsk fekting generelt, men også for å øke sportens synlighet.

Nyhetssakene er ikke kun ment for fektere og tillitsvalgte i klubbene. Mange av sakene egner seg for spredning, og kan benyttes av alle for å synliggjøre fekting generelt og tilbudene i egne klubber. 

I 2018 produserte og publiserte Norges Fekteforbund 78 nyhetssaker. Hittil i 2019 er det publisert 45 nyhetssaker. Disse og flere andre blir delt på forbundets offisielle Facebook-profil. 

Enda flere fektenyheter
For å gjøre forbundets nettside enda mer relevant, foretar vi nå følgende endringer:

På forsiden har vi nå satt opp en nyhetsstrøm med fektenyheter fra internasjonale nettsider. Denne tjenesten vil kontinuerlig hente de siste nyhetene og automatisk presentere disse i nyhetsstrømmen. På samme måte har vi inkludert en nyhetsstrøm fra forbundets offisielle Facebook-profil.

De siste nyhetsartiklene som er laget av fekteforbundet, vil man som tidligere enkelt få tilgang til nedenfor.

Lenken til Ophardt som har ligget på forsiden er flyttet inn under menypunktet for klubber på forsiden. Sammen med 11 andre underpunkter som skal være til hjelp for klubbene, ligger nå denne lenken som et eget punkt som kalles «Påmelding til stevner».

Kalenderen som også lå på forsiden er fjernet. På grunn av omfanget, og at "Norges Fekteforbund sin kalender" nå er godt innarbeidet, henvises alle til å forholde seg til denne. Kalenderen er nedlastbar under "Terminlister" via menypunktet "Om konkurranser".

Vi håper at enda flere, både utøvere og tillitsvalgte i fekteklubbene bidrar til å synliggjøre fektesporten ved å like og dele sakene som publiseres.

KLIKK PÅ NORGES FEKTEFORBUND SIN LOGO ØVERST PÅ SIDEN ELLER PÅ DENNE LENKEN FOR Å SE FORSIDEN.NJÅRDFEKTERE MED GODE PLASSERINGER I MALMØ

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Jun 2019

Bildet av seierspallen for lag med Njårdfekterne f.v Irina Aschehoug, Thale Hille-Dahl og Pia Albertson på topp. flankert av lagene fra Glostrup og Hellerup.. (Foto: Ludvig Hillestad)

De norske fektere vant flere medaljer i helgens Malmö International 2019. Njård sitt damelag (se bildet) tok gull, mens herrelaget fra Njård bestående av Sturla Torkildsen, Ludvig Hillestad og Benjamin Dahlbo tok sølvmedalje.

I de individuelle konkurransene vant Thale Hille-Dahl fra Njård Fekting og Katherina Malvik fra Titan Fekteklubb bronsemedaljer. På plassene bak kom Caroline Piasecka fra Bygdø Fekteklubb og Irina Aschehoug fra Njård Fekting. Fjorårsvinneren, Bartosz Piasecki fra Bygdø Fekteklubb, kom inn som beste nordmann med en sjetteplass. 

Veteran
Gregor Gilfillan, Bygdø Fekteklubb, fikk bronsemedalje i veteranklassen over 40 år, og Njårdfekteren Pia Albertson vant dameklassen over 50 år, riktignok på vegne av Sverige.

Vi gratulerer alle sammen!

Finn alle resultater her

Se de individuelle finalene fra Malmø her

Se flere bilder på Njård Fekting sin FacebookprofilGODE NORSKE RESULTATER I VETERAN-EM

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Jun 2019

På bildet er f.v. Elisabeth Skaar Nilsen og Ragnhild Skålid fra Bygdø Fekteklubb. (Privat foto).

Årets Europamesterskap for veteraner ble i år avholdt i Cognac i Frankrike. I løpet av fem dager gjorde om lag 1 500 fektere fra 35 nasjoner opp status på det flotte sportskomplekset i Châteaubernard.

Fra Norge stilte fire kårdefektere fra Bygdø Fekteklubb og Stavanger Fekteklubb. 

Bygdøyfekterne Elisabeth Skaar Nilsen og Ragnhild Skålid klarte begge avslutte blant de åtte beste i sin aldersklasse. Cordt von Brandis og Eyvinn Stangeland fra Stavanger Fekteklubb kom henholdsvis inn blant de 16 og 32 beste i sin klasse.

Vi gratulerer med flotte prestasjoner!

Se alle resultatene her

Veteranfekting på fremmarsj
Den europeiske veteranfektingen organiseres av European Veterans Fencing. Formålet er å utvikle europeisk konkurransefekting for kvinner og menn over 40 år. 

Europamesterskapene for lag, og de individuelle konkurransene avholdes annen hvert år. I tillegg til mesterskapene arrangeres det jevnlige både regionale og nasjonale fektestevner for veteraner. 

Siden etableringen av European Veterans Fencing i 1991 har interessen for og deltakelsen på mesterskapene økt betraktelig. Som en følge av dette arrangeres det nå også verdensmesterskap for veteraner i regi av det internasjonale fekteforbundet (FIE). 

Fekting for hele livet
Stevnene og mesterskapene for veteraner er gode eksempler på at fekting både er en sport som kan bedrives som trening og som en konkurranseidrett, uansett alder. 

I Norge blir det arrangert Norgesmesterskap for veteraner, og Nøtterøy Fekteklubb har dessuten inkludert veteranklasser i Nøtterøy Cup

Flere deltakere fremover
Norske fektere har tidligere oppnådd flere gode resultater i internasjonal veteranfekting. Dette er konkurranser på høyt nivå, og gode anledninger til å møte gamle og få nye fektevenner. Vi håper derfor at flere veteraner, fra flere norske fekteklubber også vil delta fremover.

På bildet er f.v Stavangerfekterne Eyvinn Stangeland og Cordt von Brandis med en fektevenn. (Privat foto).STEVNEKALENDER FOR SESONGEN 2019/20

Postet av Norges Fekteforbund den 31. Mai 2019

Bildet er tatt fra Nøtterøy CUP 2019 som avsluttet denne sesongens Ungdomsserie. (Foto: Ellen Vokes, Njård Fekting)

Neste sesongs stevnekalender er laget. Rankingstevnene for den kommende sesongen er publisert under Terminliste på våre nettside. 

Her finnes også en fullstendig oversikt med datoer for både rankingstevner og nasjonale treningssamlinger. Dessuten finnes det lenker til det svenske, det europeiske og det internasjonale fekteforbundets kalendere på denne siden. 

Om det kommer endringer i de internasjonale kalendrene, vil Fekteforbundet være nødt til å gjøre endringer. I så fall, vil det komme informasjon om dette.

Datoene for neste sesongs stevner i Ungdomsserien er også klare, men en fullstendig beskrivelse for dette vil komme senere. 

Endret beregning av rankingpoeng 
I tillegg til å fastsatt regler for hvilke stevner som kvalifiserer for rankingpoeng, fastsetter forbundet også hvordan poengene regnes ut avhengig av hvilket resultat man har oppnådd under konkurransen. Denne poengberegningen er nå endret. 

Endringen innebærer endret vekting mellom nasjonale og internasjonale plasseringer, samt mellom Norgesmesterskap og resultater fra Norgescupsstevner. Når sesongen starter vil de gamle poengene tilpasses de nye poengberegningene. 

Norsk ranking 
Norsk ranking for seniorer, juniorer og kadetter er basert på et rankingsystem som rulleres over sesongen. Poengene for konkurransene forrige sesong erstattes når samme eller tilsvarende konkurranse er gjennomført i den neste sesongen. Europa- og Verdensmesterskap inngår ikke i Norsk ranking.

I alle norske konkurranser som inngår i Norsk ranking, skal Norsk ranking anvendes som seeding. Alle fektere med norsk lisens inngår i Norsk ranking, også fektere som representerer andre land i internasjonale mesterskap. 

Se oversikten over stevnene som inngår i Norsk ranking her.

Regionale treningssamlinger
Fekteklubbene i de ulike regionene må avtale seg imellom hvilke tidspunkter som passer. Fekteforbundet skal orienteres i god tid, slik at samlingene kan planlegges. 

Les mer om organisering av de regionale treningssamlingene her.

Spørsmål og kommentarer til kalenderen og til tidspunktene for de regionale treningssamlingene kan sendes til Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki
Levert av IdrettenOnline