Anatoliy Herey fra Njård Fekting innfridde med sølv i verdenscupstevne i Oslo!

Postet av Njård - Fekting den 30. Sep 2018

Njård fektings nye fektetrener, Anatoliy Herey, tok 29. september 2018 sølv i satelittstevne i verdenscupen i Oslo. Oslo Cup, er det eneste verdenscupstevnet som arrangeres i Norge. Det er Bygdøy fekteklubb som arrangerer stevnet.

I år hadde stevnet meget god internasjonal deltagelse med flere meritterte fektere; blant annet Ruben Limardo som er OL vinner fra London-OL, hans finalemakker den gang Bartosz Piasecki fra Norge. I tillegg stilte de beste fra Estland, samt flere gode italienere og mellomeuropeere. Selvfølgelig stilte også Njård fekting med en bred tropp med våre beste senior og junior- og kadettfektere.

Anatoliy som er tidligere verdensmester i fekting med sitt land Ukraina i 2016, er fektetrener i Njård, men har valgt å fortsette å fekte selv. Han viste frem gamle kunstner, og var tidlig i topprankingen etter puljene. I de første direkte elimineringene klarte han seg greit mot en svensk og så en dansk, men møtte tøff motstand i tablå 16 hvor han vant knepent 15-14 over Ilian Bobrov fra Estland. I semifinalen slo han den nye svenske kometen Islas Flygare 15 - 10. I finalen møtte han ingen ringere enn OL mester i London OL Ruben Limardo, som nå har kommet i form igjen. Limardo er en utrolig erfaren, rask og talentfull fekter. Det ble en tett og tøff kamp der Limardo stakk av med seieren 9 - 6.

Bilde: Ruben Limardo (Venezuela, OL mester 2012) og Anatoliy Herey (Njård og verdensmester med Ukraina, 2016)

Det var forøvrig en grei innsats fra Njård fekterne, gitt at dette er et verdenscupstevne. Beste nordmann var Njård fektings junior, Benjamin Dahlbo, med en 11. plass. Ellers er det verd å bemerke at Marcus Brobakken som kadett tok en fin 28. plass. Resultatliste under.