FLOTT FJERDEPLASS I EUROPAMESTERSKAPET

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Mai 2022

F.v: Dan Lundesgaard, Geir Stoutland, Claus Mørch, Endre Kolbjørnsen, Mariusz Piasecki (lagleder) og Sturla Torkildsen.

Europamesterskapet for veteranlag, som ble avholdt i Hamburg, hadde samlet rundt 130 lag i alle våpengrener fra 28 nasjoner. Veteranenes fjerdeplass er den beste norske plasseringen siden etableringen av European Veterans Federation (EVT) i 1991. 

Etter et opphold underpandemien ble det endelig igjen avholdt Europamesterskap for veteranlag. Mesterskapet som gikk av stabelen i perioden 25. til 29. mai ble arrangert av det Det Tyske Fekteforbundet i samarbeid med det Europeiske forbundet for veteranfektere. Konkurransene ble avholdt i det flotte sportsanlegget q.beyond Arena i Altona Volkspark.

Lag med tidligere mestere fra olympiader verdens- og europamesterskap gjorde dette til et arrangement med høy sportslig kvalitet. God forhåndreklame og gratis inngang hadde gjort sitt for at det dessuten var god stemning blant publikum.

Spennende fekting med små marginer
Norge stilte med to kårdelag; veteraner og Grand Veteraner i herreklassen. Det var veteranlaget som fikk det beste resultatet. Etter en lang dag med seier over lag fra flere store fektenasjoner, tapte laget knepent mot Italia i en spennende bronsefinale. 

SE BRONSEFINALEN VIA DENNE LENKEN

SE ALLE RESULTATENE VIA DENNE LENKEN

Vi gratulerer fekterne og laglederen med en flott prestasjon!