FLOTT AVSLUTNING PÅ UNGDOMSSERIEN 2021/22 I BYDØHUS

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Mai 2022

To av de mange unge fekterne som deltok på sesongavslutningen av Ungdomsserien. Foto: Ellen Vokes.

I helgen ble sesongens siste stevne i Ungdomsserien arrangert. Selv om Bygdø Fekteklubb på kort varsel overtok arrangøransvaret, ble det et flott stevne og en verdig avslutning på serien.

Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Ett av tiltakene var igangsettelse av Ungdomsserien for barn og ungdom i 2017.

Serien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Den er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet hver sesong.

Sesongens serie startet med Angelini Cup hos Bygdø Fekteklubb og fortsatte med Zorro Cup hos Oslo Fekteklub og Vårstøtet hos Njård Fekting. Serien avsluttes hvert år med Nøtterøy Cup, som i år ble arrangert av Bygdø FK i Oslo. Totalt har 98 fektere fra ni fekteklubber deltatt.

Ler mer om Ungdomsserien via denne lenken

Vinnerne av Ungdomsserien
På grunn av pandemien, ble det kun gjennomført én av fire konkurranser, og dermed ikke kåret sammenlagtvinnere for sesongen 2020/2021.

Det er derfor en glede å gratulere vinnerne av sesongens Ungdomsserie:
Mie Selinger (Njård Fekting), Elisabeth Pilipenko (Bygdø FK), Zion Lundesgaard (Drammen FK), Olympia Signe Solfrid Stokke (Bygdø FK), Viktor Jarl Hagen Breivik (Bygdø FK), Johannes Øistad (Oslo FK) og Zakaria Alizadeh (Titan FK).

De tre beste i U17- og U15-årsklassen, samt alle i U13- og U11-årsklassen fikk dessuten Norges Fekteforbund diplom, overrakt av sportslig leder, Bartosz Piasecki.

Se alle resultatene fra Ungdomsserien via denne lenken

Resultater Nøtterøy Cup
Helgens konkurransen hadde hele 80 starter fra syv fekteklubber. Vinnerne i U17-årsklassen ble Mie Selinger(Njård Fekting) og Kristoffer Solvikaas (Bygdø FK). I U15-årsklassen vant Elisabeth Pilipenko (Bygdø FK) og Conrad Martin Danielsen (Oslo FK). Vinnerne ble premiert av arrangøren.

Se resultatene i helgens konkurranse via denne lenken

Synliggjøring av norsk fekting
I Facebook gruppen Fektebilder er det publisert mange flotte bilder fra alle stevnene i sesongens Ungdomsserie. I denne gruppen finnes det også flere bilder fra andre stevner. Bli gjerne medlem av gruppen for å se andres, og publiserer egne bilder og videosnutter.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

I tillegg til å gratulere alle vinnerne både helgens stevne og sammenlagtvinnerne av sesongens Ungdomsserie, ønsker Fekteforbundet å gi honnør til alle deltakere i sesongens Ungdomsserie. Vi takker dessuten alle som har bidratt til gjennomføringen av stevnene.

En spesiell takk går i år til Samuil Kaminski og Bygdø FK som på kort varsel overtok ansvaret for gjennomføringen av Nøtterøy Cup!