VM-TROPPEN I DUBAI 2022

Postet av Norges Fekteforbund den 5. Apr 2022

F.v.: Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki, Ada Sofie Gildernes, Emilis Krasikovas, Marus Vokes Brobakken, Didrik Nordtveit, Aleksander Malvik, Vilde Tengesdal og Tomas Krasikovas, Fekteforbundets VM-coach. Foto: FIE.

Fekteforbundet gjennomførte helgen før avreise den siste treningssamlingen for VM-troppen før årets mesterskap i Dubai.

Fekterne reiste til Dubai på tirsdag for å akklimatisere seg. Først ut var den individuelle juniorklassen på fredag 8. april. Deretter kadettklassen dagen etter, før herrelaget var på pisten søndag 10. april.

Fine norske plasseringer
De beste norske plasseringene ble 18. plass i kadettklassen for Aleksander Malvik og 32. plass for Marcus Vokes Brobakken i juniorklassen. Vilde Tengesdal fikk 59. plass i juniorklassen og Ada Sofie Gildernes fikk 93. plass i kadettklassen. Herrelaget kom inn på en 23. plass i konkurranse med 42 nasjonale lag.

Finn nyttig informasjon om årets Kadett og Juniorverdensmesterskap via følgende lenker.

Gode forberedelser
Ikke lenge etter årets Norgesmesterskap, der alle de seks junior- og kadettfekterne i VM-troppen vant medaljer, samlet Fekteforbundet troppen den siste helgen før påske for de siste forberedelsene før avreisen til Dubai.

De tilreisende fekterne ble innlosjert hos Olympiatoppen, og både fektesalene hos Njård Fekting og Bygdø FK ble benyttet. I tillegg til lagbygging og praktisk informasjon i forkant av turen, var fokuset på konkurransetrening.

Ansvarlig for samlingen var fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki. Sammen med Njårds og Stavanger Fekteklubb sine trenere Anatolij Gerej og Tomas Krasikovas, som også skal være reiseleder og coach under mesterskapet, stilte han dessuten opp som sparringspartner for fekterne.