SØSKENPAR VANT KONGEPOKALENE

Postet av Norges Fekteforbund den 25. Apr 2022

Bartosz Piasecki og Caroline Piasecka fra Bygdø FK med gullmedaljene og Kongepokalene etter seirene i seniorklassen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Norgesmesterskapet i kårdefekting for seniorer og veteraner ble i helgen arrangert i Njårdhallen i Oslo. Arrangørklubben Njård Fekting vant begge lagkonkurransene, mens søskenparet Caroline og Bartosz Piasecki fra Bygdø Fekteklubb vant seniorklassene og dermed kongepokalene.

De individuelle konkurransene hadde hele 117 starter fra elleve fekteklubber. Sammenlignet med i fjor, er dette en økning på nesten 20 prosent, og om lag dobbelt så mange som i 2020. Årets mesterskap er det første på to år som ikke ble påvirket av pandemien, og antallet typer på at aktiviteten i fekte-Norge har tatt seg opp igjen etter nedstengingen med begrensete trenings- og konkurransemuligheter.

I tillegg til seniorklassen, ble det kåret norgesmestere i aldersklassen under 23 år for begge kjønn. Del ble også konkurrert i veteranklassene over 40 år, over 50 år og over 60 år for herrer. I den eldste veteranklassen hadde kun fire påmeldte og det ble arrangert to finaler, en for de over 60 og den andre for det to over 70 år.

Søskenpar fikk kongepokaler
Caroline og Bartosz Piasecki fra Bygdø FK vant begge gullet i seniorklassene. I tillegg til gullmedaljene, ble de tildelt Hans Majestet Kongens Pokal, Kongepokalen. Denne ble overbrakt av Siri-Mette Amble, klubbleder i Njård Fekting og varamedlem til styret i Norges Fekteforbund.

På søndagen var det lagkonkurranser i for damer og herrer. Her var det mange jevne og spennende oppgjør mellom klubblagene. Det var derfor ekstra imponerende at fekterne fra arrangørklubbene Njård Fekting vant både dame- og herreklassen i spennende oppgjør med lagene fra Bergens FK og Bygdø FK.  

Norgesmestere individuelt:

  • Seniorklassen: Caroline Piasecka og Bartosz Piasecki, Bygdø FK
  • U23 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK og Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting
  • Menn over 40 år: Sturla Blanck Torkildsen, Njård Fekting
  • Menn over 50 år: Justin Griffin, Bygdø FK
  • Menn over 60/70 år: Erik Storelv, Bekkestua Fekting og Cordt von Brandis, Stavanger FK

Norgesmestere lag:

  • Damer: Thale Hille-Dahl, Irina Aschehoug og Pia Albertson, Njård Fekting
  • Herrer: Sturla Blanck Torkildsen, Fredrik Backer, Benjamin Humlen Dahlbo og Otthar Andreas Krohn, Njård Fekting.  

De største klubbene dominerer
Som i fjor var det Bygdø Fekteklubb og Njård Fekting og som tok de fleste medaljene. Bygdø var beste i de individuelle konkurransene, mens Njård tok storeslem i lagkonkurransen. Like bak disse klubbene kommer Stavanger FK og Bergens Fekteklubb og det var dessuten fektere fra seks fekteklubber på premiepallen.

Medaljestatistikk:   


GullSølvBronseTotalt
Njård Fekting44210
Bygdø FK33612
Bergens FK1214
Stavanger FK1135
Bekkestua Fekting1

1
Drammens FK

11

Følg lenken til å se alle resultater

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder med inntrykk fra Norgesmesterskapet. I tillegg til å publisere disse på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, oppfordres alle til å publisere disse i Facebookgruppen FEKTEBILDER.

Vi oppfordrer også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norske fekting.

Norges Fekteforbund gratulerer de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Norges Fekteforbund takker dessuten teknisk arrangør, Njård Fekting der en rekke frivillige arrangerte et flott Norgesmesterskap med en hyggelig og samlende bankett etter lørdagens konkurranse.
VM-TROPPEN I DUBAI 2022

Postet av Norges Fekteforbund den 5. Apr 2022

F.v.: Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki, Ada Sofie Gildernes, Emilis Krasikovas, Marus Vokes Brobakken, Didrik Nordtveit, Aleksander Malvik, Vilde Tengesdal og Tomas Krasikovas, Fekteforbundets VM-coach. Foto: FIE.

Fekteforbundet gjennomførte helgen før avreise den siste treningssamlingen for VM-troppen før årets mesterskap i Dubai. 

Fekterne reiste til Dubai på tirsdag for å akklimatisere seg. Først ut var den individuelle juniorklassen på fredag 8. april. Deretter kadettklassen dagen etter, før herrelaget var på pisten søndag 10. april. 

Fine norske plasseringer
De beste norske plasseringene ble 18. plass i kadettklassen for Aleksander Malvik og 32. plass for Marcus Vokes Brobakken i juniorklassen. Vilde Tengesdal fikk 59. plass i juniorklassen og Ada Sofie Gildernes fikk 93. plass i kadettklassen. Herrelaget kom inn på en 23. plass i konkurranse med 42 nasjonale lag.

Finn nyttig informasjon om årets Kadett og Juniorverdensmesterskap via følgende lenker. 

Gode forberedelser
Ikke lenge etter årets Norgesmesterskap, der alle de seks junior- og kadettfekterne i VM-troppen vant medaljer, samlet Fekteforbundet troppen den siste helgen før påske for de siste forberedelsene før avreisen til Dubai. 

De tilreisende fekterne ble innlosjert hos Olympiatoppen, og både fektesalene hos Njård Fekting og Bygdø FK ble benyttet. I tillegg til lagbygging og praktisk informasjon i forkant av turen, var fokuset på konkurransetrening. 

Ansvarlig for samlingen var fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki. Sammen med Njårds og Stavanger Fekteklubb sine trenere Anatolij Gerej og Tomas Krasikovas, som også skal være reiseleder og coach under mesterskapet, stilte han dessuten opp som sparringspartner for fekterne. 

Se flere bilder fra samlingen på Fekteforbundets Facebookprofil Fektebilder

Finn informasjon om VM-uttaket via denne lenken ÅRETS FØRSTE TRENINGSSAMLING FOR JENTER

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Apr 2022

Noen av deltakerne på årets første jentesamling, flankert av Katherina Malvik og Fabian Caicedo. Foto: Nina Steenland. 

Fekteforbundet arrangerte i helgen årets første regionale treningssamling for jenter på Østlandet. 40 jenter fra syv fekteklubber deltok.

Norges Fekteforbund arbeider aktivt for at enda flere jenter og kvinner skal drive med fekting. Selv om alle treningssamlingene i regi av forbundet er åpne for begge kjønn, er det også et behov for egne samlinger for jentene. Dette er et av de viktigste tiltakene for både å øke antallet og andelen kvinner i norsk fekting.

Både trening og sosialt
Helgens regionale treningssamling foregikk i både Hovseterhallen og Njårdhallen. Treningssamlingen ble organisert av Katherina Malvik som studerer psykologi og som har Fekteforbundets Trener 2-utdanning. Dessuten hadde Fekteforbundet leid inn fekteren Fabian Caicedo, som til daglig arbeider hos Bekkestua Fekting.

I tillegg til øvelser for relasjonsbygging, yoga og kamptrening, inneholdt øktene både fysisk og fekteteknisk trening. 

Det ble servert varm lunsj hver dag, og deltakerne hygget seg sammen på middag med påfølgende bowling på lørdagen etter treningen. Samlingen ble avsluttet på søndag med en introduksjon til konkurransefekting. 

Hensikten med samlingen var foruten fektetreningen, også økt samhold på tvers av klubbtilhørighet. Vennskap utover det rent sportslige anses som svært viktig for motvirke frafall. Et godt miljø gjør dessuten fekting mer attraktivt, og bidrar positivt i fekteklubbenes rekrutteringsarbeid.
Tilbakemeldingene etter samlingen tyder på at man er på rett vei, og at samlingen var svært vellykket. 

Motvirke kjønnsforskjeller
Et annet viktig og underliggende tema under samlingen, var å motvirke eventuelle kjønnsforskjeller i norsk fekting. Samlingen skulle derfor også være en arena hvor jentene kunne ta opp dette.
Etter samlingen ble det dessuten arrangert et møte om veien videre for norske jente-/kvinnefekting. Flere ting, som kom ut av begge deler, tas med i Fekteforbundets videre arbeidet for øke kvinneandelen i norsk fekting.   

Fine bilder fra samlingen
Det ble i løpet av helgen tatt mange bilder. Fekteforbundet takker Ellen Vokes og Nina Steenland for flotte bilder som de har publisert på Fekteforbudets Facebookgruppe FEKTEBILDER

Vi oppfordrer også flere av deltakerne til å dele sine bilder, både på egne profiler, og i nevnte Facebookprofil. Dessuten oppfordres alle til å følge, like og dele innleggene. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert, og bidrar i synliggjøringen av både norske fekting og norsk kvinnefekting.

Forbundet takker alle fekterne for god innsats, og Katherina og Fabian for god gjennomføring av samlingen!