FIRE NORSKE MESTERSKAPSMEDALJER I NORDISK

Postet av Norges Fekteforbund den 25. Okt 2021

Martin Aleksander Vik (t.v) med sølvmedaljen i U15-årsklassen. Foto: Njård Fekting.

Årets Nordiske Mesterskap for ungdommer ble i helgen avholdt i Espoo, Finland. De norske fekterne vant fire individuelle medaljer; det høyeste antallet på svært mange år. 

På grunn av pandemien ble mesterskapet ikke avholdt i fjor. Dette var dermed det første Nordiske Mesterskapet siden 2019, da det ble avholdt på hjemmebane i Sandefjord.

Det ble både konkurrert om mesterskapstitler i sabel og kårde. Nordmennene stilte kun i kårde i aldersklassene under 20 år, under 17 år og under 15 år. 

Stort og vellykket arrangement
Mesterskapet hadde totalt 21 klasser, som ble gjennomført på 33 pister. Tre fekteklubber sto som teknisk arrangører og 102 frivillige, samt 42 dommere bidro. I gjennomføringen av konkurransene ble det benyttet 19 computere og 14 informasjonsskjermer ga både deltakere og tilskuere løpende oppdateringer. Arrangørene tok dessuten smittefaren på alvor. Blant flere benyttet alle dommere ansiktsmasker og det gikk med 50 beholdere med håndsprit.

Totalt var det individuelle 416 starter i kårdeklassene fra Danmark, Sverige, Finland, Latvia, Estland og Litauen. Dette er enda flere enn i Sandefjord, som da med 399 individuelle starter gjorde mesterskapet til den største fektekonkurransen som noensinne er arrangert i Norge.

Fire norske medaljer
Selv om de estiske fekterne var i en særklasse og dominerte premiepallene i de fleste aldersklassene, var det jevnt mellom de andre landene. 

De norske fekterne fikk med seg fire medaljer fra Mesterskapet. Dette er flere medaljer enn i Sandefjord, men uten gull. Det norske guttelaget i U20-årsklassen, som den gang fikk gull, kom denne gang inn på fjerdeplass. 

Allikevel hadde vi flere gode prestasjoner og det er ekstra gledelig at nordmenn fra flere ulike klubber gjorde det bra i flere aldersklasser. 

Vi gratulerer Martin Aleksander Vik fra Njård Fekting med sølvmedalje i U15-klassen. Vilde Tengesdal, Bergens FK og Marcus Vokes Brobakken, Njård Fekting gratuleres med bronsemedaljer i U20-årsklassen, og Aleksander Malvik, Titan FK for bronsemedalje i U17-årsklassen. 

Se alle resultater via denne lenken.

Medaljefordeling i kårdeklassene

LandGullSølvBronseSum
Estland441018
Sverige3
14
Litauen1

1
Finland
213
Norge
134
Latvia
112

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder og videosnutter med inntrykk fra både Norgesmesterskapet og fra Landsstevnet. Vi oppfordrer alle til å publiserer like og dele disse i sosiale medier. Både på klubbenes egne profiler, og på Fekteforbundets Facebookgruppe FEKTEBILDER. 

Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar samtidig i synliggjøringen av norsk fekting. 

Kongress i Nordisk Fekteunion
Parallelt med mesterskapsavviklingen arrangerte det Finske Fekteforbundet kongress i Nordisk Fekteunion (NFU). President i Norges Fekteforbund, Bjørn Faye stilte som delegat digitalt med åpent mandat på vegne av norsk fekting. 

Nordic Fencing Festival
Blant vedtakene på kongressen var å lage et nytt arrangement; Nordic Fencing Festival for alle de tre våpengrenene i alle aldersklasser. Festivalen skal gjennomføres fra onsdag til søndag i Danmark i slutten av august 2022. Det danske forbundet har estimert mellom 1 000 og 1 200 starter i konkurransen. 

I tillegg skal det avholdes workshops med ulike fektefaglige og kulturelle temaer for både fektere, trenere og andre tilreisende til festivalen. 

Les mer om Nordisk Fekteunion via denne lenken. 

Fra årets kongress i Nordisk Fekteunion (NFU). Foto: NFU. 




GRATIS WEBINAR OM ANLEGG

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Okt 2021

Norges Fekteforbund har gjennom flere år hatt et tett administrativt og politisk anleggssamarbeid med de andre kampidrettsforbundene. Torsdag 11. november arrangeres det et gratis webinar for alle klubbene som er tilsluttet forbundene. 

I Norge er det seks kampidrettsforbund som er medlemmer av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite (NIF). Dette er Norges Bokseforbund, Norges Bryteforbund, Norges Judoforbund, Norges Kampsportforbund, Norges Kickboxing Forbund og Norges Fekteforbund.

For bedre å ta tak i anleggsutfordringene har Norges Fekteforbund etablert et anleggssamarbeid med de andre kampidrettene. Målet er samle kreftene i arbeidet for at alle våre klubber skal ha tilgang til anlegg som er tilpasset vår idrett.

Anleggsstrategi, nettside og veileder for anlegg
For å nå målene har forbundene en felles Anleggsstrategi, en felles nettside og dessuten utviklet en veileder for Kulturdepartementet som kan brukes for planlegging, bygging og drift av anlegg for kampidrett.

Gratis webinar
Alle tilsluttete klubber ønskes nå velkommen til webinaret. Her vil man få nyttige innspill til hvordan din klubb kan komme i gang med et større anleggsprosjekt, og å få vite mer om det felles anleggssamarbeidet.  

Webinaret arrangeres 11. november fra kl. 19:00-20:00, via Zoom. Webinaret ledes av Martin Kaasgaard Nielsen, kampidrettsforbundenes felles anleggskonsulent. Det vil være flere innledere, blant annet Torstein Busland som er ansvarlig for anlegg i Norges Idrettsforbund. 

Program
19:00: Introduksjon og velkomst
19:05: Kampidrettsanlegg – presentasjon av ulike løsninger og anleggstyper
19:20: Fra ide til virkelighet
19:40: Økonomi og finansiering
20:55: Spørsmål og svar
20:00: Avslutning

Påmelding til webinaret gjøres innen 10. november via denne lenken.

Alle påmeldte vil få lenke til webinaret tilsendt på epost oppgitt i påmeldingen på formiddagen 11. november.



MASTERSFINALER SKAL AVGJØRE NORGESCUPEN FOR UNGDOM

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Okt 2021

Norges Fekteforbund ønsker å øke statusen og interessen for NorgesCupen. Det innføres derfor et nytt og eget stevne, kalt Fekteforbundets Masters. Dette blir et finalestevne hvor kun de åtte beste i ungdomsklassene deltar for å kåre vinnerne. 

Masters, som arrangeres i sin helhet av Norges Fekteforbund er uten startkontingenter. Konkurransen vil stå mellom de åtte fekterne som har samlet flest poeng i hver kjønn- og aldersklasse i de tellende stevnene i NorgesCupen og Norgesmesterskapet. Ved poenglikhet legges plasseringen i Norgesmesterskapet til grunn.

Fekteforbundets Masters skal avholdes som et eget stevne i mai og blir sesongens siste høydepunkt. Parallelt med stevnet er målet å arrangere andre sosiale og faglige samlinger for f.eks. tillitsvalgte i klubbene, foreldre og foresatte.

Konkurranseform
Masters gjennomføres for begge kjønn, i eldre ungdom (U15), kadett (U17) og for junior (U20). Det legges opp til to puljer med fire fektere i hver aldersklasse. Puljene settes opp bakgrunn av rangeringen fra de foregående Norgescupstevnene og Norgesmesterskapet.

Puljene foregår med fekting til 15 støt. Etter én puljerunde går de to beste fra puljen videre til semifinaler med direkte eliminasjon til 15 støt. I tillegg til diplomer, settes det opp vandrepokaler som graveres med navnet på vinnerne.

Tellende stevner inkl. NM
NorgesCupen, inkludert Norgesmesterskapet arrangeres over fem helger i sesongen 2021-2022. 

  • 6-7 november 2021 – I: NC Vinterstøtet. Arrangør: Njård Fekting
  • 27-28 november 2021 – II: NC Bergen Cup. Arrangør: Bergens Fekteklubb
  • 15-16 januar 2022 – III: NC Siddis Cup. Arrangør: Stavanger Fekteklubb
  • 12-13 mars 2022 – IV: NC Åpent Østlandsmesterskap. Arrangør: Bygdø Fekteklubb
  • 26-27 mars 2022 – V: Norgesmesterskapet. Arrangør: Bygdø Fekteklubb
  • 21 mai 2022 – Norges Cup finalene 2021-2022. Arrangør: Norges Fekteforbund i Bygdøhus

Poengberegning
Poeng for plasseringene i Norgescupsstevnene og Norgesmesterskap i egen aldersklasse:

PlasseringRankingpoeng i NCRankingpoeng i NM 
1. plass20 poeng30 poeng
2. plass16 poeng24 poeng
3. plass12 poeng18 poeng
5. - 8. plass8 poeng12 poeng
9. - 16. plass4 poeng6 poeng
17. - 32. plass2 poeng3 poeng
33. - 64. plass1 poeng2 poeng




JEVNT I TOPPEN UNDER UNGDOMS-NM

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Okt 2021

Premiepallen i guttenes lagkonkurranse i U20-årsklassen. F.v: sølvmedaljørene fra Bygdø FK Inge Sørum, Franz Philip Pap Holmen, Andreas Klaveness og Erik Hoff, deretter gullmedaljørene fra Njård Fekting Marcus Vokes Brobakken, Benjamin Humlen Dahlbo og Henrik Christopher Walle, samt bronsemedaljørene fra Bergens FK Olav Eikanger, Brage Dyrseth og Henning Karlsen. Foto: Njård Fekting. 

Norgesmesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble i helgen arrangert i Sandslihallen, Bergen. Resultatene viser at det nå har jevnet seg ut mellom de tre største klubbene. Selv om Bergensfekterne vant flest gull, vant Njårdfekterne flest medaljer totalt, med Bygdøfekterne hakk i hel. 

Årets Junior-NM ble i likhet med fjorårets mesterskap utsatt til etter sommeren på grunn av pandemien. Dette innebar at konkurransen ble gjennomført med forrige sesongs aldersklasser. 

I motsetning til i fjor, var det imidlertid ikke nødvendig med like strenge smitteverntiltak. Den tekniske arrangøren Bergens Fekteklubb gjennomførte derfor et flott arrangement med full fokus på det sportslige. 

De individuelle konkurransene hadde i år 128 starter fordelt på de ulik aldersklassene. Dette er på høyde med antallet i fjor. Dessverre representerte fekterne kun seks fekteklubber. I fjor var hele ti klubber representert. 

I søndagens lagkonkurranse stilte totalt 11 lag i jente- og gutteklassen under 20 år. Selv om dette kun er ett lag færre enn i fjor, håper vi at de mindre klubbene nå har kommet i gang igjen med klubbtrening, og fremover deltar på de ordinære Norgescupstevnene, og også stiller på neste års Norgesmesterskap.

De store klubbene dominerer
Selv om fekterne fra Bergens FK vant flest gullmedaljer, er det i motsetning til de foregående årene mye jevnere i toppen. Bergens FK er fremdeles best på jentesiden, mens Njård- og Bygdøfekterne har tatt hegemoniet på guttesiden. 

At det var jevnt mellom klubbene kom godt frem i lagkonkurransene i under 20 årsklassen. Der vant jentene fra Bergen og guttene fra Njård. Begge med fektere fra Bygdø som finalemotstandere.

To sterke enkeltresultater
Det er spesielt to fektere som utmerket seg i dette mesterskapet. Først og fremst Ada Sofie Gildernes fra Bergens FK. Hun er kun 14 år og vant i tillegg til sin egen årsklasse; U15-, også U20-klassen, samt sølv i U17-årsklassen. Hun var dessuten på jentenes vinnerlag i lagkonkurransen. 

Den andre er Franz Philip Pap Holmen fra Bygdø FK. Han vant også gull i en høyere aldersklasse i tillegg til i egen aldersklasse, samt på sølvlaget i lagkonkurransen.  

Norgesmestere individuelt:

  • Jenter U20 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK
  • Gutter U20 år: Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting
  • Jenter U17 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK
  • Gutter U17 år: Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK
  • Jenter U15 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK
  • Gutter U15 år: Franz Philip Pap Holmen, Bygdø FK
  • Jenter U13 år: Elisabeth Pilipenko, Bygdø FK
  • Gutter U13 år: Vahab Fatullaev, Njård Fekting

Norgesmestere for lag under 20 år: 

  • Jenter U20 år: Bergens FK (Ada Sofie Gildernes, Vilde Tengesdal og Tone Karstensen)
  • Gutter U20 år: Njård Fekting (Benjamin Humlen Dahlbo, Marcus Vokes Brobakken og Henrik Christopher Walle)

Medaljeoversikt:


GullSølvBronseSum
Bergens FK4239
Njård Fekting33612
Bygdø FK33511
Titan FK
2
2
Stavanger FK

44

FØLG DENNE LENKEN TIL ALLE RESULTATENE 

Landsstevne for barn
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Bergens FK et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Deltakelsen tyde på god rekruttering av de yngste til fektesporten.  

Tøff fekter gjør seg klar til dyst på Landsstevnet 2021. Foto: Andreas Flo.

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder og videosnutter med inntrykk fra både Norgesmesterskapet og fra Landsstevnet. I tillegg til på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, er mange av disse også publisert i Facebookgruppen FEKTEBILDER.  

Vi oppfordrer alle både fektere og deres foresatte til å følge overnevnte profil, og publisere like og dele bilder. Det samme gjelder bruk av klubbenes nettsider, samt fekteres egne og fekteklubbenes profiler på sosiale medier, og ikke minst Fekteforbundets offisielle Facebookprofil.  

Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar samtidig i synliggjøringen av norsk fekting. Lik og del, for å bidra positivt for både nyrekruttering og videre vekst!

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også Bergens FK og alle de frivillige som bisto i avviklingen av flott Norgesmesterskap!

 

 




ARBEIDSHELG FOR NF-STYRET OG ADMINISTRASJONEN

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Okt 2021


 

I helgens samlet styret og administrasjonen seg på Ullvaal stadion for et fysisk arbeidsmøte med påfølgende styremøte.

Etter at Fekteforbundets president, Bjørn Faye, hadde ønsket velkommen til lørdagens arbeidsmøte ga sportslige leder, Bartosz Piasecki en status på arbeidet med en ny sportslig plan. 

Visepresident Ragnhild Andenæs delte deretter sine tanker om hensiktsmessige evalueringskriterier og -periode for å evaluerer den sportslige planen hittil og fremover. 

Videre informerte styremedlem og ny-utdannet Klubbveileder, Adam Flåten, om utdanningen, og kom med sine tanker om hvordan arbeidet med klubbutvikling kan inkluderes best mulig i handlingsplanene fremover. 

Med dette som bakteppe startet arbeidet med en ny langtidsplan som skal presenteres for fektetinget i løpet av 1. halvår 2022.

Styremøte
På søndag ble de avholdt styremøte. Av de viktigste sakene kan det nevnes at Fekteforbundet i år igjen, ikke vil avkreve NF-lisens fra klubbene. Målet er at dette kan støtte fekteklubbenes økonomi i en tid med ekstra kostnader pga. smittevern og lavere inntekter grunnet frafall. 

Styret tildelte også det tekniske arrangøransvaret for Norgesmesterskapene i 2022, og vedtok nytt Dommerreglement. 

Det nye Dommerreglementet skal anses om et supplement til det nye sammenslåtte Stevne- og NM-reglementet, og være gjeldene fra vedtakstidspunktet. Unntaket er ungdoms-NM i Bergen, der påmeldingsfristen er gått ut. For dette mesterskapet gjelder det som står om dømming i invitasjonen

Følg lenken til alle protokoller, inkludert den siste

Følg denne lenken til alle lover og bestemmelser, inkludert det nye Dommerreglementet



REGIONAL TRENINGSSAMLING I STAVANGER

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Okt 2021

En sliten, men fornøyd gjeng etter samlingen. Foto: Stavanger Fekteklubb. 

Med støtte fra Fekteforbundet arrangerte Stavanger Fekteklubb regional treningssamling for Vestlandsklubbene 9. – 10. oktober i Tastahallen.

Treningssamlingen som var gratis, ble ledet av Gryta Krasikoviene og Matthieu Bulteau. Begge er trenere i Stavanger Fekteklubb, og deltar for tiden i Fekteforbundets Trener 2-kurs. De fikk god hjelp og assistanse av Andreas Flo, juniorfekter i arrangørklubben. 43 barn- og ungdomsfektere fra Bergens FK, Sørlandet FK og fra Stavanger FK deltok. 

Trening og lagbygging
I tillegg til tekniske fekteøvelser og fysisk trening, ble det langt vekt på sosialt samvær og lagbygging. På programmet sto beinarbeid, teknisk trening, og treningskonkurranser. Dessuten fikk deltakerne servert varm mat. 

Fekteforbundet håper at treningssamlingen ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. Ikke minst at samlingen var en fin oppkjøring til Norgesmesterskapet i Bergen. Den gode stemningen på samlingen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen.

Flotte bilder og film
Det ble tatt mange flotte bilder og film fra samlingen. Mye er publisert i Fekteforbundets Facebook-gruppe FEKTEBILDER.  

I denne gruppen finnes det også bilder fra andre samlinger fra stevner, og fra både klubb- og egentreninger.

Vi oppfordrer alle, både fekterne og deres foresatte og andre frivillige til å bidra med bilder og filmsnutter, og ikke minst like og dele det som blir publisert for å synliggjøre fekting i sosiale medier.

Fekteforbundet takker alle som bidro. Både trenerne og et stor gjeng som sørget for mat, servering, logistikk og transport!



UTSATT TRENER 2-KURS IGANGSATT

Postet av Norges Fekteforbund den 5. Okt 2021

F.v: Anna Rostkowska (Bygdø FK), Mariusz Piasecki (kursansvarlig), Michal Morys (gjesteforeleser), Otthar Krohn (Njård Fekting), Bartosz Piasecki (Bygdø FK), Gryta Krasikoviene og Matthieu Bulteau (Stavanger FK). Foto: Norges Fekteforbund.

Parallelt med helgens Oslo Cup, arrangerte Norges Fekteforbund den første av de to utsatte helgesamlingene i Trener 2-utdanningen. 

Før pandemien satte en stopper for Trener 2-kurset, ble det gjennomført to helgesamlinger i 2020. Det var derfor gledelig at kurset nå har startet opp igjen. Den tredje helgesamlingen ble gjennomført i Bygdøhus, parallelt med Oslo Cup. 

Fem av de ni kursdeltakere som går på trenerkurset deltok på samlingen. Katherina Malvik (Titan FK), Fredrik Backer (Njård Fekting), Dan Lundesgaard (Drammen FK) og Anton Ræder (Bygdø FK) får tilgang på presentasjonene og skal gjøre de samme oppgavene til den neste samlingen.

Kursdeltakerne ble først undervist i øvelser for reaksjonstrening på fektesalen av Fekteforbundets kursleder, Mariusz Piasecki  Han viste deltakerne eksempler på flere fekterelaterte øvelser, og andre nyttige øvelser som ikke er like åpenbart fekterelaterte som kan benyttes for å øke fekternes reaksjonsevne.  

Polsk gjesteforeleser
For å gi kursdeltakerne innsikt i fekteanalyse, hadde Piasecki invitert sin venn og trenerkollega Michal Morys til dele sin kunnskap. Morys har doktorgrad med tema fekteanalyse fra Universitet i Katowice, Polen. Han er dessuten tidligere polsk landslagssjef for de kvinnelige kårdefekterne. 

I tillegg til undervisning om reaksjonstreningen, holdt Morys tre foredrag i løpet av helgen. I tillegg til å dele sine analysefunn i doktorgradsavhandlingen, foredro han om trenerens rolle på fektestevner. Han presiserte at treneren ikke bare har oppgaver som coach under konkurransen. For å gjøre en god jobb, må treneren ha et bevisst forhold til trenerrollen helt fra avreise, og til gjenkomst etter konkurransen. 

I sitt siste foredrag ga han deltakerne spennende innsikt i fekteteknisk og -taktisk utvikling, samt kunnskap om og nyttige maler for kampobservasjon og -analyse. 

På bakgrunn av kursingen og tilgangen på ulike maler fra Mory, fikk kursdeltakerne observasjonsoppgaver og konkrete oppgave innen kampanalyse av fektingen på Oslo Cup. Det ble en hektisk kurshelg med svært mye nyttig og spennende innsikt i trenerfaget. 

Om fekteforbundets trener 2-kurs
I mars 2020 startet Fekteforbundet Trener 2-kurs. Nivå 2 i den NIF-godkjente «Trenerløypa» bygger videre på kompetansen og praksisen fra Trener 1-kurset. Deltakerne på Trener 2-kurset skal ha bestått Fekteforbundets Trener 1-kurs, eller har fått godkjent tilsvarende utdanning. Trener 2-kurset består av fire intensive helgesamlinger. I tillegg skal deltakerne gjennomføre e-læringskurs som selvstudium og gjennomføre praksis i fekteklubbene.

Kursets hovedtemaer er fektemetodikk og fekteteori. Fokuset er fortsatt på deltakelse, men med mer vekt på utvikling av fektere med nye momenter om selve treningsprosessen enn Trener 1-kurset. En autorisert Trener 2 skal ha en helhetlig forståelse av treningsprosessen og ivareta fekterens behov i et sosialt, spennende og trygt miljø. Målet er at en trener på dette nivået skal kunne utvikle fekternes tekniske og taktiske ferdigheter, samt fysiske, psykiske og sosiale egenskaper for utøvere på klubbnivå frem til juniorlandslagsnivå.

Neste og den siste kurshelgen avholdes på Bygdøhus 27. og 28. november.

Les mer om Fekteforbundets trenerutdanning via denne lenken.



FINSK OG SVENSK SEIER I OSLO CUP 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Okt 2021

Thale Hille-Dahls (t.v) 7. plass var beste norske plassering i Oslo Cup 2021. Foto: OkKyong Park-Bhasin. 

Bygdø Fekteklubb og Norges Fekteforbund arrangerte i helgen årets Oslo Cup i Bygdøhus. 75 fektere fra 13 nasjoner deltok. 

Selv om mange nasjoner var representert, er 51 fektere i herreklassen og 24 fektere i kvinneklassen færre enn tidligere år. En viktig årsak kan være manglende trenings- og konkurransegrunnlag, og skepsis til å reise på fektestevner i andre land under pandemien.

Allikevel var de som deltok blant de beste i sine respektive land, og en god test for våre fektere. Dessuten var årets Oslo Cup en etterlengtet mulighet til å få konkurrere på et høyt nivå, og møtes på tvers av landegrensene etter en lang periode uten stevner i det hele tatt. 

Finland og Sverige best
Beste norske plassering ble Thale Hille-Dahl fra Njård Fekting med en 7. plass i kvinneklassen. Til tross for sterke deltakere fra flere land utenfor Norden, var det de finske og svenske fekterne som var best i begge klasser. 

Vi gratulerer Emelie Mumm fra Sverige og Niko Vuorinen fra Finland! 

Se alle resultater via denne lenken.

F.v: Christopher Kelly, Sverige, Niko Vuorinen, Finland, Arnas Salokas, Litauen og Axel Mattson, Sverige. Foto: Norges Fekteforbund.

F.v: Elvira Mårtensson, Sverige, Leonore Praxmarer, Østerrike, Anna Salminen, Finland og Emelie Mumm, Sverige. Foto: Norges Fekteforbund. 

Nordic Challenge
Oslo Cup, som er kjent for god stevnegjennomføring og høyt sportslig nivå, fikk for 21 år siden status som et FIE-satellitt-stevne. Også årets stevne fikk denne statusen, men valgte på grunn av FIEs strenge krav til smittevern å gjennomføre konkurransen som et ordinært stevne, med nasjonale smittevernkrav. 

Den samme vurderingen ble gjort av fekteforbundene og de tekniske arrangørene av tilsvarende stevner i Sverige og Finland. 

For å gjøre det attraktivt å delta, organiserte man allikevel et Nordic Challenge, og premiere den sammenlagt beste kvinne- og herrefekter etter Challenge Bernadotte i Stockholm, Oslo Cup og Kupittaa Tournament i Turku. 

Spennende avslutning i Turku
Det var dessverre ingen norsk deltakelse på Challenge Bernadotte forrige helg, som var det første stevnet i Nordic Challenge. Ingen av de norske fekterne har derfor mulighet til å være med å konkurrere om premiepotten for sammenlagtseieren i Turku neste helg. 

Som vinner av både Challenge Bernadotte og Oslo Cup ligger Emelie Mumm godt an før det avgjørende stevnet i Turku. På herreside blir det også spennende. Etter Oslo Cup ligger danske Patrick Jørgensen og Niko Vourinen likt. Vi ønsker alle lykke til! 

Norges Fekteforbund takker
Vi takker Mariusz Piasecki, Samuil og Tatjana Kaminski for god stevneledelse. Dessuten takkes alle de frivillige som har stilt opp i gjennomføringen av stevnet. 

Vi ønsker dessuten å takke Ellen Vokes og de andre som har tatt og delt mange flotte bilder i Fekteforbundets Facebookgruppe Fektebilder. 

Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra.