FØRSTEÅRS SENIORER BLE NORGESMESTERE

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Okt 2020

Norgesmester Tomas Geitung til høyre mot Bartosz Piasecki i finalekampen. Foto: Bergens Fekteklubb.

Norgesmesterskapet i kårdefekting for seniorer og veteraner ble i helgen arrangert i Bergen. Førsteårsseniorene Katherina Malvik og Tomas Geitung vant seniorklassene. 

Årets senior- og veteran-NM, som ble utsatt på grunn av pandemien, ble i helgen gjennomført i Haukelandshallen. Til tross for strenge smitteverntiltak, ble mesterskapet meget godt gjennomført av den tekniske arrangøren, Bergens Fekteklubb

De individuelle konkurransene hadde i år totalt 59 starter fra ni fekteklubber. I lagkonkurransen stilte totalt 12 lag i herre- og dameklassen. Dette er noe lavere enn normalt, men allikevel tilfredsstillende med tanke på de spesielle omstendighetene, og tilstrekkelig til at det ble tildelt Kongepokal til Tomas Geitung i herreklassen.

Unge vinnere
Begge vinnerne i de individuelle konkurransene er første års seniorer. Fekterne har imidlertid vært godt etablere toppen av de aldersbestemte klassene. Katherina Malvik fra Titan FK er regjerende norgesmester i U23-årsklassen. Tomas Geitung fra Bergens FK er regjerende norgesmester i både junior og U23-årsklassen.

"Selv om det aldri er morsomt å tape, spesielt ikke en mesterskapsfinale, må jeg innrømme at jeg som sportslig leder i Fekteforbundet, er glad for at så unge fektere allerede hevder seg i seniorklassen" - Bartosz Piasecki. 

Fyldig reportasje på TV Vest
TV Vest har laget en fyldig reportasje med intervjuer med Tomas Geitung og Vilde Tengesdal, samt Bartosz Piasecki og president i Norges Fekteforbund, Bjørn Faye.

Se tv-reportasjen via denne lenken

Les også om mesterskapet og se bilder på Bergens FK sin nettsider via denne lenken 

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne. Vi takker også Bergens Fekteklubb, som ble den mestvinnende klubben og alle de frivillige som bisto i avviklingen av flott Norgesmesterskap som i år var ekstra krevende!

MEDALJEVINNERNE I NORGESMESTERSKAPET 2020:

SENIOR HERRER:

 1. Tomas Geitung, Bergens FK
 2. Bartosz Piasecki, Bygdø FK
 3. Joakim Vonen, Bergens FK og Tord Fjermestad, Bygdø FK

SENIOR DAMER: 

 1. Katherina Malvik, Titan FK
 2. Vilde Tengesdal, Bergens FK
 3. Jiayi Wen, Bergens FK og Maud Grand, Oslo FK

VETERAN HERRER:

 1. Ivar Schjøtt, Bergens FK
 2. Geir Stoutland, Bygdø FK
 3. Pierre Labes, Stavanger FK og Henrik Paus Affekt FK

LAG HERRER: 

 1. Bygdø FK
 2. Bergens FK
 3. Bergens FK 2 

LAG DAMER: 

 1. Bergens FK
 2. Bergens FK 2
 3. BSI Fekting

SE ALLE RESULTATER VIA DENNE LENKEN

0 Kommentar

REGIONAL TRENINGSSAMLING I BERGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Okt 2020

Bilde fra den regionale treningssamlingen i Haukelandshallen, Bergen. Foto: Bergens Fekteklubb.

Med støtte fra Fekteforbundet arrangerte Bergens Fekteklubb regional treningssamling for Vestlandsklubbene fire dager i høstferien. 25 ungdomsfektere fra Bergen og Stavanger deltok.

Treningssamlingen ble avholdt i Haukelandshallen i Bergen. Dette ble et flott arrangement for fekterne i Bergens og Stavanger Fekteklubb. 

I tillegg til tekniske fekteøvelser og fysisk trening, blant annet en krevende treningstur opp til Ulriken, ble det langt vekt på sosialt samvær og lagbygging. Dette inkluderte lagkonkurranse i Fangene på Fortet og restitusjon i svømmeanlegget på AdoArena.

Samlingen ble ledet av Matthieu Bulteau fra Stavanger Fekteklubb og Vitaliy Ageev fra Bergens Fekteklubb. I tillegg til trenerne bidro en stor gjeng med frivillige som sørget for mat, servering  logistikk og transport. 

Se bilder og beskrivelser av samlingen på Bergens Fekteklubb sin nettside her. 

Fekteforbundet takker alle som bidro, og håper at treningssamlingen både ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. Den gode stemningen på samlingen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen.


 
0 Kommentar

NYE DOMMERKRAV OG DOMMERKURS

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Okt 2020

T.v. Andras Borsodi, medlem av NFs Dommerkomite og eneste norske dommer med FIE-lisens (Foto: FIE)

For å utvikle stevnene for både fektere og publikum har Fekteforbundet vedtatt en gradvis skjerping av kravene til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner.

Det første steget i den trinnvise endringen ble innført i fjor. Dette gjaldt kravene til antall pliktdommere som klubbene må stille med, og til deres kvalifikasjoner. Fra og med denne sesongen innføres det siste trinnet. 

Les mer om dette via denne saken..

Mat og betaling
Fekteklubbene skal fortsatt stille med én (1) dommerdag for hver seks starter, første gang syv starter totalt per klubb. En dommer som er tilgjengelig både lørdag og søndag vil telle som to dommerdager. 

Gebyret for manglende pliktdommer økes imidlertid til kr. 2 000,- per dommerdag.

For å gjøre det enda mer attraktivt å dømme, skal stevnearrangørene dessuten stille med mat og drikke til alle dommerne og betale dem følgende per dommerdag: De som har nasjonal dommerlisens kr. 500,- og kr. 800,- til de dommerne som har EFC C-lisens, FIE B-lisens eller FIE-A-lisens.

Se de gjeldene stevnereglene for sesongen 2020/21 her

Dommerkurs
For å hjelpe klubbene til å kunne stille med et tilstrekkelig antall dommere, har Fekteforbundet satt opp følgende gratis dommerkurs i forbindelse med fremtidige stevner og mesterskap: 

 • 30. oktober 2020: Trinn 1 og 2 hos Njård Fekting
 • 27. november 2020: Trinn 3 og 4 hos Bergens FK
 • 15. januar 2021: Trinn 1 og 2 hos Stavanger FK
 • 12. februar 2021: Trinn 3 og 4 hos Bygdø FK 
 • 19. mars 2021: Trinn 1 og 2 hos Bergens FK
 • 8 mai 2021: Trinn 3 og 4 hos Bygdø FK 

Påmelding til kursene gjøres direkte til stevneledelsen på de forskjellige stevnene - senest en uke før det aktuelle kurset.  

Les mer om Fekteforbundets dommerutdanning her

Praktisering utenom stevner
Dømming er ferskvare og det kreves trening for å bli en god dommer. For å gi dommerne muligheter til å praktisere, har Fekteforbundet avtalt med Bygdø FK at dommere kan få bruke klubbens Onsdagsserie som arena for dommertreninger. 

Det er gjenstår to konkurranser år; 18 november og 9 desember. 

Oppmøte kl.19:45 på Bygdøhus. Konkurransen er ferdig ca. kl. 21:00. Klubben låner ut nødvendig domerutstyr som lodd, bladmål og kort.

På grunn av begrensingene på antall mennesker, er det kun mulighet for maksimalt fire personer per konkurranse. 

Påmelding, etter først til mølla-prinsippet gjøres til Samuil Kaminski – samuil@bygdoyfekting.no0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline