REGIONAL TRENINGSSAMLING I BERGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Okt 2020

Bilde fra den regionale treningssamlingen i Haukelandshallen, Bergen. Foto: Bergens Fekteklubb.

Med støtte fra Fekteforbundet arrangerte Bergens Fekteklubb regional treningssamling for Vestlandsklubbene fire dager i høstferien. 25 ungdomsfektere fra Bergen og Stavanger deltok.

Treningssamlingen ble avholdt i Haukelandshallen i Bergen. Dette ble et flott arrangement for fekterne i Bergens og Stavanger Fekteklubb. 

I tillegg til tekniske fekteøvelser og fysisk trening, blant annet en krevende treningstur opp til Ulriken, ble det langt vekt på sosialt samvær og lagbygging. Dette inkluderte lagkonkurranse i Fangene på Fortet og restitusjon i svømmeanlegget på AdoArena.

Samlingen ble ledet av Matthieu Bulteau fra Stavanger Fekteklubb og Vitaliy Ageev fra Bergens Fekteklubb. I tillegg til trenerne bidro en stor gjeng med frivillige som sørget for mat, servering  logistikk og transport. 

Se bilder og beskrivelser av samlingen på Bergens Fekteklubb sin nettside her. 

Fekteforbundet takker alle som bidro, og håper at treningssamlingen både ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. Den gode stemningen på samlingen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen.


 
0 Kommentar

NYE DOMMERKRAV OG DOMMERKURS

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Okt 2020

T.v. Andras Borsodi, medlem av NFs Dommerkomite og eneste norske dommer med FIE-lisens (Foto: FIE)

For å utvikle stevnene for både fektere og publikum har Fekteforbundet vedtatt en gradvis skjerping av kravene til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner.

Det første steget i den trinnvise endringen ble innført i fjor. Dette gjaldt kravene til antall pliktdommere som klubbene må stille med, og til deres kvalifikasjoner. Fra og med denne sesongen innføres det siste trinnet. 

Les mer om dette via denne saken..

Mat og betaling
Fekteklubbene skal fortsatt stille med én (1) dommerdag for hver seks starter, første gang syv starter totalt per klubb. En dommer som er tilgjengelig både lørdag og søndag vil telle som to dommerdager. 

Gebyret for manglende pliktdommer økes imidlertid til kr. 2 000,- per dommerdag.

For å gjøre det enda mer attraktivt å dømme, skal stevnearrangørene dessuten stille med mat og drikke til alle dommerne og betale dem følgende per dommerdag: De som har nasjonal dommerlisens kr. 500,- og kr. 800,- til de dommerne som har EFC C-lisens, FIE B-lisens eller FIE-A-lisens.

Se de gjeldene stevnereglene for sesongen 2020/21 her

Dommerkurs
For å hjelpe klubbene til å kunne stille med et tilstrekkelig antall dommere, har Fekteforbundet satt opp følgende gratis dommerkurs i forbindelse med fremtidige stevner og mesterskap: 

 • 30. oktober 2020: Trinn 1 og 2 hos Njård Fekting
 • 27. november 2020: Trinn 3 og 4 hos Bergens FK
 • 15. januar 2021: Trinn 1 og 2 hos Stavanger FK
 • 12. februar 2021: Trinn 3 og 4 hos Bygdø FK 
 • 19. mars 2021: Trinn 1 og 2 hos Bergens FK
 • 8 mai 2021: Trinn 3 og 4 hos Bygdø FK 

Påmelding til kursene gjøres direkte til stevneledelsen på de forskjellige stevnene - senest en uke før det aktuelle kurset.  

Les mer om Fekteforbundets dommerutdanning her

0 Kommentar

BERGENS-FEKTERNE SUVERENE I UNGDOMSKLASSENE

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Sep 2020

Norgesmesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble i helgen arrangert i Njårdhallen i Oslo. Som i de to foregående årene var det fekterne fra Bergens Fekteklubb som både stakk av med flest NM-titler og med flest medaljer totalt. 

Årets Junior-NM som ble utsatt på grunn av koronaviruset, ble i helgen gjennomført i Njårdhallen. Til tross for strenge smitteverntiltak, ble mesterskapet godt gjennomført av den tekniske arrangøren, Njård Fekting.

De individuelle konkurransene hadde i år 132 starter fordelt på de ulik aldersklassene. Ti fekteklubber var representert, deriblant den nye Bekkestua Fekting. I søndagens lagkonkurranse stilte totalt 12 lag i jente- og gutteklassen under 20 år.

Bergensfekterne dominerer
Medaljeoversikten i ungdomsklassene domineres fremdeles av fektere fra Bergens Fekteklubb. Av totalt åtte individuelle gullmedaljer, ble fem vunnet av Bergensfekterne. 

I tillegg ble også lagkonkurransene, både for jentene og guttene, vunnet av lag fra Bergen Fekteklubb. 

Norgesmestere individuelt:

 • Jenter U20 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK
 • Gutter U20 år: Tomas Geitung, Bergens FK
 • Jenter U17 år: Vilde Tengesdal, Bergens FK
 • Gutter U17 år: Elias Draugedalen, Nøtterøy FK
 • Jenter U15 år: Tone Karstensen, Bergens FK
 • Gutter U15 år: Aleksander Malvik, Titan FK
 • Jenter U13 år: Ada Sofie Gildernes, Bergens FK
 • Gutter U13 år: Martin Aleksander Vik, Njård Fekting

Norgesmestere for lag under 20 år: 

 • Jenter U20 år: Bergens FK (Vilde Tengesdal, Louise Smøraas og Jiayi Wen)
 • Gutter U20 år: Bergens FK (Tomas Geitung, Henning Karlsen, Olav Eikanger og Tilman Dierkes)

Se alle resultatene her

MEDALJEOVERSIKT:

KLUBBGULLSØLVBRONSE
Bergens FK7 (inkl. 2 i lag)34
Njård Fekting14 (inkl. 2 i lag)5
Titan FK11
Nøtterøy FK1

Bygdø FK
13 (inkl. 1 i lag)
Stavanger FK

2
Oslo FK

1

Landsstevne for barn
Parallelt med norgesmesterskapet arrangerte Njård Fekting et landsstevne for de som er for unge til å delta i et norgesmesterskap. Deltakelsen tyde på god rekruttering av de yngste til fektesporten.  

Synliggjøring av norsk fekting
Det ble i løpet av helgen tatt menge bilder og videosnutter med inntrykk fra både Norgesmesterskapet og fra Landsstevnet. 

I tillegg til på klubbenes nettsider og Facebookprofiler, er mange av disse også publisert i Facebookgruppen FEKTEBILDER og på Fekteforbundets Instagramprofil.

Vi oppfordrer alle både fektere og deres foresatte til å søke opp, og følge overnevnte profiler, samt Fekteforbundets offisiselle Facebookprofil.

Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar samtidig i synliggjøringen av norsk fekting. 

Det samme gjelder bruk av klubbenes nettsider, samt fekteres egne og fekteklubbenes profiler på sosiale medier. Lik og del, for å bidra positivt for både nyrekruttering og videre vekst!

Norges Fekteforbund gratulerer både de nybakte norgesmesterne og alle medaljevinnerne! Vi takker også Njård Fekting og alle de frivillige som bisto i avviklingen av flott Norgesmesterskap som i år var ekstra krevende på grunn av kravet til smittevern!


 


0 Kommentar

ANGELINI CUP, KLUBBSEMINAR OG FEKTETING

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Sep 2020

Det nyvalgte styret i Norges Fekteforbund: F.v. varamedlemmer Siri Mette Amble og Tomas Kersten fra Njård Fekting, visepresident Ragnhild Andenæs fra Bygdø FK og president Bjørn Faye fra Bergens FK, styremedlemmer Katherina Malvik fra Titan FK, Adam Flåten fra Njård Fekting og Theodor Barndon Helland fra Sørlandet FK. Foto: Norges Fekteforbund.

Etter lang og spesiell periode, var det i helgen igjen full fekteaktivitet på konkurransepistene, og for de tillitsvalgte på klubbseminar og fekteting. 

Søndagens tingforhandlinger med valg til styre og utvalg ble gjennomført innen tidsfristen. 
11 fekteklubber, som til sammen representerer 76 prosent av de aktive medlemmene, stilte med delegater. Det nye styret har flere nye medlemmer, blant annet to som er yngre enn 26 år.Det avtroppende styret takkes av, og det nye styret som skal ledes av Bjørn Faye ønskes lykke til!

"Det nye styret gleder seg til å ta fatt på alle oppgaver og utfordringer som venter. For meg som nyvalgt president, er det gledelig at det nye styret har så mange unge medlemmer. Det er en fornyelse norsk Fekting trenger" 
- Bjørn Faye, nyvalgt president i Norges Fekteforbund.

Første stevne etter nedstengningen
Angelini Cup hadde 68 starter fra hele åtte fekteklubber på Østlandet. Dette stevnet var det første stevnet i Ungdomsserien etter nedstengningen, og alle fekterne var ivrige etter å igjen kunne konkurrere. 

Takk til Bygdø FK for et godt arrangement! Se alle resultatene via denne lenken.

Bilder på FB-gruppa "Fektebilder"
Det ble sikkert tatt mange bilder av Angelini Cup. Noen er også delt i Facebookgruppen Fektebilder. Her finnes også mange andre bilder fra både treninger og konkurranser. Vi oppfordrer alle til å publisere egne bilder og videosnutter, samt like og dele fra gruppa.

Klubbseminar
På lørdag ble det avholdt et klubbseminar på Ullevål Stadion for delegatene som skulle delta på det utsatte tinget til Norges Fekteforbund.

Stavanger Fekteklubb har på kort tid utviklet seg fra å være mellomstor til å bli en stor fekteklubb. Klubbleder Ole Eeg ga tips til effektive synliggjørings- og rekrutteringstiltak, alene og med bistand fra Idrettskrets og -Råd. Dessuten poengterte han betydningen av å involvere de yngre fekterne i klubbdriften, og ga eksempler på hvordan klubben har bygget et godt og inkluderende klubbmiljø, uansett nivå og tiltakene som er gjort for å forhindre frafall.
Last ned presentasjonen via denne lenken.

Avtroppende visepresident Camilla Draugedalen fra Nøtterøy Fekteklubb presenterte små fekteklubbenes gleder og hjertesukk på grunn av knappe ressurser og få ildsjeler. Allikevel mener hun fekting har et stort vekstpotensial i alle aldersgrupper, uansett nivå om sporten synliggjøres mer og bygger en sterkere samholdskultur som motvirke frafall.
Last ned presentasjonen via denne lenken.

Klubbleder Dan Lundesgaard informerte om hvordan Drammen FK arbeider med rullestolfekting, både i klubben og for å etablere seg som en kompetansebase for videre utbredelse av denne paralympiske øvelsen i Norge i samarbeid med Fekteforbundet. Presentasjonen er laget i ettertid.
Last ned presentasjonen via denne lenken.

Tomas Kersten fra Njård Fekting, med bakgrunn fra alpint, ga så et spennende innsyn i hvilke grep som ble gjort for at norsk alpinsport, på tross av dårligere ressurser enn konkurrentene, har hevet seg fra å være en middelmådig nasjon til å bli den ledende i verden.
Last ned presentasjonen via denne lenken.

Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki presenterte deretter en plan for hvordan Fekteforbundet kan organisere treningssamlinger og stevnedeltakelse i regi av Fekteforbundet på en måte som bedre involverer klubber og klubbtrenere.
Planen inkluderer også hvordan Fekteforbundet kan øke satsingen på trenerutdanning, og bidra til kunnskapsdeling i trenerforum for også å heve nivået på klubbtreningene.
Last ned presentasjonen via denne lenken.

En viktig del av seminaret var det avtroppende styrets presentasjon av sitt forslag til langtidsplan og -budsjett. Her ble de gjennomførte tiltakene fra forrige ting diskutert og fikk delegatene fra klubbene komme med innspill til nye, som det nye styret tar med i utvikling av handlingsplanene. 0 Kommentar

FEKTING; EN LIDENSKAP, ÉN FAMILIE

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Sep 2020

Word Fencing Day er i år lørdag 12. september. Årets motto er "Fekting; en lidenskap, en familie" og alle oppfordres til å delta i feiringen.

World Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet, Fédération Internationale d'Escrime (FIE) for å feire fektesportens bidrag til idrett, kultur og historie.  

“Fencing, a Passion, a Family”
Årets tema henspiller til at lidenskapen til fekting bringer mennesker sammen på tvers av alle grenser. At vi er en global familie som med respekt og vennskap skal overvinne dagens utfordringer sammen.  

Synliggjør lidenskapen til fekting
I år inviteres alle til å delta i en kreativ og virtuell feiring for å synligjøre fektesporten og våre verdier. Dette gjøres ved å dele bilder og videoer merket med #fencingday #FencingAPassionAFamily på sosiale medier. 

Fekteforbundet oppfordrer alle som deler lidenskapen til fekting om å delta for å vise at vi fektere er én familie som ønsker alle velkommen, og som sammen er klare for å møte fremtiden!

Les mer om feiringen og last ned bildemateriell ved å klikke på denne lenken.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline