NASJONAL TRENINGSSAMLING I BERGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Apr 2024

Vitalij Osharov og Anatolij Gerej med fektere på Utviklingsgruppens samling i Bergen. Foto: Susanne Rislå Andersen

Fekteforbundet arrangerte i helgen treningssamling for utviklingsgruppen. Samlingen som ble arrangert i Bergen, var sesongens femte og den andre utenfor Oslo.

Samlingen som ble ledet av de innleide trenerne Anatolij Gerej og Vitalij Osharov, var den andre som ble arrangert utenfor Oslo. I likhet med den forrige nasjonale treningssamlingen for Utviklingsgruppen som var i Stavanger, deltok det lokale fektere fra Bergens FK. 

Ved å arrangere flere av disse samlingene i regionene, ønsker Fekteforbundet nå å involvere flere klubber i det sportslige utviklingsarbeidet. Fekterne i Utviklingsgruppen får dessuten mer variert sparring, og flere fektere får tilgang på trening utover klubbtreningene. 

Fekteforbundet håper også at dette vil motivere flere til å kvalifisere seg inn i Utviklingsgruppen, og at dette vil stimulere til at både treningskultur og øvelser breddes ut til flere klubber.  

Treningsleir i Spania
Utviklingsgruppen var noe redusert på denne samlingen. Dette fordi fem av fekterne går på Wang Toppidrett, og er en del av Fekteforbundet og flere av de andre kampsportforbundene sitt kampidrettssamarbeid. Disse var på treningsleir i Spania, og hadde således gyldig fravær.

Bartosz Piasecki (t.v.), som er både Fekteforbundets sportsjef og Wang sin koordinator for Kampidrettsgruppen, deltar  på treningsleiren i Spania med fem av fekterne i Fekteforbundets Utviklingsgruppe. Foto: Norges Fekteforbund. 

Synliggjøring av norsk fekting
I den lukkete Facebook gruppen Fektebilder blir det publisert bilder og film fra disse og andre treningssamlinger, samt fra stevner og mesterskap i inn- og utland. Gruppen holdes lukket slik at man trygt kan publiserer bilder av barn, uten at disse kan spres uten godkjenning.

Vi oppfordrer derfor også både fektere og deres foresatte til å følge, like og dele innleggene på Fekteforbundets offisielle Facebookprofil som er åpen. Ved å gjøre dette holder man seg både orientert og bidrar i synliggjøringen av norsk fekting.

Fekteforbundet takker alle som bidro med mat og det praktiske! Deltakerne fikk servert varm lunsj og litt energipåfyll både lørdag og søndag. Vi håper at samlingen både var nyttig for fekterne i utviklingsgruppen og at den ga de andre inspirasjon til å bli en del av gruppen. 



SAMORDNET RAPPORTERING

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Apr 2024

Det er nå åpnet for den obligatoriske rapporteringen av medlemsopplysninger, og for søknader om momskompensasjon fra 2023.

Alle fekteklubbene plikter hvert år å rapportere nøkkelopplysninger om driften til Norges idrettsforbund innen 30. april. Det er kun personer som har en lederfunksjon, eller som er medlemsansvarlig som kan kan gjennomføre rapporteringen.

Det skal blant annet rapporteres om antall betalende medlemmer, antall aktive medlemmer, klubbens totalomsetning, hvilke personer som har styreverv og som har påkrevde roller, samt signert årsrapport fra det siste årsmøtet.

I tillegg til oppfølgingen av de lovmessige kravene for klubbenes medlemskap i Norges idrettsforbund, er medlemsrapporteringen grunnlaget for tildeling av tilskudd til både klubbene og til forbundet. Vi ber derfor fekteklubbene være nøye med å få innrapportert alle, både funksjonsfriske og parafektere.

Siste år med manuell medlemsregistrering
Muligheten for manuell registrering av medlems- og aktivitetstall fases ut, og automatiseres. 
De fekteklubbene som fakturerer via KlubbAdmin, kan laste ned rapporten over betalende medlemmer.

Klubber som ikke fakturerte medlemskontingenter og treningsavgifter fra godkjent medlemssystem i 2023, gis mulig til å registrere medlemstallene manuelt. Men må dokumentere at de faktisk fakturerte medlemmene, og redegjøre for planene for å etterleve faktureringskravet per 1. januar 2025. 

De aktuelle klubbene har mottatt informasjon om dette, og fått tilbud om bistand fra sin respektive idrettskrets. Les mer om kravet til godkjent medlems- og faktureringssystem via denne lenken.

DIREKTELENKTE TIL SAMORDNET RAPPORTERING I KLUBBADMIN

Momskompensasjon 
Fekteklubbene kan samtidig som de foretar Samordnet Rapportering også søke om kompensasjon av mva på innkjøp av varer- og tjenester i 2023. Frist for å søke om momskompensasjon er 15. august.

Support
Forbered gjerne rapportering i god tid før fristen 30. april. Det gjør det enklere å få bistand ved behov.
Finn utfyllende regler for rapporteringen, spørsmål og svar samt brukerveiledninger via denne lenken

Det er også satt opp webinar på Teams med gjennomgang av rapporteringen på onsdag 10. april kl. 20 – 21. Lenke til webinaret

Se hele webinaret i opptak  



SAMORDNET RAPPORTERING

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Apr 2024

Det er nå åpnet for den obligatoriske rapporteringen av medlemsopplysninger, og for søknader om momskompensasjon for 2023.

Alle klubbene plikter hvert år å rapportere nøkkelopplysninger om driften til Norges idrettsforbund. Blant annet antall betalende medlemmer, antall aktive medlemmer, totalomsetning, personer i styreverv og i påkrevde roller, samt signert årsrapport fra siste årsmøte innen 30. april.

I tillegg til Idrettsforbundets oppfølging av de lovmessige kravene for klubbenes medlemskap, er medlemsrapporteringen grunnlaget for tildeling av tilskudd til både klubbene og til forbundet. Vi ber derfor fekteklubbene være nøye med å få innrapportert alle, både funksjonsfriske og parafektere.

Siste år med manuell medlemsregistrering
Muligheten for manuell registrering av medlems- og aktivitetstall fases ut, og automatiseres. 
De fekteklubbene som fakturerer via KlubbAdmin, kan laste ned rapporten over betalende medlemmer.

Fekteklubber som ikke fakturerte medlemskontingenter og treningsavgifter fra godkjent medlemssystem i 2023, gir mulig til dette for siste gang. Men de må dokumentere at de faktisk fakturerte medlemmene, og redegjøre for hva de planlegger å gjøre for å etterleve faktureringskravet per 1. januar 2025. De aktuelle klubbene har mottatt informasjon om dette, og tilbud om bistand fra sin respektive idrettskrets. 

Momskompensasjon 
Fekteklubbene kan samtidig som de foretar Samordnet Rapportering også søke om kompensasjon av mva på innkjøp av varer- og tjenester i 2023. Frist for å søke om momskompensasjon er 15. august.

DIREKTELENKTE TIL SAMORDNET RAPPORTERING I KLUBBADMIN

Support
Forbered gjerne rapportering i god tid før fristen 30. april. Det gjør det enklere å få bistand ved behov.
Finn utfyllende regler for rapporteringen, spørsmål og svar samt brukerveiledninger via denne lenken
Det er også satt opp webinar på Teams med gjennomgang av rapporteringen på onsdag 12. april kl. 20 – 21. Lenke til webinaret



INNKALLING TIL FEKTETING 26. MAI 2024

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Mar 2024

Styret i Norges Fekteforbund innkaller med dette til ordinært ting i Norges Fekteforbund søndag 26. mai 2024.

Årets særforbundsting i Norges Fekteforbund avholdes søndag 26. mai på Meet Ullevål Stadion. Registreringen starter kl. 10:00, og tinget kl. 11:00

Vennligst benytt inngang D i gågaten til møterom M6. Se veibeskrivelse her. Det blir skiltet med en bukk med logo ved inngangen. De som bor på Thon Hotell Ullevål kan gå direkte derfra inn fra 3. etasje.

Tingforhandlinger
Gjennomføring av tinget gjøres iht. til bestemmelsene i Lov for Norges Fekteforbund.

Innsending av saker
Innsending av saker gjøres til post@fekting.no innen 26. april.

Fullstendig saksliste og forslagene som skal behandles vil bli inkludert på denne siden innen 12. mai. 

Av hensyn til miljøet vil vi ikke skrive ut lesekopier på tinget, og oppfordrer alle til å forholde seg til dokumentene digitalt.

Delegater
Delegatfordelingen er beregnet utfra antall aktive medlemmer i siste registrerte samordnete rapportering til NIF. Den siste tilgjengelige er aktivitetstallene fra 2022. Fekteklubbene må formelt utnevnte sine representanter med stemmerett.

Vi ber om at klubbene fyller ut og returnerer delegatskjemaet innen 2. mai så det blir tid til å planlegge den praktiske avviklingen av tinget.

LAST NED DELEGATSKJEMA FOR FEKTETINGET 2024 HER

Klubbseminar lørdag 25. mai
Det vil bli avholdte et klubbseminar for delegatene på lørdag 25. mai på det samme sted som tinget blir avholdt. 

Seminaret vil blant annet dreie seg om status på norsk fekting og presentasjon av forslag til ny langtidsplan med tilhørende budsjett. Mange viktige saker vil bli diskutert her som en forberedelse til tinget. 

Det legges dessuten opp til en felles lunsjbuffet som blir en fin anledning til å prate litt uformelt sammen, så alle delegatene oppfordres til å delta. 

Seminaret starter kl. 11 slik at det skal være mulig å reise samme dag for å spare en overnatting. Endelig agenda til seminaret publiseres samtidig med saksdokumentene til tinget.

Refusjon av reise- og oppholdskostnader
Delegatene gis full refusjon av nødvendige reise- og oppholdskostnader ved bruk av rimelige flyreiser og Fekteforbundets avtale med Thon Hotels for overnatting. Refusjonen utbetales mot fremviste kvitteringer via Expense. Mat og lokal transport refunderes ikke.

Hotell- og flybestilling
Thon Hotels gir Fekteforbundets klubber og medlemmene deres gunstige priser på overnatting. Vi anbefaler bruk av Thon Hotell Ullevål. Vennligst book hotell via epostadresse meetings@olavthon.no og referer til «SFA-avtalen»

Ved bestilling av fly anbefales SAS Sport. Disse billettene er rabatterte og mer fleksible for endringer. Ekstra bagasje som f.eks. fektebager er dessuten gratis. Les mer og book SAS-sportsbiletter via denne lenken.

Styret og administrasjonen ønsker vel møtt!



FLOTT BRONSEMEDALJE I STOCKHOLM

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Mar 2024

F.v. Filip Broniszewski, Bygdø FK, Vilde Tengesdal og Tomas Geitung, Bergens FK, samt Bartosz Piasecki, Bygdø FK. Foto: Norges Fekteforbund.

FFF Fäktning Stockholm hadde i år samlet 78 herrer og 40 kvinner på årets tradisjonsrike stevne. Den beste norske plasseringen ble bronsemedalje til Bergensfekteren Vilde Tengesdal. Men også flere herrer kom i år høyt på resultatlisten.

Bergensfekteren Vilde Tengesdal fikk en flott 3. plass i helgens Challenge Eugène Fillol i Stockholm. I tillegg fikk Filip Broniszewski fra Bygdø FK 5. plass, Tomas Geitung fra Bergens FK 7. plass og Fekteforbundets sportsjef Bartosz Piasecki fra Bygdø FK 8. plass. 

Vi gratulerer alle sammen! 

Se alle resultater via denne lenken

Mye fekting
Det som skiller Challenge Eugène Fillol fra mange andre stevner er antall kamper. Konkurransen går over to dager, og puljene går over fire etapper. Første pulje gir ranking og plassering for neste puljerunde, og fra de neste puljene kvalifiserer kun vinneren seg til hovedtablået.

Hovedtablået fektes dessuten med repechage. Dette innebærer at fekterne som taper en kamp før kvartfinalen, får mulighet til å fekte seg inn igjen i konkurransen. Denne stevneformen gir derfor alle fekterne mye konkurranseerfaring, og setter ekstra store krav til utholdenhet og konsentrasjon.

Se informasjon og stream av finalene via denne lenken

Se bilder på FFF Fäktning Stockholm sin Facebookprofil