ANGELINI CUP, KLUBBSEMINAR OG FEKTETING

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Sep 2020

Det nyvalgte styret i Norges Fekteforbund: F.v. varamedlemmer Siri-Mette Amble og Tomas Kersten fra Njård Fekting, visepresident Ragnhild Andenes fra Bygdø FK og president Bjørn Faye fra Bergens FK, styremedlemmer Katherina Malvik fra Titan FK, Adam Flåten fra Njård Fekting og Theodor Barndon Helland fra Sørlandet FK. Foto: Norges Fekteforbund.

Etter lang og spesiell periode, var det i helgen igjen full fekteaktivitet på konkurransepistene, og for de tillitsvalgte på klubbseminar og fekteting. 

Søndagens tingforhandlinger med valg til styre og utvalg ble gjennomført innen tidsfristen. 
11 fekteklubber, som til sammen representerer 76 prosent av de aktive medlemmene, stilte med delegater. Det nye styret har flere nye medlemmer, blant annet to som er yngre enn 26 år.Det avtroppende styret takkes av, og det nye styret som skal ledes av Bjørn Faye ønskes lykke til!

"Det nye styret gleder seg til å ta fatt på alle oppgaver og utfordringer som venter. For meg som nyvalgt president, er det gledelig at det nye styret har så mange unge medlemmer. Det er en fornyelse norsk Fekting trenger" 
- Bjørn Faye, nyvalgt president i Norges Fekteforbund.

Første stevne etter nedstengningen
Angelini Cup hadde 68 starter fra hele åtte fekteklubber på Østlandet. Dette stevnet var det første stevnet i Ungdomsserien etter nedstengningen, og alle fekterne var ivrige etter å igjen kunne konkurrere. 

Takk til Bygdø FK for et godt arrangement! Se alle resultatene via denne lenken.

Bilder på FB-gruppa "Fektebilder"
Det ble sikkert tatt mange bilder av Angelini Cup. Noen er også delt i Facebookgruppen Fektebilder. Her finnes også mange andre bilder fra både treninger og konkurranser. Vi oppfordrer alle til å publisere egne bilder og videosnutter, samt like og dele fra gruppa.

Klubbseminar
På lørdag ble det avholdt et klubbseminar på Ullevål Stadion for delegatene som skulle delta på det utsatte tinget til Norges Fekteforbund.

Klubbleder i Stavanger Fekteklubb, Ole Eeg fortalte om reisen, og hva som er blitt gjort for å gå fra å være en mellomstor til å bli en stor fekteklubb. Last ned presentasjonen via denne lenken.

Avtroppende visepresident Camilla Draugedalen fra presenterte fekteklubbenes gleder og hjertesukk, og klubbleder Dan Lundesgaard informerte om hvordan Drammen FK arbeider med rullestolfekting, både i klubben og for å etablere seg som en kompetansebase for videre utbredelse av denne paralympiske øvelsen i Norge.

Tomas Kersten fra Njård Fekting, med bakgrunn fra alpint, ga så et spennende innsyn i hvilke grep som ble gjort for at norsk alpinsport, på tross av dårligere ressurser enn konkurrentene, har hevet seg fra å være en middelmådig nasjon til å bli den ledende i verden. Last ned presentasjonen via denne lenken.

Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki presenterte deretter sine tanker og en plan for hvordan Fekteforbundet kan organisere treningssamlinger og stevnedeltakelse som bedre involverer klubber og klubbtrenere, og hvordan man kan kombinere dette med økt satsing på trenerutdanning og kunnskapsdeling for å heve nivået på norsk fekting. Last ned presentasjonen via denne lenken.

En viktig del av seminaret var det avtroppende styrets presentasjon av sitt forslag til langtidsplan og -budsjett. Her ble de gjennomførte tiltakene fra forrige ting diskutert og fikk delegatene fra klubbene komme med innspill til nye, som det nye styret tar med i utvikling av handlingsplanene. 0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert avIdrettenOnline