FEKTE-NM BLIR EN DEL AV NM-VEKA 2019

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Feb 2019


Norgesmesterskapet i kårdefekting for senior og veteran, samt for aldersgruppen U23 skal i år avholdes under NM-Veka i Stavanger. Våre konkurranser avholdes 28. - 30. juni. Vi håper mesterskapet og norsk fekting med dette får større oppmerksomhet enn hva vi vanligvis oppnår på egenhånd. 

Hensikten med NM-Veka er å hjelpe de mindre idrettene til å bli mer synlige og attraktive for både nye utøvere og sponsorer. Selv om dette blir et ordinært NM gir NM-Veka, og spesielt avtalene med Norges  Idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK muligheter for økt oppmerksomhet om både mesterskapet og for fekting generelt. 

Første NM-Veka for fekting
Fjorårets NM-Veka var det første, og ble arrangert rett etter sommerferien. Dette var årsaken til at Norges Fekteforbund besluttet å ikke legge vårt NM til arrangementet. 

Timingen er bedre i år. Arrangørenes mål er dessuten å bli enda mer synlige i media og attrahere et enda større publikum på mesterskapene. 

I tillegg til daglige tv-sendinger på NRK, er det derfor lagt opp til multimedial dekning i alle NRKs kanaler både i forkant av, og under mesterskapene.

La oss utnytte muligheten sammen
I år skal 26 særforbund fått mulighet til å arrangere NM i til sammen 44 idrettsgrener. Alle ønsker å bli så synlige som mulig, og legger opp til en dugnad i sine respektive miljøer. 

For å sikre at også fekting også får oppmerksomhet, både i forkant av og under vårt mesterskap, håper Norges Fekteforbund at også så mange som mulig i norsk fekting kan bidra for å synliggjøre sporten vår. 

Bidra med innhold
Det som er mest hensiktsmessig er å lage spennende innhold om fekting, om klubbenes profiler og historier som egner seg til å spres viralt på nettet for å profilere fekting. Alle bilder, videoer og tekst med historier som kan være med på å gjøre fekting attraktivt kan brukes. 

Dette kan gjøres sammen i klubben, alene eller sammen med venner. Informasjon er derfor også sendt alle fekteklubbene, om disse ønsker å koordinere arbeidet. 

Spredning av innholdet
Sakene kan selvfølgelig spres på egne, klubbenes profiler i alle sosiale medier. Idrettene som skal delta har imidlertid lagt opp til et tett samarbeid med NRK og Norsk Tipping hvor vi aktivt deler innhold på tvers av våre flater, samt på en egen nettside for NM-Veka. NIF har dessuten etablert en egen infodesk for redigering og spredning av innholdet til så mange eksterne medier som mulig. 

Om ønskelig vil derfor Norges Fekteforbund gjerne bidra med både tilrettelegging av innholdet og spredning av sakene på alle de tilgjengelige flatene. 

Om du har lyst til bidra, ikke nøl med å ta kontakt med Norges Fekteforbund for å få mer informasjon om hvordan. 

Vi håper på stor deltakelse og at så mange som mulig vil bidra til å synliggjøre norsk fekting! 

Les mer om NM-Veka her

Les NM-invitasjonen her
Kommentarer

0 Kommentar

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline