BYGDØ FEKTEKLUBB DOMINERTE I NM

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Apr 2018


(Foto: Ellen Vokes; fra damens lagfinale)

Norgesmesterskapet i fekting på kårde for seniorer og veteraner ble i helgen arrangert i Njårdhallen i Oslo. Mesterskapet var det hundrede i rekken, og markerte  således et jubileum for norsk fekting. 

DELTAKELSE

Den individuelle konkurransen på lørdag samlet 130 fektere fordelt på senior- og veteranklassene. 14 fekteklubber var representert, deriblant den nyopprettete Drammen Fekteklubb. I søndagens lagkonkurranse stilte dessuten hele 27 lag i seniorklassen for damer og herrer. 

RESULTATER
Fektere fra seks ulike klubber tok medaljer, men medaljeoversikten domineres av fektere fra Bygdø Fekteklubb. Halvparten av alle medaljene, hvorav fem av totalt seks gullmedaljer, samt kongepokalene i de individuelle seniorklassene gikk i år til Bygdøyfektere.

Norgesmestere individuelt: 

 • Damer senior: Anne Morvik, Bygdø FK (Kongepokalvinner)
 • Herrer senior: Bartosz Piasecki, Bygdø FK (Kongepokalvinner)
 • Herrer over 40 år: Harald Irgens-Jensen, Bygdø FK
 • Herrer over 50 år: Claes H. Bendiksen, Bygdø FK

Norgesmestere lag: 

 • Damer senior: Bygdø FK (Caroline Piasecka, Nicoline Stegerød, Fanni Lundgren og Katalin Lasetzky)
 • Herrer senior: Njård Fekting (Sturla Torkildsen, Ludvig Hillestad, Benjamin Dahlbo og Arthur Grosse

Alle resultatene finnes via denne lenken.


MEDALJEOVERSIKT

KLUBBGULLSØLVBRONSE
Bygdø FK         5         3         3
Njård Fekting         1         2         2
Bergens FK         1         2
Affekt FK         1
Fredrikstad FK         1
Oslo FK         1

STREAMING
Finalene ble filmet og streamet direkte på nettet. Sendingene er fremdeles tilgjengelige på Youtube via denne lenken

DOMMERSEMINAR

Under Norgesmesterskapet arrangerte Norges Fekteforbund dommerseminar. Seminaret var utformet som en workshop for nasjonale dommere, men var også åpent for andre interesserte.
Ansvarlig for kurset var Norges eneste internasjonale dommer, Andras Borsodi. Han gjennomgikk blant annet gjeldende regelverk, og informerte om mulighetene for å videreutdanne seg til godkjent europeisk-, og internasjonal dommer med FIE-lisens.

Både fektere som kun hadde interesse av å oppdatere seg på reglene, og de andre som var interessert i dømming, hadde nytte av seminaret.

Norges Fekteforbund gratulerer alle medaljevinnerne, og takker teknisk arrangør; Njård Fekting for et godt gjennomført arrangement!


2 Kommentarer

Kommentarer

 • Njård - Fekting

  I seniorklassen er medaljefordelingen BYF 6, Njård 5 og BF 3. I herrer har Njård 6 av topp ti, og i damer har vi 4 av topp ti. Få klubber har aktive veteraner. Så en kan gjerne sause inn alt sammen i en felles statistikk, men veldig relevant blir det ikke. Resultatene er forøvrig preget av at det fortsatt de litt eldre som preger toppen av resultatlistene, unntatt i herrer senior, hvor det er en junior fra BF og flere kadetter fra Njård som ypper seg i toppen. Det er ikke nødvendigvis et tegn på at nivået i norsk fekting er der det bør være.

  24 april 2018
 • Norges Fekteforbund

  Hei Njård Fekting! Selv om alle NM-klassene ikke er likte relevante for alle klubbene, valgte vi å informere om alle resultatene. Det er ikke uvanlig at seniorene preger et senior-NM, men det er positivt at det både er kadetter og juniorer fra flere klubber som hevdet seg. Nivået på norsk fekting må nok vurderes utfra resultater internasjonalt, og vi har helt klart et generasjonsskifte på toppen. I den forbindelse var det oppløftende at guttene tidligere denne måneden oppnådde det beste lagresultatet i et VM på ti år. Fekteforbundet ønsker imidlertid å stimulere både bredde og toppen, og håper at alle gode krefter kan bidra til å videreutvikle norsk fekting.

  25 april 2018

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline