NY FEKTEKLUBB PÅ HOLMLIA

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Sep 2021

Holmlia Sportsklubb Fekting i gang med trening. Foto: Zoltan Michael Kramarics. 

Norsk fekting har nå fått et nytt og spennende tilfang. Holmlia Sportsklubb har opprettet en fektegruppe som drives av den erfarne fekteren og treneren Zoltan Michael Kramarics. Dette innebærer at fektesporten breddes ut i et folkerikt område av Oslo som hittil ikke har hatt et tilbud. 

Fektegruppen startet så smått rett før pandemien, men så ble det hele lagt i bero. Nå er fektegruppen tilsluttet Norges Fekteforbund, og i gang med aktivitet i Rosenhallen, gymsalen på Rosenholm skole. 

Som en del av et fleridrettslag som allerede er en del av Norges Idrettsforbund, kan Zoltan konsentrere seg om det sportslige og organisering av treningene. Alt administrativt arbeid gjøres av styret og administrasjonen i Holmlia Sportsklubb. Dette er en fordel for små og nyetablerte klubber.

Allerede nå er det ti gutter og jenter mellom 9 og 12 år som følger treningene på tirsdager og torsdager kl. 18:00 - 19:30. Klubben merker økt interesse, og vil innen kort tid ha fylt opp med treningene med 16 personer.

Kompetent trener
Zoltan er både en erfaren fekter og fektetrener. Han vært norgesmester i to omganger, både i 2008 og 2013. Han har dessuten flere medaljer fra Nordisk mesterskap og har fektet aktivt i både Europa- og Verdenscupen. 

Videre ble han i 2017 den første i norsk fekting som ble godkjent som Trener 2, den høyeste utdanning som per nå tilbys av Fekteforbundet. Han har tidligere både vært trener i Bygdø Fekteklubb og i fektegruppen til Oslostudentenes Idrettsklubb ved universitet i Oslo.

God og sikkert utstyr
Støtte fra både Sparebankstiftelsen og fra Norges Fekteforbund gjør at klubben har utlånsutstyr til medlemmene av topp kvalitet. Dette gjør det mulig å begynne å fekte, uten å måtte kjøpe eget utstyr. Klubben har også helt nye trådløse meldeapparater. Slik er enkle å flytte og rigge og anbefales til alle klubbene som har lite plass og/eller som deler treningsareal med andre idretter.

Ta kontakt for å bli med
Den erfarne treneren har et høyt fokus på individuell oppfølging på treningene. Alle skal med og legger opp treningene slik at de skal være et morsomt og trygt sted å være. 

Interesserte bør derfor raskt ta kontakt med Zoltán Michael Kramarics. Enten på telefon 402 19 004 eller på epost kramarics@hotmail.com.

Klubben kan også følges på Facebook: https://www.facebook.com/hskfekting

 0 Kommentar

DOBBELSEIER TIL ALEKSANDER I UPPSALA

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2021

 Aleksander Malvik, Titan Fekteklubb med to gullmedaljer i Uppsala Cup 2021. Foto: Titan FK.

I helgen ble det arrangert Uppsala Cup. Kun fire nordmenn stilte til start. Allikevel ble det tre norske medaljer, derav to gull.  

Vi gratulerer Aleksander Malvik fra Titan Fekteklubb med gull i aldersklassene U20 og U17 og Markus Vokes Brobakken fra Njård Fekting med bronse i U20-klassen!

Se alle resultatene her. 


0 Kommentar

MINNEORD FOR PÅL SKOGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Sep 2021

Pål Skogen, 1969 - 2021. Foto: Endre Kolbjørnsen. 

Det er med stor sorg at vi har fått melding om at Pål Skogen har gått bort bare 52 år gammel etter kort tids sykeleie.

Pål ble tildelt Kongepokalen i 1994 da han vant Norgesmesterskapet i senior. Han deltok på landslaget i VM, og var i mange år fast på det norske militærlandslaget. I tillegg til det individuelle mesterskapet bidro han til at Bergens Fekteklubb tok en rekke lagmesterskap.

Våre tanker går til hans nærmeste familie og venner, og lyser fred over Pål Skogens minne.  

- Bjørn Faye, president Norges Fekteforbund

 


0 Kommentar

GOD NORSK HELG I MALMØ

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Sep 2021

Bergens Fekting med sølv og Njård Fekting med bronse i lagkonkurransen. Foto: Junjie Cao. 

Som første konkurranse på lenge, ble Malmö International - Nordic Championships 2021 arrangert i helgen. Resultatene ble et godt pekepinn på at de norske fekterne hever seg helt i toppen. 

I lagkonkurransen ble det sølv på laget fra Bergens FK. Laget besto av Tomas Geitung og Fabian Alfheim. Dessuten stilte Marcus Brobakken fra Njård Fekting på laget. 

Bronselaget til Njård Fekting besto av av Otthar Krohn, Benjamin Humlen Dahlbo og Sturla Blanck Torkildsen. 

Sturla Blanck Torkildsen vant dessuten veteranklassen over 40 år, og tok bronse i seniorklassen. Pia Albertson, også fra Njård vant dameklassen for de over 50 år. Det bør også nevnes at Tomas Geitung fra Bergens FK og Thale Hille-Dahl fra Njård Fekting gikk ut i kvartfinalene i seniorklassene. 

Se alle resultater via denne lenken.  

Vi gratulerer fekterne med de gode resultatene! 


0 Kommentar

WORLD FENCING DAY 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Sep 2021

Word Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet, Fédération Internationale d'Escrime (FIE) for å feire fektesportens bidrag til idrett, kultur og historie.  

Årets World Fencing Day foregår søndag 11. september. Årets tema er  "We Are Fencing". Dette er valgt for å fremheve hvor inkluderende og global fektesporten er. Etter et år hvor samholdet i internasjonal fekting har vært tydelig, oppfordres alle til å være ambassadører for sporten, og formidle positive budskap om fekting til verden.

Les mer om Word Fencing Day 2021 ved å klikke her. 

Vis hvem du er og hvilken rolle du har 
I år ønsker man også å fremheve alle som bidrar. Være seg frivillige, fektere, foreldre, tillitsvalgte, ansatte, trenere og dommere. 

Uansett hvor du bor, uansett våpen, og hvordan du bidrar så er du en viktig del av fektesporten. Legg ut en video eller et bilde på sosiale medier som viser rollen din, og tagg #WEAREFENCING

Åpne dager og rekruttering
Vi oppfordrer fekteklubbene til å benytte Word Fencing Day som en del av gjenåpningskampanjen #tilbaketilidretten. 

I tillegg til den nye rekrutteringsfilmen for fekting, er det utarbeidet en verktøykasse der klubbene finner tips og verktøy for rekruttering og andre arrangementer får å synliggjøre fekting. 

Les mer om og finn nyttige tips og rekrutteringsmateriell ved å klikke her.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline