ÅRETS NIENDE TRENINGSSAMLING FOR SATSINGSGRUPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Sep 2021

Fra samlingen i nyoppusset og -opprustet fektesal i Njårdhallen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Fekteforbundet samlet i helgen Satsingsgruppen til årets niende treningssamling. Samlingen, som ble arrangert i Njårdhallen, ble en god forberedelse til helgens Oslo Cup og etter hvert til både Norges og Nordisk Mesterskap.

Det deltok 36 fektere i ulike aldersklasser fra syv fekteklubber. Disse er tatt ut til Satsningsgruppen for sesongen 2021/22 og har forpliktet seg til å delta på samlingene i regi av Fekteforbundet, og for øvrig følge blant annet trenings- og konkurranseplaner, samt tilfredsstille krav til både egentrening og utvikling på fysiske tester.  

Treningen inneholdt både fektetekniske øvelser og et stort innslag av fysisk trening. Blant annet ble det organisert sirkeltrening og ulike turnøvelser. Både Njård Fektings nyoppussete og -opprustete fektesal, samt Njårds nye turnhall ble benyttet. Fekterne som ikke er hjemmehørende i Oslo, var innlosjert på Olympiatoppen. På lørdag ble det arrangert felles middag for alle.

Gjenåpning og #tilbaketilidretten
På lørdag, parallelt med samlingen ble kampanjen #tilbaketilidretten igangsatt for fullt. Fekteforbundet håper så mange klubber som mulig fikk arrangert åpne dager eller tilsvarende for å markere kampanjen og for å ønske nye og gamle medlemmer velkommen til fektesporten. 

Til hjelp i planleggingen av denne type aktivitetsdager og til rekruttering for øvrig, er det utarbeidet en verktøykasse med ulike maler samt råd og tips for rekruttering av både medlemmer og frivillige. I tillegg har Fekteforbundet laget en ny rekrutteringsfilm til fri bruk for alle fekteklubbene. Les mer om dette via denne lenken. 

Ny hovedtrener i Njård Fekting
Treningssamlingen ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki og gjennomført med innleid bistand fra tidligere landslangsfekter Fredrik Backer og turntrener Oliver Grytten fra Njård. 

I tillegg var det en stor glede for Fekteforbundet å også kunne engasjere Njård Fektings nye hovedtrener Antolij Gerej. Han er tidligere ukrainsk landslangsfekter som har deltatt i flere Olympiske leker, sist i Tokyo. Han er nå ansatt  full tid, etter at tidligere hovedtrener Frederic Roqueta har flyttet tilbake til Frankrike. 

Fekteforbundet ønsker ham velkommen tilbake! Han har tidligere vært litt engasjert i Njård har vunnet Oslo Cup. Vi både håper og tror Anatolij både blir et fint tilskudd til både Njård Fekting og til norsk fekting for øvrig. 

Anatolij Gerej, nyansatt hovedtrener i Njård Fekting. Foto: Norges Fekteforbund.

Endringer i uttakskriterier fra 2022/23
På treningssamlingen ble fekterne informert om at satsingsgruppen fra sesongen 2022/23 vil bli delt i et Elitelag og en Satsingsgruppe med ulike uttakskriterier. Les mer om dette via denne lenken. 

Se, lik og del bilder
Det finnes bilder og filmsnutter fra denne og andre samlinger, samt fra både klubb- og egentreninger, dessuten fra stevner i Facebook-gruppen FEKTEBILDER.

Vi oppfordrer alle, både fekterne og deres foresatte og andre frivillige til å bidra med bilder og filmsnutter, og ikke minst like og dele det som blir publisert for å synliggjøre fekting i sosiale medier.

Vi takker alle som bidro i gjennomføringen av samlingen. Nå ser vi fremover til flere fysiske samlinger og konkurranser både i Norge og internasjonalt.0 Kommentar

FØRSTE KLUBBVEILEDER I NORSK FEKTING

Postet av Norges Fekteforbund den 22. Sep 2021

Norges Fekteforbund gratulerer Adam Flåten som utdannet klubbveileder, og den første i norsk fekting som har gjennomgått utdanningen!

Norges Fekteforbund har satt fokus på klubbutvikling, og ønsker også å i større grad gjøre dette i egen regi. Sammen med 24 andre har Adam Flåten nå fullført idrettens felles veilederutdanning for klubbutvikling. Adam er tidligere aktiv fekter i Njård, og nå styremedlem i Norges Fekteforbund. 

Siden 2006 har 195 veiledere fullført utdanningen, og i flere særforbund er det etablert interne nettverk med gode veiledere. Les mer om utdanningen via denne lenken. 

Dette i tillegg til at hvert styremedlem har fått oppfølgingsansvar for et utvalg klubber, skal bidra til at Fekteforbundet kan ha økt fokus på å bidra til utvikling i fekteklubbene, i tillegg til bistanden som tilbys klubbene av NIFs Idrettskretser og av Fekteforbundets administrasjon. 

Les mer om klubbutvikling via denne lenken0 Kommentar

DOMMERKURS SESONGEN 2021/22

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Sep 2021

For å utvikle stevnene til det beste for både fektere og publikum, setter Fekteforbundet krav til antall dommere, og til deres kvalifikasjoner. I den forbindelse tilbyr Fekteforbundet dommerkurs. 

For at hver klubb skal kunne stille med tilstrekkelig antall kvalifiserte dommere som kreves, har dommerutdanning vært ett av Norges Fekteforbund (NF) sine satsingsområder. 

NFs dommerutdanning
For å bli utdannet nasjonal dommer må kandidatene gjennomføre et kurs som består av fire trinn:

  • Trinn 1 og 2: 4 timer teori med teori pluss praksis på stevne.
  • Trinn 3 og 4: 2 timer repetisjon, pluss en times skriftlig eksamen.

Ved å fullføre trinn 1 og 2 er man utdannet regional dommer. Ved å gjennomføre trinn 3 og bestå eksamen (trinn 4) er man utdannet nasjonal dommer.

Dommerkurs og eksamen for sesongen 2021/22
På grunn av nedstengningen har ikke dommerkursingen vært mulig. Nå igangsettes følgende nye kurs med eksamen. 

  1. Trinn 1 og 2, fredag 5. november kl. 19-23 i Njårds klubbhus i Jensmessveien 2. ifm. Vinterstøtet i Njårdhallen, med praksis lørdag 6. og søndag 7. november. 
  2. Trinn 1 og 2, fredag 26. november kl. 18-22 ifm. Bergens Cup i Haukelandshallen, med praksis lørdag 27. og søndag 28. november.
  3. Trinn 1 og 2, ifm. Ungdoms NM i 2022 (nærmere informasjon om hvor og når kommer)
  4. Trinn 3 og 4, ifm. Senior/veteran NM i 2022 (nærmere informasjon hvor og når kommer)

Påmelding
Påmelding til dommerkursene skal skje samlet via hver klubb i rimelig tid før hvert kurs. Forbundet stiller med kursledere, mens klubbene/kandidatene betaler reise og opphold selv.

Påmelding til kurset i Njårdhallen sendes på epost til siri-mette.amble@soderbergpartners.no
Påmelding til kurset i Haukelandshallen sendes på epost til susanneris@gmail.com

Se oversikten over norske dommere, les mer om dømming og dommerkurs, samt nyttig materiell for dommere her0 Kommentar

ENDELIG STEVNE DA ANGELINI CUP BLE ARRANGERT I HELGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Sep 2021

Helgens Angelini Cup i Bygdøhus var det første norske stevnet i 2021. Foto: Norges Fekteforbund.

For første gang i 2021 var det i helgen full aktivitet på konkurransepistene da Bygdø Fekteklubb arrangerte det tradisjonsrike stevnet Angelini Cup. 

Stevnet er oppkalt etter Enrico Angelini. Han var Bygdø Fekteklubb sin (første) trener i perioden 1964 til 1977. På grunn av nedstengningen var dette det første norske stevnet i 2021. Med 45 starter fra seks fekteklubber på Østlandet, var dette lavere deltakelse enn før pandemien. Fekteforbundet håper og tror at antall deltakere vil ta seg opp, når vi kommer tilbake til normalen.

Klassevinnerne i Angelini Cup 2021
Norges Fekteforbund gratulerer følgende klassevinnere:

  • Kadettklassen:  Mie Selinger, Njård Fekting og Aleksander Malvik, Titan FK
  • U15 år:  Tora Røynesdal og Martin Aleksander Vik, Njård Fekting
  • U13 år: Olympia Signe Solfrid Stokke, Bygdø FK og Ricardo Alexander Aires, Titan FK

Finn alle resultatene via denne lenken.

Les mer om Ungdomsserien via denne lenken.  

Ungdomsserien
Angelini Cup inngår i Ungdomsserien. Denne serien er ett av tiltakene Fekteforbundet har igangsatt for å å øke aktiviteten blant barn og unge. Målet er dessuten å skape et tettere samarbeid og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer og klubber. 

Ungdomsserien består av fire stevner i fire klubber på Østlandet. Alle stevnene er åpne for alle som ønsker å delta. Neste stevne er Zorro Cup, som arrangeres av Oslo Fekteklub 13-14 november.

Fektebilder
Se bilder fra Angelini Cup på Facebook-gruppen Fektebilder via denne lenken. Her finnes også mange andre bilder fra både treninger og konkurranser. Vi oppfordrer alle til å publisere egne bilder og videosnutter, samt like og dele fra gruppa.

Fekteforbundet takker fekterne for god innsats, teknisk arrangør Bygdø FK for et flott stevne, og ikke minst de frivillige som bidro i gjennomføringen! 0 Kommentar

NY FEKTEKLUBB PÅ HOLMLIA

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Sep 2021

Holmlia Sportsklubb Fekting i gang med trening. Foto: Zoltan Michael Kramarics. 

Norsk fekting har nå fått et nytt og spennende tilfang. Holmlia Sportsklubb har opprettet en fektegruppe som drives av den erfarne fekteren og treneren Zoltan Michael Kramarics. Dette innebærer at fektesporten breddes ut i et folkerikt område av Oslo som hittil ikke har hatt et tilbud. 

Fektegruppen startet så smått rett før pandemien, men så ble det hele lagt i bero. Nå er fektegruppen tilsluttet Norges Fekteforbund, og i gang med aktivitet i Rosenhallen, gymsalen på Rosenholm skole. 

Som en del av et fleridrettslag som allerede er en del av Norges Idrettsforbund, kan Zoltan konsentrere seg om det sportslige og organisering av treningene. Alt administrativt arbeid gjøres av styret og administrasjonen i Holmlia Sportsklubb. Dette er en fordel for små og nyetablerte klubber.

Allerede nå er det ti gutter og jenter mellom 9 og 12 år som følger treningene på tirsdager og torsdager kl. 18:00 - 19:30. Klubben merker økt interesse, og vil innen kort tid ha fylt opp med treningene med 16 personer.

Kompetent trener
Zoltan er både en erfaren fekter og fektetrener. Han vært norgesmester i to omganger, både i 2008 og 2013. Han har dessuten flere medaljer fra Nordisk mesterskap og har fektet aktivt i både Europa- og Verdenscupen. 

Videre ble han i 2017 den første i norsk fekting som ble godkjent som Trener 2, den høyeste utdanning som per nå tilbys av Fekteforbundet. Han har tidligere både vært trener i Bygdø Fekteklubb og i fektegruppen til Oslostudentenes Idrettsklubb ved universitet i Oslo.

God og sikkert utstyr
Støtte fra både Sparebankstiftelsen og fra Norges Fekteforbund gjør at klubben har utlånsutstyr til medlemmene av topp kvalitet. Dette gjør det mulig å begynne å fekte, uten å måtte kjøpe eget utstyr. Klubben har også helt nye trådløse meldeapparater. Slik er enkle å flytte og rigge og anbefales til alle klubbene som har lite plass og/eller som deler treningsareal med andre idretter.

Ta kontakt for å bli med
Den erfarne treneren har et høyt fokus på individuell oppfølging på treningene. Alle skal med og legger opp treningene slik at de skal være et morsomt og trygt sted å være. 

Interesserte bør derfor raskt ta kontakt med Zoltán Michael Kramarics. Enten på telefon 402 19 004 eller på epost kramarics@hotmail.com.

Klubben kan også følges på Facebook: https://www.facebook.com/hskfekting

 0 Kommentar

DOBBELSEIER TIL ALEKSANDER I UPPSALA

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2021

 Aleksander Malvik, Titan Fekteklubb med to gullmedaljer i Uppsala Cup 2021. Foto: Titan FK.

I helgen ble det arrangert Uppsala Cup. Kun fire nordmenn stilte til start. Allikevel ble det tre norske medaljer, derav to gull.  

Vi gratulerer Aleksander Malvik fra Titan Fekteklubb med gull i aldersklassene U20 og U17 og Markus Vokes Brobakken fra Njård Fekting med bronse i U20-klassen!

Se alle resultatene her. 


0 Kommentar

MINNEORD FOR PÅL SKOGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Sep 2021

Pål Skogen, 1969 - 2021. Foto: Endre Kolbjørnsen. 

Det er med stor sorg at vi har fått melding om at Pål Skogen har gått bort bare 52 år gammel etter kort tids sykeleie.

Pål ble tildelt Kongepokalen i 1994 da han vant Norgesmesterskapet i senior. Han deltok på landslaget i VM, og var i mange år fast på det norske militærlandslaget. I tillegg til det individuelle mesterskapet bidro han til at Bergens Fekteklubb tok en rekke lagmesterskap.

Våre tanker går til hans nærmeste familie og venner, og lyser fred over Pål Skogens minne.  

- Bjørn Faye, president Norges Fekteforbund

 


0 Kommentar

GOD NORSK HELG I MALMØ

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Sep 2021

Bergens Fekting med sølv og Njård Fekting med bronse i lagkonkurransen. Foto: Junjie Cao. 

Som første konkurranse på lenge, ble Malmö International - Nordic Championships 2021 arrangert i helgen. Resultatene ble et godt pekepinn på at de norske fekterne hever seg helt i toppen. 

I lagkonkurransen ble det sølv på laget fra Bergens FK. Laget besto av Tomas Geitung og Fabian Alfheim. Dessuten stilte Marcus Brobakken fra Njård Fekting på laget. 

Bronselaget til Njård Fekting besto av av Otthar Krohn, Benjamin Humlen Dahlbo og Sturla Blanck Torkildsen. 

Sturla Blanck Torkildsen vant dessuten veteranklassen over 40 år, og tok bronse i seniorklassen. Pia Albertson, også fra Njård vant dameklassen for de over 50 år. Det bør også nevnes at Tomas Geitung fra Bergens FK og Thale Hille-Dahl fra Njård Fekting gikk ut i kvartfinalene i seniorklassene. 

Se alle resultater via denne lenken.  

Vi gratulerer fekterne med de gode resultatene! 


0 Kommentar

WORLD FENCING DAY 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Sep 2021

Word Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet, Fédération Internationale d'Escrime (FIE) for å feire fektesportens bidrag til idrett, kultur og historie.  

Årets World Fencing Day foregår søndag 11. september. Årets tema er  "We Are Fencing". Dette er valgt for å fremheve hvor inkluderende og global fektesporten er. Etter et år hvor samholdet i internasjonal fekting har vært tydelig, oppfordres alle til å være ambassadører for sporten, og formidle positive budskap om fekting til verden.

Les mer om Word Fencing Day 2021 ved å klikke her. 

Vis hvem du er og hvilken rolle du har 
I år ønsker man også å fremheve alle som bidrar. Være seg frivillige, fektere, foreldre, tillitsvalgte, ansatte, trenere og dommere. 

Uansett hvor du bor, uansett våpen, og hvordan du bidrar så er du en viktig del av fektesporten. Legg ut en video eller et bilde på sosiale medier som viser rollen din, og tagg #WEAREFENCING

Åpne dager og rekruttering
Vi oppfordrer fekteklubbene til å benytte Word Fencing Day som en del av gjenåpningskampanjen #tilbaketilidretten. 

I tillegg til den nye rekrutteringsfilmen for fekting, er det utarbeidet en verktøykasse der klubbene finner tips og verktøy for rekruttering og andre arrangementer får å synliggjøre fekting. 

Les mer om og finn nyttige tips og rekrutteringsmateriell ved å klikke her.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline