STUDENT-OL I CHENGDU 2021

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Mai 2020

Student-OL i Chengdu, Kina blir trolig verdens største fleridrettsarrangement i 2021. Det er ventet over 12 000 deltakere fra 120 nasjoner i 18 ulike idretter, blant annet fekting. 

Student-OL, som heter Universiaden, arrangeres av det internasjonale studentidrettsforbundet. Sommerlekene i 2021 arrangeres i Chengdu som ligger i Kina.

Deltakelse på Universiaden krever at man satser internasjonalt samtidig som man studerer. Arrangementet vil dermed kunne være et satsningsmål, og en del av en utviklingstrapp på veien mot OL. Til informasjon var hele 94 medaljører i London-OL i 2012 tidligere Universiadedeltakere.

Lenke til sommeruniversiaden i 2021 sin offisielle nettside

Studentfekting i Norge
Det kan være vanskelig å motivere seg til fortsatt satsing når man går fra junior til seniorklassen. Mange velger også å flytte for å studere. Fordi det da blir for lang vei til fekteklubben man er medlem av, legges fektingen på is.

Det er i den forbindelse viktig å vite at flere studentidrettslag organiserer fekting. Disse er både medlemmer av Fekteforbundet og av Norges studentidrettsforbund (NSI)

Se oversikt over de norske fekteklubbene her.

Praktisk informasjon
Norges studentidrettsforbund (NSI) står som ansvarlig forbund for den norske troppen til Chengdu. Selve uttaket gjøres imidlertid i samarbeid med de aktuelle særforbundene.

Mer informasjon fra NSI om uttakskriterier og kostander kan lastes ned her.

På grunn av planlegging ønsker Studentidrettsforbundet å få en oversikt over mulige deltakere før sommeren. Ta derfor kontakt med klubben din og meld din interesse via den til Fekteforbundet så raskt som mulig og innen 29. mai.0 Kommentar

RETNINGSLINJENE FOR NORSK FEKTING FRA 1. JUNI

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Mai 2020

Etter regjeringens beslutning om å åpne for all barne- og ungdomsidrett fra 1. juni, har Fekteforbundet justert retningslinjene; Koronavettreglene for norsk fekting.

Fra og med 1. juni kan barn og ungdom inntil 20 år fekte som normalt igjen. Maksimal gruppestørrelse på treninger skal fortsatt være 20 personer, og alle må være fra samme klubb. Konkurranser og treningssamlinger med fektere fra flere klubber er inntil videre ikke mulig. 

Koronavettreglene som gjelder for fekting er basert på myndighetenes råd og pålegg for idretten som ble justert 28. mai:

Det er fremdeles smittevernregler for utøvelse av all idrettslig aktivitet. De ansvarlige i fekteklubbene bes derfor om holde seg orientert om disse og hygienekravene som settes av halldrifter, og eventuelle lokale regler som går ut over de nasjonale retningslinjene.

Fortsatt én-meters regel for voksne
Én-meters regelen, og begrensningen dette medfører for fri fekting, gjelder fortsatt for de som er 20 år og eldre.

Kvalifiserte trenere kan imidlertid gi leksjoner med øvelser som tar hensyn til én-meters regelen mellom maskene. Dette vil også gjelde for øvelser i par for tilstrekkelig øvete fektere, der man kun treffer hånd, arm og eventuelt kropp uten å bryte én-meters regelen mellom maskene.

Fekteforbundet håper imidlertid at den gradvise oppmykningen forsetter, slik at voksne også kan fekte som vanlig så snart som mulig, og at det åpnes opp for konkurranser og nasjonale og regionale treningssamlinger med deltakelse fra flere klubber.

Fekteforbundet ber om at alle fekteklubbene som driver organisert trening gjør seg kjent med, og følger rådene i smittevernveilederen og Koronavettreglene for norsk fekting. Ved usikkerhet oppfordres alle til å utvise et godt skjønn for å unngå smittespredning.


0 Kommentar

2,5 TIMER OM BARTOSZ OG OL-SØLVET PÅ EUROSPORT NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Mai 2020

Eurosports OL-ekspert Jørn Sundby og programleder Pål Gordon Nilsen (med kårde) omkranser Bartosz Piasecki etter opptaket til den tre timer lange sendingen om veien til sølvmedaljen under London-OL i 2012. Foto: Eurosport. 

I serien Magiske OL Øyeblikk på Eurosport er Bartosz Piasecki den første som  blir portrettert. Det 2,5 timer lange programmet på mandag 11. mai inneholder gjensyn med kampene og spennende historier fra veien mot OL-finalen i London 2012. 

Inkludert finalen i de Olympiske sommerlekene i 2012, fektet Bartosz fem kamper. Disse har kun blitt vist én gang, direkte på NRKEurosport har nå overtatt rettighetene til OL. Tv-sendingen blir derfor en unik mulighet til å få se kampene igjen, og denne gang også med Bartosz sine kommentarer. 

Programmet, som ledes av Pål Gordon Nilsen og Eurosports OL-ekspert Jørn Sundby, varer i hele 2,5 timer. Programmet blir derfor også en mulighet til å bli bedre kjent med Bartosz. 

Hold derfor av tiden fra klokken 13 på førstkommende mandag, 11. mai!

Om Bartosz Piasecki
I tillegg til sølvmedaljen i de olympiske leker i London i 2012, har Bartosz bronsemedalje fra Europalekene i 2015. Fra tidligere har han blant annet EM-bronse i aldersklassen under 23 år i 2009, og blitt Nordisk mester i 2012,2013, 2014 og 2016.

Selv om han nå har trappet ned som aktiv internasjonalt, fekter han ennå i Bygdø Fekteklubb, og er regjerende norgesmester fra 2019. Fra tidligere har han også vunnet og mottatt Kongepokalen i 2011, 2012 og 2018.

Bartosz er utdannet på Universitetet i Oslo, og arbeider i dag som lærer i matematikk og IT på Wang Videregående skole. Til glede for nye talenter i norsk fekting, jobber han dessuten også deltid som Fekteforbundets sportslige leder.

Spennende og lærerikt innblikk
Bortsett fra å få se igjen de spennende kampene, vil seerne altså få et interessant innblikk i hvordan Bartosz tenkte og vurderte kampene mens det sto på. I tillegg inneholder sendingen mye informasjon om fekting generelt.

Et redigert opptak av sendingen vil sannsynligvises i reprise. Fekteforbundet håper allikevel at så mange som mulig får mulighet til å se hele programmet. Dette vil gi gode minner, og være inspirerende i en vanskelig tid inntil vi kan møtes som normalt igjen på fektepistene.

Spør Bartosz
Om noen, både de som kan tenke seg å begynne å fekte, etablerte fektere, foresatte eller andre interesserte har spørsmål om OL, eller som ønsker tips og råd om fekting generelt, så har Bartosz sagt seg villig til å besvare disse. Spørsmålene kan sendes per epost til: post@fekting.no


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline