REGIONAL TRENINGSSAMLING I STAVANGER

Postet av Norges Fekteforbund den 17. Feb 2020

Bildet viser fektetrener i Stavanger Matthieu Bulteau som gir kyndig instruksjon under treningssamlingen i Stavanger. Matthieu Bulteau fullførte Fekteforbundets Trener 1-kurs i 2019, og skal videreutdanne seg i på årets Trener 2-kurs. Foto: Stavanger Fekteklubb. 

Med støtte fra Fekteforbundet arrangerte Stavanger Fekteklubb en Regional treningssamling helgen 1-2 Februar. Totalt deltok 20 fektere fra Stavanger Fekteklubb og fra Kristiansand Kårdeklubb. 

Det ble et flott arrangement og en helg med mye idrettsglede, fekting og hyggelig sosialt samvær. Fordi åtte av deltakerne var nybegynnere, ble opplegget tilpasset både disse og de mer erfarne fekterne. 

Fredagscup
Helgen startet med at Stavanger Fekteklubb arrangerte en fredagscup i tilknytning til treningssamlingen. Dette er en uhøytidelig klubbkonkurranse som Stavanger Fekteklubb arrangerer fire av i hver sesong.

Innholdsrik treningssamling
På lørdagen ble det gjennomført totalt fire treningsøkter, med frukt og matpauser imellom. Første økt var relatert til oppvarming og annen idrettslek, men det i den andre økten ble fokusert på fotarbeid og andre fektetekniske øvelser.

I den tredje økten ble det mye fektetrening. Både med øvelser i par, og kamptrening med veiledning fra trenerne.  

Spennende foredrag
Siste økt på lørdag var et spennende foredrag om betydningen av fysisk trening. Andreas Suoranta fra WANG gav et inspirerende foredrag om hvor viktig fysisk trening er i konkurranseidrett. Han fikk god respons og interaksjon, både fra nybegynnerene og de litt eldre fekterne.

Treningskonkurranse 
Søndagen besto av to økter. Før lunsj var det oppvarming, par-øvelser og andre fektetekniske øvelser. Deretter ble det arrangert en uhøytidelig treningskonkurranse med en egen nybegynnerklasse.

Flott treningssamling
Stavanger Fekteklubb stilte med gode trenere flotte fasiliteter. Det ble rigget totalt 10 konkurransepister og alle fikk servert lunsj og mellommåltid.

Norges Fekteforbund takker Stavanger Fekteklubb, og spesielt Tomas Krasikovas, Gryta Krasikoviene og Matthieu Bulteau. som var ansvarlige trenere. 

Også takk til tillitsvalgte i klubben og foreldre som stilte foreldre opp med matlaging, rigging og annen tilrettelegging av samlingen. Denne type arrangementer der fektere fra ulike klubber møtes er viktig både for sportslig fremgang, men og for å fremme godt kameratskap på tvers av klubbene!


0 Kommentar

NOK ET GODT ARBEIDSMØTE HOS OLYMPIATOPPEN

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Feb 2020

F.v. Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki, fekterener Anna Rostkowska, fagkonsulenter for teknikk-/motorikk innenfor olympiske idretter på Olympiatoppen, Claude Lebreux og Eirik Bergheim Hole samt tidligere landslagsfekter og fektetrener, Fredrik Backer. Foto: Olympiatoppen. 

Det andre arbeidsmøtet i forbedringsprosessen med Olympiatoppen ble gjennomført i går. Det utarbeides nå en bevegelsesbank med motoriske øvelser for oppvarming, og øvelser som forbedrer styrke og eksplosivitet til bruk i for- og etterkant av teknisk trening. 

Det jobbes også videre med å velge ut egnete par-øvelser som kan stimulere de taktiske og tekniske ferdighetene for angreps- og forsvarsaksjoner. Samt lekne øvelser som stimulere/tvinger kroppen til å komme med tekniske løsninger for å utvikle fekternes motoriske plattform.

Hensikten er å finne de beste øvelsene for å opparbeide gode bevegelsesbaner med økt styrke og mobilitet i ankler, bein og hofter. Dessuten øvelser som bygger en god base for å kunne utføre stabile utfall i god balanse med økt eksplosivitet.

Øvelsesbank på film
For å gjøre det så enkelt som mulig å implementere øvelsene i fekteklubbene, skal alle øvelsene filmes og samles i en øvelsesbank på samme måte som ble gjort for å vise de fektespesifikke øvelsene i Skadefri

Sammen med Olympiatoppen skal det også utarbeides en plan for hvordan øvelsene skal formidles videre og implementeres i den daglige trening i fekteklubbene. 

Les mer om bakgrunnen for samarbeidet med, og det første arbeidsmøtet hos Olympiatoppen. 


0 Kommentar

FLOTT FEMTEPLASS I POLEN

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Feb 2020

Elias Draugedalen (Nøtterøy FK), nummer fire f.v. fikk femteplass i helgens Europacupstevne for kadetter i Krakow. Foto: Norges Fekteforbund.

Norske fektere deltok i helgen i verdenscupen for seniorer, og i Europacupen for kadetter. Det beste resultatet var Elias Draugedalens flotte femteplass i Polen. 

Draugedalen tapte med kun ett støt (15-14) i kvartfinalen i årets Wawel Dragon Trophy i Krakow. Motstanderen hans, tsjekkeren Frantisek Coufal, vant senere finalen og kapret gullmedaljen i det som var sesongens siste kadettstevne i Europacupen.

Kvalifisert til kadett-VM
Wawel Dragon Trophy er et stort stevne som hadde hele 205 deltakere i gutteklassen. Med denne plasseringen har Elias Draugedalen kvalifisert seg til VM som arrangeres i Salt Lake City i april.

Vi gratulerer både Elias og hans trener Mariusz Piasecki, og ønsker lykke til i VM! 

Den beste norske plasseringen i jenteklassen fikk Njårdfekteren Leila Fatullaeva. Hun kom inn på 41. plass av 172 deltakere.  

Like bra gikk det ikke i for de norske kvinnene verdenscupstevnet for seniorer i Barcelona. Beste norske, Thale Hille-Dahl, endte allikevel på en 148-plass av 273 deltakere.

Resultater
Se alle resultatene i helgens stevner via lenkene nedenfor:

Gutter og jenter kadetter i Krakow

Damer senior i Barcelona

Fektebilder
Se de flotte bildene fra Europacupstevnet i Krakow i Facebookgruppen Fektebilder. Publiser også gjerne egne bilder i denne gruppen, og ikke glem å "like og dele".0 Kommentar

UTSTYRSORDNINGEN FOR 2019 ER ÅPNET FOR SØKNADER

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Feb 2020

Fekteklubbene kan nå søke om spillemidler til refusjon av innkjøpskostnadene til godkjent utstyr som har fakturadato i 2019. 

Utstyrsordningen er en av flere støtteordninger for tilsluttete idrettslag i Norges Idrettsforbund. Se informasjon om flere støtteordninger her.

Kulturdepartementet og Norges idrettsforbund har for 2019 satt av til sammen 34 millioner kroner som skal tildeles norsk idrett for å refundere innkjøp av utstyr. Informasjon om utstyrsordningen er sendt fra NIF til alle fekteklubbene. 

Nedenfor er de viktigste punktene:

INFORMASJON 
Informasjon om hvilke utstyrstyper ordningen omfatter, retningslinjer for ordningen, nødvendig veiledning og kontaktpersoner blir sendt til klubbene og finnes på NIFs hjemmeside under overskriften klubbguiden og temasiden for støtteordninger.

KOPI AV FAKTURAER
Nytt av året er at kopier av fakturaene som ligger til grunn for søknaden skal lastes opp og legges ved søknaden.

Det finnes også en veileder her.

Godkjent utstyr 2019.

HVEM KAN SØKE
Personer med følgende funksjoner registrert i SportsAdmin har tilgang til søknadsskjemaet: Styreleder, daglig leder og adm. leder

HVOR SØKER MAN
Det søkes om utstyrsmidler i SportsAdmin hvor søknadsskjema finnes under menypunkt «Organisasjon» og «Utstyrsmidler». Benytt samme brukernavn og passord som i MinIdrett.

Har den ansvarlige i klubben aldri vært innlogget med sin MinIdrett-bruker før, må vedkommende gå til siden https://minidrett.nif.no/ og klikker på «Ny bruker». Har man tidligere vært innlogget, men glemt brukernavn eller passord, klikker man på «Glemt brukernavn/passord?» 

Det er ikke mulig å sende inn søknaden to ganger. Sørg derfor for at søknaden er fullstendig før den sendes

SUPPORT
Tekniske spørsmål rettes til Idrettens Support på tlf: 21 02 90 90 eller epost: support@idrettsforbundet.no 

Åpningstider for Idrettens Support er mandag-torsdag kl. 08:00-19:00 og fredag kl. 08:00-15:30.

Ved spørsmål om utstyrstyper og retningslinjer for hva som kan godkjennes av type utstyr, ikke nøl med kontakte Norges Fekteforbund.

Søknadsfristen er 4. mars 2020 og tildelte midler vil etter planen bli utbetalt i første halvdel av april. Erfaringsmessig søker mange de siste dagene, og dette kan gi stor belastning på systemet. Alle oppfordres derfor til å være tidlig ute med søknaden!0 Kommentar

JUNIORENE TIL EM 2020 ER TATT UT

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Feb 2020


Norges Fekteforbund har nå tatt ut juniorene til årets Europamesterskap.

Årets Europamesterskap for juniorer og kadetter arrangeres i Poreč, Kroatia 27. februar til 2. mars 2020. Fekteforbundets Tekniske Komite, som tidligere i år foretok kadettuttaket, og har nå også tatt ut juniorene som skal representere Norge:

Kårde gutter:

  • Truls Straumøy (Bergens Fekteklubb)
  • Tomas Geitung (Bergens Fekteklubb)
  • Benjamin Humlen Dahlbo (Njård Fekting)
  • Svend Markus Eeg (Stavanger Fekteklubb)

Kårde jenter: 

  • Katherina Malvik (Titan Fekteklubb)

Frederic Roqueta er med som leder på vegne av Fekteforbundet.

Norges Fekteforbund gratulerer fekterne med uttaket, og ønsker lykke til!

De individuelle kårdekonkurransene i juniorklassen er 27. februar for guttene, og 28. februar. Norges stiller kun med et guttelag i lagkonkurransen som avholdes 1. mars.

Se nedenstående lenker for ytterligere informasjon om mesterskapet og om EM-uttaket:

Informasjon om mesterskapet

Hjemmeside for mesterskapet

Fekteforbundets uttakskriterier


0 Kommentar

TANGERING AV ÅRSBESTE I BEOGRAD

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Feb 2020

Det norske juniorlaget med f.v. Truls Straumøy og Tomas Geitung (Bergens FK), Svend Markus Eeg (Stavanger FK) og Benjamin Humlen Dahlbo (Njård Fekting). Foto: Frededric Roqueta. 

Det norske juniorlaget fulgte i helgen opp resultatene fra forrige stevne i Hellas. Nok en syvendeplass for lag er tangering av den beste norske plasseringen siden oppstarten av juniorverdenscupen.  

Årets første verdenscupstevne for juniorene ble avholdt i Beograd, Serbia. Dette er det siste stevnet før uttaket av juniorer årets Europamesterskap i Poreč, Kroatia

222 fektere stilte i den individuelle konkurransen, og 24 lag fra ulike land deltok i lagkonkurransen. Den beste norske plasseringen i lørdagens individuelle konkurranse ble en 64. plass til Marcus Vokes Brobakken fra Njård Fekting. 

Jevne kamper avgjorde
Før søndagens lagkonkurransen var det norske laget rangert som nummer ni. Etter å ha slått det tyrkiske laget forskriftsmessig i den første kampen, imponerte det norske laget i sin neste kamp mot Tyskland.

Tyskerne som fikk bronsemedalje i det forrige stevnet i Hellas, var bedre rangert og helt klart favoritt til å slå Norge. Det ble en forrykende kamp som Norge vant etter svært god fekting av alle på laget. 

Videre ble det to jevne tap. Først mot sølvmedaljevinneren USA, så mot Østerrike der kun ett støt var avgjørende. Deretter avsluttet nordmennene med å slå Storbritannia i kampen om 7. plassen.

Se alle resultatene her

Stabilisert seg blant de åtte beste lagene
Siden oppstarten av juniorverdenscupen i sesongen 2014/15 har det norske juniorlaget nå kommet inn blant de åtte beste lagene to ganger på rad. Dette kan tyde på at det norske juniorlaget har stabilisert seg blant de åtte beste juniorlagene i verden, og nok et tegn på at årets laggull i Nordisk Mesterskap ikke var et blaff. 

På det norske førstelaget fektet Truls Straumøy og Tomas Geitung (Bergens FK), Svend Markus Eeg (Stavanger FK) og Benjamin Humlen Dahlbo (Njård Fekting). Laget ble coachet av Frederic Roqueta.

Norges Fekteforbund gratulerer juniorfekterne og coachen Frederic Roqueta!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline