NORSK GULL OG BRONSE I FINLAND

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Sep 2019

Stavangerfekterne Cordt von Brandis og Eyvind Stangeland på pallen i Turku. Foto: European Veterans Fencing. 

Fekteforbundet gratulerer Stavangerfekterne Cordt von Brandis og Eyvind Stangeland med henholdsvis gull og bronse i aldersklassen over 70 år i helgens veterankonkurranse i Turku, Finland!

Den europeiske veteranfektingen organiseres av European Veterans Fencing (EVF). Formålet er å utvikle europeisk konkurransefekting for kvinner og menn over 40 år. 

Siden etableringen av EVF i 1991 har interessen for og deltakelsen på mesterskapene økt betraktelig. I tillegg til VM i regi av det internasjonale fekteforbundet (FIE), og EM i regi av EVF arrangeres det jevnlige både regionale og nasjonale fektestevner for veteraner i Europa. 

Helgens stevne ble arrangert som en del av det Nordiske Mesterskapet for seniorer, og det andre stevnet i Nordic Challenge.

Se alle resultatene her

Fekting for hele livet
Stevnene og mesterskapene for veteraner er gode eksempler på at fekting både er en sport som kan bedrives som trening og som en konkurranseidrett, uansett alder. Dette er konkurranser på høyt nivå, og gode anledninger til å møte gamle og få nye fektevenner.

Norsk Veteranfekting
Norske fektere har tidligere oppnådd flere gode resultater i internasjonal veteranfekting. Blant annet med VM-bronse i 2017.  

Fekteforbundet håper derfor at flere veteraner, fra flere norske fekteklubber vil delta fremover. Det er opprettet en Facebookgruppe, Norsk Veteranfekting som kan anbefales i denne sammenhengen. 



GODE NORSKE RESULTATER I ÅRETS NORDISKE MESTERSKAP

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Sep 2019

Benjamin Humlen Dahlbo fra Njård Fekting med niendeplass i Turku. Foto: Njård Fekting. 

Årets Nordiske Mesterskap for seniorer ble gjennomført som helgens Kupittaa Tournament 2019 i Turku, Finland. Norge fikk en niendeplass for herrer og en 12. plass i kvinneklassen.  

Benjamin Humlen Dahlbo fra Njård Fekting kom inn på en særdeles god niendeplass i herreklassen. Plasseringen var en klar forbedring fra forrige helg i Stockholm. Han gikk gjennom puljerunden uten tap, og var rangert som den beste før utslagskampene begynte. 

Nest beste nordmann, Emil Friis Ruud fra Bygdø Fekteklubb kom inn på 38. plass av 103 herrefektere. 

Beste norske kvinne ble Njårdfekteren Irina Aschehoug. Hun fikk 12. plassen, med Katharina Malvik fra Titan Fekteklubb like bak på en 19. plass av 68 fektere. 

Se alle resultatene her

Klare for Oslo Cup neste helg
Kupittaa Tournament 2019 var det andre av tre WC Satellitestevner som inngår i årets Nordic Challenge. Det første stevnet i Nordic Challenge var SAF Pokalen/Rehbinder Prize i Stockholm. Det siste stevnet er Oslo Cup i Bygdøhus 5. og 6. oktober der også de sammenlagte vinnerne i begge kjønn skal kåres.

Til tross for litt ujevn fekting i resten av den norske troppen, krysses fingrene for at de norske fekterne treffer godt med formen i Oslo Cup neste helg.

Stevnet avholdes i Bygdøhus, Huk Aveny 45 i Oslo. Herrekonkurransen begynner lørdag kl. 1000, med finaler kl. 18:00. Konkurransen for damene er på søndag med start kl. 10:00 og finaler kl. 16: 00.

Det er gratis inngang, og vi håper på et stort oppmøte fra de som vil følge årets internasjonale stormønstring i Norge! 



NORSKE FEKTERE I AKSJON I BÅDE OSLO OG STOCKHOLM

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Sep 2019

En sliten og fornøyd gjeng av de yngre fekterne etter Angelini Cup på Bygdøhus 2019. Foto: Chantal Guyette.

Det ble i helgen arrangert Angelini Cup i Oslo, og det internasjonale stevnet SAF Pokalen/Rehbinder Prize i Stockholm hadde god norsk deltakelse.

Angelini Cup
Norges Fekteforbund igangsatte høsten 2017 en ny konkurranseserie for ungdommer, kalt Ungdomsserien. Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber i Østlandsområdet.

Helgens stevne, Angelini Cup i Bygdøhus, var det første stevne i årets sesong. Stevnet som hadde 51 starter fra åtte fekteklubber, deriblant den svenske klubben AFC Arvika, ble som vanlig godt arrangert av Bygdø Fekteklubb. Det var ekstra gledelig at fektere fra de nye klubbene Bekkestua Fekting og Drammen Fekteklubb både deltok og hevdet seg godt. 

Neste stevne i Ungdomsserien er Zorro Cup, som blir arrangert av Oslo Fekteklubb siste helgen i oktober.

Se alle resultatene fra Angelini Cup her.

SAF Pokalen og Rehbinder Prize
Norske seniorfektere deltok i helgen også i SAF Pokalen for herrer og Rehbinder Prize for kvinner i Stockholm.

Dette var et FIE satellitestevne, og det første av tre som inngår i årets Nordic Challenge. Neste stevne er i Turku, Finland før de kombinerte vinnerne i begge kjønn blir kåret i etter årets Oslo Cup i Bygdøhus 5. og 6. oktober.

Katherina Malvik fra Titan Fekteklubb sto for den beste norske plasseringen. Hun kom inn på en sterk 14. plass av 104 deltakere i Rehbinder Prize. Nest beste ble Irina Aschehoug fra Njård Fekting med en god 21. plass. 

På herresiden ble det Tomas Geitung fra Bergens Fekteklubb og Otthar Krohn fra Njård Fekting som kom lengst, med henholdsvis 30. og 32. plass av 122 deltakere i SAF Pokalen. 

Se alle resultatene fra Stockholm her



FLERE BEDRE FEKTEKLUBBER

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Sep 2019

Det er store forskjeller i størrelse, organisasjonsform og om fekteklubbene driftes av ansatte eller av et valgt styre med frivillig tillitsvalgte. Uansett kan alle klubbene drives mer effektivt, og bedre utnytte tilgjengelig støtte og bistand.

Klubbundersøkelsen viste at de fleste fekteklubbene har behov for økt kunnskap om klubbdrift for medlemsklubber i Norges Idrettsforbund (NIF). 

Svarene viste også at mange fekteklubber er helt avhengige av noen få tillitsvalgte. Disse organiserer både klubbtreninger og konkurransedeltakelse, og sliter i tillegg med å få tid til å tilfredsstille administrative krav, og utnytte tilgjengelige støtte og bistand som NIF-medlemmer.

Bærekraftig vekst
Veksten i norsk fekting fortsetter, og det er nå nærmere 70 prosent flere fektere enn i 2010. Om veksttakten fortsetter til neste år, er antallet aktive fektere doblet på ti år. 

"For at norsk fekting skal kunne fortsette medlemsveksten, både beholde eksisterende medlemmene og gjøre klubbene attraktive for nye, uten å slite ut de tillitsvalgte ildsjelene, bør fokuset på klubbdrift økes. Bærekraftig utvikling kan best sikres ved å gjøre flere i klubbene i stand til å bidra". 
- Junjie Cao, president i Norges Fekteforbund.

Verktøyet "Bedre Klubb"
For å drive mer effektivt, og bedre håndtere både vekst og nedgang, anbefaler Norges Fekteforbund (NF) de tilsluttete fekteklubbene å ta i bruk utviklingsverktøyet "Bedre Klubb". Verktøyet er utviklet av NIF, og bygget opp som en spørreundersøkelse innenfor syv grunnleggende organisasjonsområder.

Gjennomgangen gir klubbstyrene en oversikt over grunnleggende ansvarsforhold. Styrene får dessuten sjekket status og både få innblikk i hva de kan gjøre for å forenkle driften og hvordan videreutvikle klubben de har påtatt seg ansvaret for.

Enkelt og gratis
Det kreves ingen opplæring for å komme i gang, og Bedre Klubb koster ingenting. Den eneste kostnaden er tiden styret bruker på gjennomføringen.

Det er klubbstyrene som har ansvaret for gjennomføringen, og det er styreleder som kan besvare på vegne av klubben. Første del av Bedre Klubb kan gjennomføres som del av et styremøte, når som helst på året. Dette tar  +/- 20 minutter avhengig av diskusjonsomfang. 

Alle som gjennomfører undersøkelsen får en rapport. Denne kan være et godt fundament i arbeidet med å videreutvikle klubben.

Oppfølging og hjelp
Bedre klubb er først og fremst et verktøy for egenutvikling. Gjennomføringen genererer ikke en automatisk oppfølging, men hvert spørsmål inneholder informasjon om hvem som kan kontakte for å få hjelp på det konkrete området.

Om styret ønsker hjelp i å finne frem til rette personer og instanser, så ikke nøl med å ta kontakt med NFs administrasjon. Hvis det er problemer med den tekniske løsningen kan man kontakte NIF IT-support - support@idrettsforbundet.no

NFs "verktøykasse" for fekteklubbene
For å bistå de de tillitsvalgte i klubbstyrene ytterligere, har NF også laget en oppdatert oversikt over flere tilgjengelige hjelpemidler som anbefales for fekteklubbene.
Les nyhetssaken om dette her.

Denne "verktøykassen" er plassert under menypunktet "For Klubber" i hovedmenyen og er kalt Klubbutvikling/kurs/utdanning. Klikk også for å komme rett til siden her.

Klikk her for å komme til Bedre Klubb – (innlogging via MinIdrett).



50 BARN OG UNGDOMMER PÅ TRENINGSSAMLING I BERGEN

Postet av Norges Fekteforbund den 16. Sep 2019

Bildet viser teknisk trening i par fra helgens nasjonale jentesamling. Foto: Bergens Fekteklubb. 

På samme måte som i fjor, ble det i helgen avholdt både nasjonal treningssamling for jenter, og regional treningssamling for ungdomsfekterne på Vestlandet. Til sammen var 50 unge fektere i aksjon i Haukelandshallen. 

Norges Fekteforbund (NF) ønsker å stimulere til økt prestasjonsnivå, forhindre frafall og gjøre det enklere for fekteklubbene å rekruttere flere nye medlemmer. 

I tillegg til dommer- og trenerutdanningen, gjennomfører NF derfor blant annet samlinger for landslaget og nasjonale treningssamlinger for de mer etablerte fekterne. Dessuten står NF bak regionale treningssamlinger som både skal favne bredere og inkludere flere yngre fektere. For å bidra til økt samarbeid og overfaringsoverføring mellom klubblederne, gjennomføres de regionale samlingene i tett samarbeid med fekteklubbene i hver region. 

Foruten å forbedre fekternes tekniske ferdigheter og gi treningstips, skal alle samlingene være motiverende, og stimulere kameratskapet mellom fekterne på tvers av geografi og klubbgrenser. 

NF har dessuten et mål om å bidra til å øke kvinneandelen i norsk fekting. For å støtte ekstra oppunder jentefektingen, gjennomførte NF i fjor en egen nasjonal treningssamling kun for jenter. Fordi forårets samling var såpass vellykket, er også dette tiltaket videreført i innværende års aktivitetsplan. 

Les om organisering av treningssamlinger i regi av Norges Fekteforbund her.

Nasjonal jentesamling
På grunn av stor påmelding fra Bergens FK, ble også årets samling avholdt i Bergen for å holde reisekostnadene så lave som mulig.

Hele 25 jenter i ulike aldersgrupper fra syv fekteklubber deltok på samlingen. I tillegg til Bergensfekterne deltok det fektere fra Njård Fekting, Stavanger Fekteklubb, Nesodden Fekting, Trondheim Fekteklubb, Titan Fekteklubb og Kristiansund Fekteklubb.

Treningen, som ble ledet av fektetrener Georgi Zazitski, inneholdt både teknisk trening, styrke og bevegelighetstrening, samt kamptrening. 

Regional treningssamling
Parallelt med jentesamlingen ble det også gjennomført en regional treningssamling for kadett- og juniorfekterne på Vestlandet.

I inneværende års plan er lagt opp til åtte slike regionale treningssamlinger for kårdefektere, og fire treningssamlinger for sabel/florettfektere. Dette var den andre regionale treningssamlingen på Vestlandet i år.

25 fektere fra Stavanger Fekteklubb og Bergens Fekteklubb deltok. Også denne samlingen inneholdt både teknisk trening, styrke- og bevegelighetstrening samt kamptrening.  

Den regionale treningssamlingen ble ledet av Vitaliy Ageyev, som i likhet med Georgi Zazitski også er tilknyttet Bergens FK.

Foredrag om anti-doping
Etter lørdagens felleslunsj holdt Anti-Doping Norge foredrag for fekterne over 15 år. Det ble blant annet satt et viktig søkelys på bruken av, og risikoen ved kosttilskudd. Slike midler er definert som den viktigste risikofaktoren for doping i norsk fekting.

Les om de obligatoriske tiltakene mot doping i norsk fekting her. 

Samhold og kameratskap
Fekteforbundet håper at treningen både ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. NF håper også felles lunsjer, og den hyggelige fellesmiddagen på lørdag kveld, også stimulerte vennskapet og samholdet på tvers av geografi og klubbtilhørighet.

Se flere bilder fra samlingene på Bergens Fekteklubb sin nettside her.

Fekteforbundet takker alle fekterne for god innsats, og trenerne Georgi Zazitski og Vitaliy Ageyev for et godt gjennomført treningsopplegg. NF takker også de frivillige som stilte opp og sørget for en fin ramme rundt samlingene! 




FLERE SOLIDE FEKTEKLUBBER

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2019

Illustrasjonen viser organisasjonshjulet som brukes som verktøy i klubbutviklingsarbeid.

Klubbundersøkelsen viser at flere tillitsvalgte i de fleste fekteklubbene har behov for økt kunnskap om klubbdrift for medlemsklubber i Norges Idrettsforbund. For å fortsette medlemsveksten, bør det derfor fokuseres mer på klubbutvikling.

Kartlegging av klubbenes mål og behov er ett av tiltakene i NFs langtidsplan. Vinteren 2018/19 ble det derfor gjennomført en klubbundersøkelse. Svarene viste blant annet at det er et stort behov for økt kunnskap om klubbdrift.

Undersøkelsen bekreftet også at norsk fekting har et flertall av små fekteklubber som er organisert som særidrettslag, og som drives av noen få ildsjeler. 

Hvilken organisasjonsform som er mest hensiktsmessig avhenger av flere ting. Om aktiviteten skal organiseres i en særidrettsklubb eller i et fleridrettslag som en av flere idretter med felles styre og administrasjon er opp til hver enkelt klubb. 

Undersøkelsen viste imidlertid at mange klubber er helt avhengige av noen få personer som både organiserer klubbtreninger og konkurransedeltakelse, og i tillegg sliter med å få tid til å tilfredsstille administrative krav og utnytte støtteordningene som frittstående medlemsklubber i Norges Idrettsforbund (NIF). 

Bistår på flere områder
Norges Fekteforbund (NF) bruker mye tid på å påvirke idrettspolitiske beslutninger slik at hverdagen blir enklere for mindre klubber.

I tillegg bistår NFs administrasjon så godt som mulig i fekteklubbenes i rapporteringer, i utarbeidelse av søknader og i kontakt med NIF sentralt, med NIFs idrettskretser og med myndighetene for øvrig.

For at norsk fekting kan fortsette medlemsveksten, holde på medlemmene og unngå å miste ildsjelene, bør også fokuset på klubbdrift økes slik at flere i klubbene skal kunne bidra. 

Behov for økt kunnskap
Hovedregelen er at NIF via idrettskretsene skal sørge for at alle nye ledere/styrer i idrettslag får nødvendig grunnopplæring innenfor fellesidrettslige områder.

Tillitsvalgte i fekteklubbene som har deltatt på klubbuviklingskurs eller mottatt klubbutviklingsbistand fra idrettskretsene svarte i undersøkelsen at de har hatt god nytte av dette. 

På grunn av utskiftninger i klubbstyrene, er det imidlertid krevende å drive kontinuerlig opplæring av alle nye tillitsvalgte. 

I tillegg til å drive kurs og opplæring via idrettskretsene, har NIF derfor utarbeidet både maler og e-læringskurs som fritt kan benyttes av klubbene.

Ingen av klubbene som besvarte Klubbundersøkelsen var imidlertid sikre på om de tillitsvalgte for eksempel hadde gjennomgått NIFs e-læringskurs for styremedlemmer. Kun et mindretall svarte dessuten at de var kjent med "verktøykassen" for klubbdrift om ligger på NFs nettside.

Forbedret klubbservice 
For å bistå de de tillitsvalgte i klubbstyrene, har NF nå laget en oppdatert oversikt over tilgjengelig hjelpemidler som anbefales. Denne "verktøykassen" er plassert under menypunktet "For Klubber" i hovedmenyen og er kalt Klubbutvikling/kurs/utdanning.

NF håper dette vil gjøre dette kan bidra til å forenkle hverdagen i klubbene, men håper også at flere fekteklubber tar kontakt med sin respektive idrettskrets. Ikke bare for å få bistand, men også for å utnytte de ulike støttemulighetene som finnes.


Lenke til siden med "verktøykassen"



TRE NORSKE GULL I UPPSALA

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Sep 2019

Bildet viser Vilde Tengesdal på toppen av premiepallen i kadettklassen. Hun gjentok suksessen fra i fjor da hun vant U15-klassen. Foto: Bergens Fekteklubb.

Som i fjor var det stor norsk deltakelse på helgens tradisjonsrike stevne; Uppsala Cup, i Sverige. Mens de norske fekterne i fjor tok med seg hele ni medaljer hjem, var årets seks medaljer av mer edelt metall og inneholdt deriblant tre seiere.

Totalt var det 66 norske starter i helgens Uppsala Cup. Dette rankingstevnet var som vanlig det første på sesongens terminliste. De norske resultatene lover godt for sesongen. 

Fekteforbundet gratulerer medaljevinnerne og takker alle de norske fekterne dommerne for god innsats!

MEDALJEOVERSIKT:

GULL
- Vilde Tengesdal (Bergens FK) Kadett
- Tomas Geitung (Bergens FK) Junior
- Aleksander Malvik (Titan FK) U15

SØLV
- Emil Draugedalen (Nøtterøy FK) U15
- Elias Draugedalen (Nøtterøy FK) Kadett

BRONSE
- Olav Eikanger (Bergens FK) Kadett

Følg lenken til alle resultatene

Bilder
Se flere bilder fra stevnet på Facebookprofilene til Bergens Fekteklubb og Nøtterøy Fekteklubb.





NORSK PARAFEKTER TIL ESTLAND

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Sep 2019

Bildet viser fekteren Cathrine Bergan og leder i Drammen Fekteklubb, Dan Lundesgaard. Foto: Jan Arne Dammen. 

Som Norges første og eneste parautøver, reiser Cathrine Bergan til Narva i Estland for å delta på et internasjonalt stevne i rullestolfekting. Norges Fekteforbund er glad for å kunne bidra med reisestøtte og ønsker lykke til! 

Rullestolfekting er en paralympisk gren som ble introdusert under de Paralympiske Lekene i Roma i 1960. Både kvinner og menn konkurrerer i alle våpengrenene i to ulike klasser avhengig av bevegelighet. Rullestolene er festet i spesielt tilpassete rammer på ordinære fektepister.

Sporten er organisert i et eget internasjonalt forbund: International Wheelchair & Amputee Sports Federation (IWAS).  

Se informasjonsfilm om rullestolfekting her

Aktivitet i Drammen Fekteklubb 
Fekting er en relativt liten sport i Norge. Med få unntak er sporten organisert i små klubber med knappe ressurser. Av den grunn har det tidligere kun vært sporadiske forsøk på å starte opp egen aktivitet innenfor rullestolfekting.

Drammen Fekteklubb har imidlertid bestemt seg for å utvikle et tilbud, og ønsker alle bevegelseshemmede velkommen. Både de som vil konkurrere, og de som kun ønsker å trene. 

Kompetansebygging
Norges Fekteforbund bistår Drammen Fekteklubb i arbeidet vis a vis Norges Idrettsforbund og i kontakten med andre relevante samarbeidspartnere. Målet et at denne klubben kan bli et kompetansesenter for rullestolfekting, og dermed skape et utgangspunkt for spredning av grenen til andre fekteklubber, og til andre idrettslag som er tilsluttet Norges Idrettsforbund.

Erfaring og inspirasjon
Norges Fekteforbund håper at denne turen gir Cathrine inspirasjon, og at både hun og Drammen Fekteklubb tar med seg nyttig erfaring og kunnskap om rullestolfekting tilbake til klubben, og til norsk fekting for øvrig. Forbundet håper også deltakelsen vil bidra til å synliggjøre sporten slik at flere ønsker å begynne.

Ta kontakt
Interesserte, både andre parautøvere som har lyst til å prøve, og ressurspersoner som kan tenke seg å støtte Cathrine eller Drammen Fekteklubb, kan enten ta direkte kontakt med Drammen Fekteklubb eller Norges Fekteforbund.

Les saken og se flere bilder av Cathrine og Dan i nettavisen Langsveien.no her

Mer informasjon om Drammen Fekteklubb her




NORDSJØCUP 2019

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Sep 2019

Bildet viser premiepallen i årsklassen U23 for gutter. F.v. Fabian Alfheim, Benjamin Humlen Dahlbo, Tomas Geitung og Olav Eikanger. Foto: Bergens Fekteklubb.

Bergens Fekteklubb arrangerte i helgen NordsjøCup. Det ble en fektemaraton som sikret alle deltakerne maksimalt med kamper. 

NordsjøCup, som er et nasjonalt ranking-stevne, ble i år arrangert i Sandslihallen i Bergen. Stevnet ble gjennomført med tre innledende runder på lørdagen, og direkte utslag med repechage på søndag. 

Se alle resultatene her

Norges Fekteforbund gratulerer alle vinnerne, og gir Bergens Fekteklubb honnør for et godt arrangement til tross for at konkurransen ble avholdt i en annen hall enn der konkurranseutstyret befinner seg til daglig! 

Bilder
Flere bilder fra stevnet finnes på Bergens Fekteklubb sin Facebook profil.




SAMMEN FREMOVER - PÅ OG UTENFOR PISTEN

Postet av Norges Fekteforbund den 2. Sep 2019

Fekteforbundet arbeider for økt samhold og kameratskap på tvers av klubb- og geografiske skiller i norsk fekting. Ett av forbundets satsingsområder er derfor kulturbygging. For å tydeliggjøre vår kultur og våre verdier, har Fekteforbundet beskrevet Fair Play, og utarbeidet retningslinjer for ønsket oppførsel i norsk fekting. 

I kampreglene er det nedfelt at man hilser på både motstander og dommer før og etter hver kamp. Våre verdier går imidlertid ut over disse, og favner bredere enn gule, røde og sorte kort under konkurranser.

I norsk fekting skal det være nulltoleranse for juks, usannheter og baksnakking. Dette gjelder både utøvere og tillitsvalgte, både på og utenfor fektepisten under konkurranser eller på trening. Godt samhold forhindrer frafall og gjør det enklere å ønske flere velkommen, både som utøvere, trenere, tillitsvalgte, foreldre og foresatte.

Retningslinjer for oppførsel
Med bakgrunn i hva som er vedtatt om kulturbygging i Langtidsplanen for norsk fekting, har Fekteforbundet tatt utgangspunkt i fektingens grunnverdier og utarbeidet retningslinjer for god oppførsel. Disse gjelder i alle fektesammenhenger og omfatter alle som er tilknyttet norsk fekting.

Styrket samhold
Retningslinjene skal øke fokuset på god sportsånd og respekt for meningsmotstandere også utenfor fektepisten. Hensikten er å forhindre at meningsforskjeller utvikler seg til konflikter som kan skade miljøet. Ønsket er å styrke samholdet i norsk fekting på tvers av meningsforskjeller, regioner, våpengrener og klubbtilhørighet.

Utvikling krever godt miljø
Et godt fektemiljø motvirker frafallet, og stimulerer rekruttering av både utøvere og tillitsvalgte på både klubb- og forbundsnivå. Et positivt og engasjert miljø påvirker også hvordan fekting blir oppfattet, og vil gjøre sporten mer attraktiv for sponsorer og andre samarbeidspartnere.

Les mer om Fair Play, verdier og retningslinjer for ønsket oppførsel her

Les styreprotokollen her