ALT KLART FOR NM OG NM-VEKA

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Jun 2019

Norgesmesterskapet i kårdefekting for senior og veteran, samt for aldersgruppen U23 skal i år avholdes i Forum EXPO i Stavanger. Mesterskapet er en del av NM-Veka og fektefinalene i U23-klassen for begge kjønn blir sendt direkte på NRK med kommentering på fredag 28. juni kl. 13.15-14.30. 

Folkefest i Stavangerregionen
I år har 25 særforbund fått mulighet til å arrangere NM i til sammen 39 idrettsgrener under NM-Veka. Til sammen vil rundt 2 000 utøvere være i aktivitet på ulike arenaer fra onsdag til søndag. Våre konkurranser avholdes 28. - 30. juni.

I tillegg til det sportslige, legges det opp til en idrettsfest med mye som skjer for både utøvere og de andre involverte fra hele idretts-Norge.

Årets største sportsproduksjon på NRK
NM-Veka er NRK sports største enkeltproduksjon i 2019 og vil sende over 30 timer direkte fra til sammen 19 NM-finaler. Deriblant fektefinalene i U23-klassen for damer og herrer. I tillegg blir det laget et kveldsmagasin som går på luften etter Dagsrevyen hver dag.

80 NRK-medarbeidere vil være i sving for vise frem mest mulig ved direktesendinger, oppsummeringer og reportasjer – på TV, nett/mobil og radio. Vi forventer dessuten stor interesse fra andre nasjonale og regionale medier. 

Vi håper derfor våre deltakere og andre i fekte-Norge stiller opp på intervjuer og benytter alle mulighetene for å vise frem sporten vår. På denne måten får både mesterskapet og norsk fekting større oppmerksomhet enn hva vi vanligvis klarer på egenhånd.

Geoparken blir samlingspunktet
Geoparken, som ligger utenfor Oljemuseet i Stavanger sentrum, blir samlingsstedet etter konkurransene under NM-Veka. Her holder Norsk Tipping åpen lounge for frivillige, utøvere og andre som har en rolle under NM-Veka.

I tillegg er idrettspolitikere fra særforbund og andre organisasjonsledd i NIF invitert til ulike debatter og fora for å sette idretten og våre behov på dagsordenen. 

Åpningskonsert
På fredag 28. juni inviteres alle frivillige til mat og underholdning i loungen fra klokken 1630 til 1800. Det loves både overraskelser og god stemning. I etterkant av frivilligtreffet blir det underholdning og konsert fra scenen, hvor det også gjøres stas på dagens NM-vinnere. Her er alle velkommen!

Bidra i synliggjøringen av fekting
I tillegg til å tilby tv-publikum spennende innblikk i fekting, vil teknisk NM-arrangør Stavanger Fekteklubb sørge for at interesserte får prøve fekting på egne stands. Vi håper dette vil være positivt for rekrutteringen i et viktig vekstområde for norsk fekting.

Vi håper også at alle, både utøvere, trenere og publikum, vil dele sine opplevelser på sosiale medier under norgesmesterskapet. Bruk gjerne hashtag #NMVeka for økt spredning i hele Norge. 

NRK ønsker dessuten lyst til å vise fine «NM-øyeblikk». Vi håper så mange som mulig benytter seg av dette for å vise frem sporten vår. Dette kan gjøres ved å sende inn korte videosnutter og bilder via: https://bidra.nrk.no/

Stavanger Fekteklubb har for øvrig gjort avtale med fotograf Damir Grskovic som tok bilder fra Siddis Cup. Han vil både ta bilder fra kampene, og selge portrettfotografier på forespørsel. 

Fotoramme på Facebook
En artig måte å vise at man skal delta i NM og NM-Veka på, som også bidrar med økt synlighet er å bruke en egen fotoramme på profilbildet Facebook. Følg denne lenken for å gjøre dette: https://www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=454417381789961 

Oddsspill
Det er mulig at Norsk Tipping vil sette odds på noen av fekteøvelsene. Dette vil i så fall være første gang det blir satt odds på våre øvelser. Vi må derfor minne om at kampfiksing er en alvorlig, kriminell handling og har derfor videreformidlet regler og retningslinjer for utøvere og andre i nær tilknytning til fekterne i en epost til alle fekteklubbene.

Dommerkurs og dommerforum
Parallelt med Norgesmesterskapet minner vi om Norges Fekteforbund sin dommereksamen fredag 28. Juni kl. 18 – 22 i Forum Expo og Dommerforum ved Andras Borsodi lørdag 29. Juni etter finalene i Forum Expo. Påmelding gjøres per epost til post@stavangerfekteklubb.no

SE PROGRAMMET FOR FEKTEKONKURRANSEN OG FÅ MED DEG ALT SOM SKJER UNDER NM-VEKA PÅ DEN OFFISIELLE NETTSIDEN HER.

Oppdatert resultatinformasjon vil også finnes her når mesterskapet igangsettes.

Vi ønsker alle lykke til, og håper alle får en spennende og hyggelig avslutning på fektesesongen!

0 Kommentar

PROTOKOLL FRA SISTE STYREMØTE PUBLISERT

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Jun 2019

NF-styret avholdt 12. juni det siste styremøtet før sommerferien. 

En av sakene som ble behandlet var tildeling av det tekniske arrangøransvaret for Norgesmesterskapene i 2020 og 2021. 

Følg denne lenken til siden med denne og de andre styre- og komiteprotokollene som er publisert.


0 Kommentar

NETTSIDEN FORBEDRES

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Jun 2019

Norges Fekteforbund ønsker både å holde Fekte-Norge orientert om forbundets aktiviteter, og bistå både utøvere og fekteklubber med relevant informasjon. I tillegg til å skrive om norsk fekting, vil vi dessuten også formidle internasjonale fektenyheter på nettsiden. 

Foruten den faste informasjonen i menypunktene, offentliggjøres alle protokoller fra både styre- og komitemøtene på fekteforbundet nettside. I tillegg publiseres høringssvar i idrettspolitiske saker, og det produseres nyheter som bør ha interesse for både utøvere og tillitsvalgte i fekteklubbene.

Økt synlighet
Dette gjøres både for å informere om forbundets arbeid og om norsk fekting generelt, men også for å øke sportens synlighet.

Nyhetssakene er ikke kun ment for fektere og tillitsvalgte i klubbene. Mange av sakene egner seg for spredning, og kan benyttes av alle for å synliggjøre fekting generelt og tilbudene i egne klubber. 

I 2018 produserte og publiserte Norges Fekteforbund 78 nyhetssaker. Hittil i 2019 er det publisert 45 nyhetssaker. Disse og flere andre blir delt på forbundets offisielle Facebook-profil. 

Enda flere fektenyheter
For å gjøre forbundets nettside enda mer relevant, foretar vi nå følgende endringer:

På forsiden har vi nå satt opp en nyhetsstrøm med fektenyheter fra internasjonale nettsider. Denne tjenesten vil kontinuerlig hente de siste nyhetene og automatisk presentere disse i nyhetsstrømmen. På samme måte har vi inkludert en nyhetsstrøm fra forbundets offisielle Facebook-profil.

De siste nyhetsartiklene som er laget av fekteforbundet, vil man som tidligere enkelt få tilgang til nedenfor.

Lenken til Ophardt som har ligget på forsiden er flyttet inn under menypunktet for klubber på forsiden. Sammen med 11 andre underpunkter som skal være til hjelp for klubbene, ligger nå denne lenken som et eget punkt som kalles «Påmelding til stevner».

Kalenderen som også lå på forsiden er fjernet. På grunn av omfanget, og at "Norges Fekteforbund sin kalender" nå er godt innarbeidet, henvises alle til å forholde seg til denne. Kalenderen er nedlastbar under "Terminlister" via menypunktet "Om konkurranser".

Vi håper at enda flere, både utøvere og tillitsvalgte i fekteklubbene bidrar til å synliggjøre fektesporten ved å like og dele sakene som publiseres.

KLIKK PÅ NORGES FEKTEFORBUND SIN LOGO ØVERST PÅ SIDEN ELLER PÅ DENNE LENKEN FOR Å SE FORSIDEN.


0 Kommentar

NJÅRDFEKTERE MED GODE PLASSERINGER I MALMØ

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Jun 2019

Bildet av seierspallen for lag med Njårdfekterne f.v Irina Aschehoug, Thale Hille-Dahl og Pia Albertson på topp. flankert av lagene fra Glostrup og Hellerup.. (Foto: Ludvig Hillestad)

De norske fektere vant flere medaljer i helgens Malmö International 2019. Njård sitt damelag (se bildet) tok gull, mens herrelaget fra Njård bestående av Sturla Torkildsen, Ludvig Hillestad og Benjamin Dahlbo tok sølvmedalje.

I de individuelle konkurransene vant Thale Hille-Dahl fra Njård Fekting og Katherina Malvik fra Titan Fekteklubb bronsemedaljer. På plassene bak kom Caroline Piasecka fra Bygdø Fekteklubb og Irina Aschehoug fra Njård Fekting. Fjorårsvinneren, Bartosz Piasecki fra Bygdø Fekteklubb, kom inn som beste nordmann med en sjetteplass. 

Veteran
Gregor Gilfillan, Bygdø Fekteklubb, fikk bronsemedalje i veteranklassen over 40 år, og Njårdfekteren Pia Albertson vant dameklassen over 50 år, riktignok på vegne av Sverige.

Vi gratulerer alle sammen!

Finn alle resultater her

Se de individuelle finalene fra Malmø her

Se flere bilder på Njård Fekting sin Facebookprofil


0 Kommentar

GODE NORSKE RESULTATER I VETERAN-EM

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Jun 2019

På bildet er f.v. Elisabeth Skaar Nilsen og Ragnhild Skålid fra Bygdø Fekteklubb. (Privat foto).

Årets Europamesterskap for veteraner ble i år avholdt i Cognac i Frankrike. I løpet av fem dager gjorde om lag 1 500 fektere fra 35 nasjoner opp status på det flotte sportskomplekset i Châteaubernard.

Fra Norge stilte fire kårdefektere fra Bygdø Fekteklubb og Stavanger Fekteklubb. 

Bygdøyfekterne Elisabeth Skaar Nilsen og Ragnhild Skålid klarte begge avslutte blant de åtte beste i sin aldersklasse. Cordt von Brandis og Eyvinn Stangeland fra Stavanger Fekteklubb kom henholdsvis inn blant de 16 og 32 beste i sin klasse.

Vi gratulerer med flotte prestasjoner!

Se alle resultatene her

Veteranfekting på fremmarsj
Den europeiske veteranfektingen organiseres av European Veterans Fencing. Formålet er å utvikle europeisk konkurransefekting for kvinner og menn over 40 år. 

Europamesterskapene for lag, og de individuelle konkurransene avholdes annen hvert år. I tillegg til mesterskapene arrangeres det jevnlige både regionale og nasjonale fektestevner for veteraner. 

Siden etableringen av European Veterans Fencing i 1991 har interessen for og deltakelsen på mesterskapene økt betraktelig. Som en følge av dette arrangeres det nå også verdensmesterskap for veteraner i regi av det internasjonale fekteforbundet (FIE). 

Fekting for hele livet
Stevnene og mesterskapene for veteraner er gode eksempler på at fekting både er en sport som kan bedrives som trening og som en konkurranseidrett, uansett alder. 

I Norge blir det arrangert Norgesmesterskap for veteraner, og Nøtterøy Fekteklubb har dessuten inkludert veteranklasser i Nøtterøy Cup

Flere deltakere fremover
Norske fektere har tidligere oppnådd flere gode resultater i internasjonal veteranfekting. Dette er konkurranser på høyt nivå, og gode anledninger til å møte gamle og få nye fektevenner. Vi håper derfor at flere veteraner, fra flere norske fekteklubber også vil delta fremover.

På bildet er f.v Stavangerfekterne Eyvinn Stangeland og Cordt von Brandis med en fektevenn. (Privat foto).


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline