FLOTT FEMTEPLASS I ØSTERRIKE

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Okt 2019

F.v. Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki og Vilde Tengesdal fra Bergens Fekteklubb. Foto: Norges Fekteforbund. 

De norske kadettene deltok i helgen på Europacupstevnet Trofeo Maestro Dario Codarin i Klagenfurt, Østerrike. Med en flott femteplass kvalifiserte Vilde Tengesdal seg til landslaget og samtidig til både EM og VM neste år.  

Stevnet i Klagenfurt er nytt bekjentskap for mange av de norske fekterne. På grunn av tidspunktene i det norske stevneoppsettet, har dette stevnet erstattet tilsvarende i Bonn på den norske terminlisten for Norsk ranking

Stevnet i Klagenfurt var dessuten det første av fire kvalifiseringsstevner til EM i Kroatia i februar, og til VM i USA i april neste år. 

Bergensfekterne i støtet
I helgen var det Bergensfekterne som hevdet seg best. Vilde Tengesdal ble beste nordmann med en flott femteplass, i tøff konkurranse med 181 kadettfektere fra 12 land.

Henning Karlsen ble beste nordmann med 23. plass i gutteklassen. Denne klassen hadde 211 deltakere fra til sammen 16 land. Begge fekterne representerer Bergens Fekteklubb.

I søndagens lagkonkurranse var det førstelaget til guttene som sto for den beste norske plasseringen. Laget med Elias Draugedalen (Nøtterøy FK), Henning Karlsen (Bergens FK), Olav Eikanger (Bergens FK) og Alexander Bakke (Stavanger FK) kom inn på 12. plass i konkurranse med 36 andre europeiske lag.

Se alle resultater her

Bartosz besto dommereksamen
Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki, deltok i Klagenfurt som dommer. Han ble av en egen jury vurdert såpass godt at han med dette kvalifiserte seg som Europeisk fektedommer.

Dette betyr at han både kan og vil forsøke å bestå den internasjonale dommereksamen i regi av FIE i 2020.

Zorro Cup 
Norske ungdommer deltok lørdag på sesongens andre stevne i Ungdomsserien; Zorro Cup. Stevnet ble arrangert av Oslo Fekteklub i Hovseterhallen.

I år var det 83 starter, nærmest en dobling fra 47 i fjor. I tillegg til fekterne fra arrangørklubben, stilte fektere fra Bygdø Fekteklubb, Njård Fekting, Nøtterøy Fekteklubb, Titan Fekteklubb, Bekkestua Fekting og Drammen Fekteklubb. 

Informasjon om Zorro Cup og Ungdomsserien for øvrig kommer her.

Det er gledelig at påmeldingen til stevnene i Ungdomsserien øker, og at stadig flere publiserer bilder i Facebook-gruppen "Fektebilder". 

Les mer om deling av bilder og videosnutter her.

Fekteforbundet gratulerer Vilde, Bartosz og alle ungdommene med helgens flotte resultater!



DELING AV BILDER

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Okt 2019

Eksempel på et fartsfylt fektebilde fra lagfinalen i Nordisk Mesterskap. Foto: Norges Fekteforbund. 

Nyheter, bilder og filmsnutter fra både store og små fekteøyeblikk som deles og likes i sosial medier øker antallet som blir eksponert for fekting. Dette motiverer fekterne og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv - både for nye utøvere og for sponsorer.

Store sportslige prestasjoner gir automatisk god synlighet. For eksempel samlet den tv-sendte fektefinalen i London-OL rundt 1,5 millioner nordmenn. I påvente av tilsvarende prestasjoner, kan alle som er interessert i fekting bidra for å vise frem fekting. 

Økt engasjement
Det er gledelig at Fekteforbundets nettside og offisielle Facebook-profil stadig engasjerer flere, og at både de tillitsvalgte i fekteklubbene, utøverne og andre foresatte i stadig økende omfang både liker andres og deler egne fekteopplevelser i sosiale medier.

En av de som har fulgt Fekteforbundets oppfordring til å ta bilder og dele disse, er Ellen Vokes i Njård Fekting. Hun har over en lengre tid tatt bilder fra både stevner og treningssamlinger. Mange av bildene er benyttet av både Fekteforbundet, og av Njård Fekting. I tillegg har mange av bildene også blitt verdsatt av fektere og andre som tilhører andre fekteklubber i Norge.

"Fektebilder"
Ellen har sagt seg villig til å bidra til ytterligere aktivitet, og har opprettet en egen Facebook-gruppe for deling av bilder og video fra konkurranser, treningssamlinger og andre arrangementer.

Vi håper alle som tar bilder vil dele de i denne gruppen, og at så mange som mulig vil dele bildene på sine profiler på de sosiale plattformene de er aktive på.

Lik og bli med i gruppen FEKTEBILDER her



NORSK GULL, SØLV OG BRONSE I NORDISK MESTERSKAP

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Okt 2019

Bildet viser Norge sitt førstelag; f.v. Truls Straumøy, Benjamin Humlen Dahlbo, Svend Marcus Eeg og Tomas Geitung som vant gull i lagkonkurransen. Foto: Norges Fekteforbund. 

Årets Nordiske Mesterskap for ungdommer ble i helgen avholdt i Sandefjord. Norske kårdefektere konkurrerte med fektere fra Danmark, Sverige, Finland, Latvia, Estland og Litauen om mesterskapstitlene i aldersklassene under 20 år, under 17 år og under 15 år. 

Det er 14 år siden det forrige nordiske mesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble arrangert i Norge. Siden den gang har antall fektere på både jente- og guttesiden økt betraktelig. I tillegg til lagkonkurransene var det 399 individuelle starter. Dette gjør mesterskapet til den største fektekonkurransen som noensinne er arrangert i Norge. 

Historisk norsk laggull
Sett med norske øyne, var guttenes lagfinale helgens høydepunkt. Etter å ha slått bronsevinner Sverige i semifinalen, vant førstelaget også finalen mot fjorårsvinner og forhåndsfavoritt Estland.

Det norske førstelaget, som ble coachet av Frederic Roqueta, besto av Truls Straumøy, og Tomas Geitung fra Bergens Fekteklubb, Svend Marcus Eeg fra Stavanger Fekteklubb og Benjamin Humlen Dahlbo fra Njård Fekting. 

Dette er det første norske laggullet i et nordisk mesterskap, noe som er et av målene i Fekteforbundets Sportslige plan 2017 - 2014. Dette lover således godt for fremtiden.

Bildet viser premiepallen for guttenes lagkonkurranse. Foto: Norges Fekteforbund.

To medaljer i U15
De beste individuelle resultatene kom i gutteklassen under 15 år. Her ble det to medaljer; sølv og bronse på henholdsvis Aleksander Malvik og Franz Philip Pap Holmen.

Bildet viser premiepallen i U15 klassen med sølvmedaljevinner Aleksander Malvik (Titan FK) ytterst til venstre, og bronsemedaljevinner Franz Philip Pap Holmen (Bygdø FK) ytterst til høyre. Foto: Norges Fekteforbund. 

Norge på tredjeplass i medaljeoversikten
Ikke uventet er det de Estiske fekterne som dominerer på toppen av resultatlistene. Allikevel holdt det individuelle sølv- og bronsemedaljen og laggullet til en tredjeplass på medaljestatistikken etter Sverige. Det er for øvrig gledelig for den nordiske konkurransen at alle landene som deltok fikk medaljer.

Fekteforbundet gratulerer alle medaljevinnerne!

LANDGULLSØLVBRONSE
Estland463
Sverige2
4
Norge111
Latvia1
2
Litauen

3
Finland
2
Danmark

1

Se alle resultater i alle klassene via denne lenken

Økt synlighet
For å markedsføre mesterskapet og synliggjøre det lokale fektetilbudet har de lokale fekteklubbene sørget for god omtale på NRK radio og NRK tv. Fekteklubbene har også produsert en egen promoteringsvideo som har blitt spredd i sosiale medier. Denne kan ses her.

I tillegg ble alle finalene sendt direkte på Direktesport.no. Sendingene ble kommentert av Reidar Bowitz Helliesen fra Sandefjord Fekteklubb.

Sendingene er fremdeles tilgjengelige via denne lenken men krever innlogging som koster fem kroner. 

Vellykket arrangement
Norges Fekteforbund sitt mål var å utnytte mesterskapet i synliggjøringen av fekting i nye vekstområder i Norge, og samtidig stimulere vennskapet på tvers av land og klubber i de nordiske og baltiske landene.

Valget av arena falt på Oslofjord Arena i Melsomvik, utenfor Sandefjord. 

Stedet har en stor og flott hall, og kunne samtidig tilby rimelelig overnatting med felles beverting av alle måltider. Dette har både betydning for antall påmeldinger fra de baltiske landene, og forhindrer at deltakerne blir spredd rundt på ulike hoteller med minimal kontakt utenfor konkurransen. 

Kombinasjon av ekspertise og lokale arrangørklubber
Valget av Oslofjord Arena hadde ikke vært mulig uten å kunne tildele de lokale fekteklubbene arrangøransvaret. Selv om beslutningen har innebåret mer jobb i flytting og rigging av mye utstyr, og organisering av transport for å gjøre delegasjonenes adkomsten enklere, har tilbakemeldingene fra deltakerne kun vært positive.  

Et så stort arrangement, hadde heller ikke vært mulig uten en god teknisk stab med erfaring i gjennomføring av store mesterskap. 

Bildet viser Samuil Kaminski og hans tekniske stab. Foto: Norges Fekteforbund.

Selv om både Fekteforbundet og flere av de større fekteklubbene har bidratt med utstyr og kompetanse, har de frivillige fra både Nøtterøy Fekteklubb og Sandefjord Fekteklubb gjort en formidabel innsats og virkelig bidratt til at mesterskapet har blitt vellykket. 

Vi ønsker derfor å takke alle, både klubbene som har bidratt med utstyr, de som har stilt opp som dommere og alle dere andre som har bidratt i både forberedelsene og gjennomføringen av dette mesterskapet! 




NORSK GULL, SØLV OG BRONSE I NORDISK MESTERSKAP

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Okt 2019

Bildet viser Norge sitt førstelag, med f.v. Truls Straumøy, Benjamin Humlen Dahlbo, Svend Marcus Eeg og Tomas Geitung på toppen av premiepallen i lagkonkurransen. På de neste plassene kom Estland og Sverige. Foto: Norges Fekteforbund. 

Årets Nordiske Mesterskap i kårdefekting for ungdommer ble i helgen avholdt i Sandefjord. Fektere fra Danmark, Sverige, Finland, Latvia, Estland, Litauen og Norge konkurrerte om de nordiske mesterskapstitlene i aldersklassene under 20 år, under 17 år og under 15 år både jenter og gutter. 

Det er 14 år siden forrige gang det nordiske mesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble arrangert i Norge. Mesterskapet, som hadde 399 individuelle starter pluss lagkonkurransene i juniorklassen for begge kjønn, var den hittil største fektekonkurransen som noensinne er arrangert i Norge. 

Norge på tredjeplass i medaljeoversikten
Ikke uventet er det de Estiske fekterne som dominerer på toppen av resultatlistene. Allikevel ble det individuell sølv- og bronsemedalje I tillegg til laggullet. Med medaljer i hver valør havnet Norge på tredjeplass etter Sverige i premiestatistikken.

Bildet viser seierspallen i U15 klassen med sølvmedaljevinner Aleksander Malvik (Titan FK) ytterst til venstre, og bronsemedaljevinner Franz Philip Pap Holmen (Bygdø FK) ytterst til høyre. Foto: Norges Fekteforbund. 


LANDGULLSØLVBRONSE
Estland463
Sverige2
4
Norge111
Latvia1
2
Litauen

3
Finland
2
Danmark

1

Se alle resultater i alle klassene via denne lenken

Vellykket arrangement
Norges Fekteforbund ønsket å bruke mesterskapet for å synliggjøre fekting i nye vekstområder, og stimulere vennskapet på tvers av land og klubber i Norden og de baltiske landene.

Valget av arena falt på Oslofjord Arena i Melsomvik, utenfor Sandefjord. Stedet har en stor og flott hall, med muligheter for felles beverting og rimeligere overnattingsmuligheter enn for eksempel i Oslo der deltakerne også ville vært spredd rundt på ulike hoteller. 

Dette kunne ikke ha latt seg gjøre uten å tildele de lokale fekteklubbene arrangøransvaret. Selv om beslutningen har innebåret mer jobb i flytting og rigging av mye utstyr, og organisering av et busstilbud for å gjøre adkomsten enklere, har tilbakemeldingene fra deltakerne kun vært positive.  

Selv om både Fekteforbundet og flere av de større fekteklubbene har bidratt med utstyr og kompetanse, har de frivillige fra både Nøtterøy Fekteklubb og Sandefjord Fekteklubb gjort en formidabel innsats. 

Vi ønsker derfor å takke alle, både klubbene som har bidratt med utstyr, de som har stilt opp som dommere og alle dere andre som har bidratt i både forberedelsene og gjennomføringen av dette mesterskapet! 

Økt synlighet
For å markedsføre mesterskapet og synliggjøre det lokale tilbudet har fekting blitt omtalt på NRK radio og NRK tv i forkant av mesterskapet. De lokale fekteklubbene har også produsert en egen videosnutt som har blitt spredd i sosiale medier. Denne kan ses her.

I tillegg ble alle finalene sendt direkte og kommentert av Reidar Bowitz Helliesen fra Sandefjord Fekteklubb på Direktesport.no. 

Sendingene er fremdeles tilgjengelige via denne lenken men krever innlogging som koster fem kroner. 



PARAFEKTER SKAPTE NORSK FEKTEHISTORIE

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Okt 2019

Cathrine Bergan, Drammen FK til høyre etter å ha vunnet over den russiske fekteren Alexandra Alyamovskaya. Foto: Dan Lundesgaard. 

Som Norges første og foreløpig eneste parafekter, deltok Cathrine Bergan fra Drammen Fekteklubb i helgen på et internasjonalt stevne i Estland. Selv om Cathrine ikke har fektet lenge, vant hun en av kampene i puljerunden. 

Stevnet var et satellittstevne i verdenscupen. Dette organiseres av et eget internasjonalt forbund: International Wheelchair & Amputee Sports Federation (IWAS).   

Resultater fra IWAS Satellite Competition - Narva, Estland.

Paralympisk gren
Parafekting er en paralympisk gren som ble introdusert under de Paralympiske Lekene i Roma i 1960. Både kvinner og menn konkurrerer i alle våpengrenene i to ulike klasser avhengig av bevegelighet. Rullestolene er festet i spesielt tilpassete rammer på ordinære fektepister.

Se informasjonsfilm om parafekting her

Flere ønskes velkommen
Cathrine, som har MS og har sittet i rullestol i to år, er en aktiv kvinne. Hun har tidligere både spilt fotball og håndball. Gjennom fektingen har hun fått tilbake idrettsgleden, og håper nå at flere vil begynne.  

Rullestolfekting i Norge
Fekting er en relativt liten sport i Norge. Med få unntak er sporten organisert i små klubber med knappe ressurser. Av den grunn har det tidligere kun vært sporadiske forsøk på å starte opp egen aktivitet innenfor parafekting.

Drammen Fekteklubb har bestemt seg for å utvikle et tilbud, og ønsker alle bevegelseshemmede velkommen. Både de som vil konkurrere, og de som kun ønsker å trene.

Norges Fekteforbund håper at deltakelsen har gitt Cathrine inspirasjon, og at både hun og Drammen Fekteklubb tar med seg nyttig erfaring og kunnskap om parafekting tilbake til klubben, og til norsk fekting for øvrig.

Ønsker vekst
Norges Fekteforbund bistår Drammen Fekteklubb i arbeidet vis a vis Norges Idrettsforbund og i kontakten med andre relevante samarbeidspartnere.

Målet et at denne klubben kan bli et kompetansesenter for parafekting ,og dermed skape et utgangspunkt for spredning av grenen til andre fekteklubber, og til andre idrettslag som er tilsluttet Norges Idrettsforbund.

Om flere begynner, og flere klubber oppretter et tilbud, vil forbundet kunne organisere stevner for parafektere på lik linje som for funksjonsfriske. 

Ta kontakt
Fekteforbundet håper at Cathrines deltakelse vil bidra til å synliggjøre sporten slik at flere vil bli prøve rullestolfekting. Interesserte kan enten ta direkte kontakt med Drammen Fekteklubb eller Norges Fekteforbund.

Se flere bilder fra stevnet og finn mer informasjon om Drammen Fekteklubb her

Dan Lundesgaard, leder og trener i Drammen FK og Cathrine Bergan i Estland. Foto: Drammen FK. 



KLART FOR NORDISK MESTERSKAP I SANDEFJORD

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Okt 2019

Faksimile fra nyhetsinnslaget om det nordiske mesterskapet i kårdefekting på NRK Østafjell. Se innslaget via lenken nedenfor i teksten.

Lørdag og søndag, 19. og 20. oktober møtes de beste kårdefekterne fra de Nordiske og de Baltiske landene i Sandefjord for å konkurrere om de nordiske mesterskapstitlene i ungdomsklassene. 

Det skal kåres nordiske mestere for begge kjønn i aldersklassene under 20 år, under 17 år og under 15 år. Flere norske fektere kan hevde seg helt i toppen.

Det største noensinne
Det er 14 år siden forrige gang det nordiske mesterskapet i kårdefekting for ungdommer ble arrangert i Norge. Alt tyder på at årets mesterskap blir den største fektekonkurransen som noensinne er arrangert her i landet.

Det er nå påmeldt totalt 413 starter fra Danmark, Sverige, Finland, Latvia, Estland, Litauen og Norge. Følg lenken til de påmeldte og live resultater

Konkurranse og overnatting på samme sted
For å stimulere fekteinteressen i nye vekstområder, valgte Norges Fekteforbund å avholde mesterskapet på Oslofjord Arena i Melsomvik, utenfor Sandefjord. I tillegg til en ny flott hall, tilbys rimelig og fleksibel overnatting, samt felles bevertning. 

Adkomsten er gjort så enkel så mulig ved å organisere busstransport til og fra Stokke togstasjon og Torp flyplass.

Ved å samle hele det nordiske fektemiljøet på ett overnattingssted, i tilknytning til mesterskapsarenaen, håper Fekteforbundet at flere deltakere følger hele konkurransen og er tilskuere på finalene. Dessuten vil denne løsningen gjøre det enklere for delegasjonene å knytte kontakt og bygge vennskap på tvers av klubber og land utenom konkurransen. 

I rute med forberedelsene
For å gi flere klubber opplæring og erfaring i å avvikle stevner, tildelte Fekteforbundet arrangøransvaret til de lokale fekteklubbene på Nøtterøy og i Sandefjord. Både Fekteforbundet og de større klubbene bidrar imidlertid med både utstyr og kompetanse. 

Forberedelsene skal være i rute og arrangørklubbene kan snart ønske både fekterne, støtteapparat, og tilskuere velkommen.

Se nyhetsinnslaget om klubbenes forberedelser på NRK Østafjells her

Gratis inngang for tilskuere
På lørdag starter konkurransen kl. 10:00 med finaler fra kl. 18:00. På søndag starter konkurransen kl. 08:30 med finaler fra kl. 15:00. Det er gratis inngang for alle tilskuere.

Finn praktisk informasjon om Oslofjord Arena og stevnet her.

Norsk fekting vokser
De siste årene har stadig flere fått øynene opp for fekting, og antall aktive har økt betraktelig. Det er primært antall barn og ungdom under 20 som har stått for økningen, og disse er nå den største aldersgruppen i norsk fekting.

Om veksten fortsetter i samme takt, vil det totale antallet aktive norske fektere neste år ha doblet seg i løpet av ti år. 

Regionalt fektesenter
Sandefjord Fekteklubb er et godt eksempel på veksten i norsk fekting. Klubben har nærmest tredoblet antallet aktive medlemmer siden den ble etablert i 2012.

Sammen med Nøtterøy Fekteklubb arbeides det nå for å etablere et nytt regionalt fektesenter slik at veksten kan fortsette i hele Vestfold og Telemark. Norges Fekteforbund håper at dette mesterskapet vil bidra positivt i dette arbeidet. 

Se og del promo-filmen som er produsert for mesterskapet!






UKRAINSKE GULL I OSLO CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Okt 2019

Bildet viser Bygdøfekteren Caroline Piasecka i aksjon under årets Oslo Cup. Foto: Norges Fekteforbund. 

Bygdø Fekteklubb og Norges Fekteforbund arrangerte i helgen årets Oslo Cup i Bygdøhus. Dette er det eneste norske satellittstevnet i verdenscupen og hele 120 fektere fra 17 nasjoner deltok. Parallelt med konkurransen avholdt Fekteforbundet treningssamling for barn og ungdom med 18 fektere fra åtte fekteklubber. 

Oslo Cup er kjent for god stevnegjennomføring og høyt sportslig nivå. Etter at stevnet fikk status som et satellittstevne for 19 år siden, har det hatt stor internasjonal deltakelse og blitt norsk fektings årlige stormønstring. 

I årets konkurranse deltok det foruten de norske, fektere fra Saudi Arabia, Uzbekistan, Kazakhstan, USA, Canada, Polen, Danmark, Sverige, Tsjekkia, Ukraina, Japan, Finland, Estland, Nederland, Østerrike og Tyskland. 

Oslo Cup gir våre beste fektere mulighet til å få vist seg frem mot internasjonale fektere på hjemmebane, og de mindre erfarne får stimulans og impulser til videre utvikling. Dessuten bidrar stevnet med økt synlighet for norsk fekting, både nasjonalt og internasjonalt.

I år hadde Oslo Cup både dame- og herreklasse, og var dessuten det siste og avgjørende stevnet i det nyetablerte Nordic Challenge. 

Ukraina på toppen av pallen
Både dame- og herreklassen i Oslo Cup ble vunnet av fektere fra Ukraina. Vi gratulerer både Anfisa Pochkalova og Anatolii Herey med gull!

Anatolii, som vant sølv i fjor, er for øvrig godt kjent i Norge etter at han en periode i fjor også var engasjert som trener i Njård Fekting. Etter stevnet berømmet han Oslo Cup, og fortalte at stevnet er en viktig del av hans oppladning til de Olympiske Lekene i Tokyo.

F.v: Junjie Cao, president i Norges Fekteforbund, Anatolii Herey (Ukraina), Sten Priinits (Estland), Nico Vuorinen (Finland) og Peeter Turnau (Estland). Foto: Norges Fekteforbund. 

F.v: Junjie Cao, president i Norges Fekteforbund, Anfisa Pochkalova (Ukraina), Paula Smidl (Østerrike), Elvira Mårtensson (Sverige) og Ayumi Yamada (Japan). Foto: Norges Fekteforbund. 

Gode norske prestasjoner
Selv om det ikke var norske fekterne på pallen i år, fikk Njårdfekter og styremedlem i Norges Fekteforbund Ludvig Hillestad en solid 8. plass.

Nest beste nordmann i herreklassen var Claus Mørch fra Bygdø Fekteklubb med 17. plass. På damesiden var det Katherina Malvik fra Titan Fekteklubb som gjorde det best. Hun fikk 14. plassen, tett fulgt av Bygdøfekteren Caroline Piasecka på 15. plass.

Ludvig Hillestad ble coachet av Frederic Roqueta som er hovedtrener i Njård Fekting. Foto: Norges Fekteforbund. 

Se alle resultatene fra Oslo Cup her

Nordic Challenge 
Etter at Oslo Cup mistet statusen som verdenscupstevne for kvinner, har Norges Fekteforbund arbeidet mot det internasjonale fekteforbundet for å få tilbake dameklassen.

Løsningen var å gå sammen med fekteforbundene i Sverige og Finland, og lage en egen nordisk integrert konkurranse kalt Nordic Challenge. Denne har bestått av SAF Pokalen/Rehbinderska Priset i Stockholm, Kupittaa Tournament/Nordisk Mesterskap i Åbo og Oslo Cup.

På denne måten har Oslo Cup fått tilbake dameklassen i verdenscupen, og blitt en del av et nordisk samarbeid som styrker den internasjonale statusen til alle de nordiske satellittstevnene.

Sten Priinits fra Estland, som fikk sølv i Oslo Cup, vant den sammenlagte konkurransen i herreklassen i Nordic Challenge helt suverent. Nummer to ble landsmannen Juri Salm. Dameklassen ble vunnet med knapp margin av Åsa Linde fra Sverige. På plassen bak kom landsmanninnen Elvira Mårtensson som fikk bronse i Oslo Cup.

Etter gode resultater i alle stevnene fikk Katherina Malvik og Irina Aschehoug fra Njård Fekting dessuten tredje- og fjerdeplass i den sammenlagte konkurransen i Nordic Challenge. 

Vi gratulerer alle sammen!

Treningssamling
Parallelt med Oslo Cup arrangerte Norges Fekteforbund treningssamling for barn og ungdommer. Hele 18 fektere; ti gutter og åtte jenter fra Bergens Fekteklubb, Njård Fekting, Nesodden Fekting, Titan Fekteklubb, Stavanger Fekteklubb, Trondheim Fekteklubb, Nøtterøy Fekteklubb og Bygdø Fekteklubb deltok under kyndig ledelse av Anna Rostkowska og Emil Friis Ruud.

Bildet viser noen av fekterne som deltok på ungdomssamlingen. Foto: Ellen Vokes.

Fekterne ble drillet i teknikk og gjennomgikk både fysiske øvelser før samlingen ble avsluttet med kamptrening i form av en treningskonkurranse. For å bygge samhold og kameratskap på tvers av geografi og klubber, ble det organisert felles lunsj og middag både på lørdag og søndag. I tillegg var samlingen lagt opp slik at deltakerne fikk se noen av verdens beste fektere i aksjon under finalene i både dame- og herreklassen i Oslo Cup.  

Norges Fekteforbund takker
Vi takker Mariusz Piasecki og Samuil og Tatjana Kaminski for god stevneledelse. Dessuten takkes alle de frivillige som har stilt opp i gjennomføringen av stevnet. Vi takker også Anna Rostkowska og Emil Friis Ruud for ledelse av treningssamlingen!

Vi ønsker dessuten å takke Ellen Vokes som gjennom hele helgen har tatt bilder av både de som konkurrerte i Oslo Cup, og av de som deltok på treningssamlingen. Mange av bildene er blitt publisert på Njård Fekting sin Facebookprofil. Ellen har imidlertid tatt enda flere bilder av de aller fleste som deltok, og kan kontaktes ved interesse. 

Bilder som blir delt og likt på sosiale medier både motiverer og bidrar til å gjøre fektesporten mer attraktiv for både nye utøvere og sponsorer. Vi oppfordrer derfor flere til å bidra. Ikke minst under Nordisk Mesterskap for ungdommer om to uker.  

Sammen med Ellen Vokes, vil Fekteforbundet derfor også ta initiativ til å stimulere flere til å ta bilder og video som synliggjør fektesporten. De som kan tenke seg å bidra, bes ta kontakt med fekteforbundet eller direkte med Ellen