GRATULERER MED DAGEN MARIUSZ PIASECKI

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Sep 2018


Mariusz Piasecki, merittert fektetrener, tidligere landslagssjef og daglig leder i Norges Fekteforbund fyller i dag 60 år.

Mariusz Piasecki ble født 26. september 1958 i Polen. Som fekter har han til sammen 12 medaljer i det polske mesterskapet, og representerte Polen internasjonalt i mange år. 

Beste resultat som junior er 11. og 13. plass VM (1976 og 1977). I seniorklassen fikk han sølvmedalje i Universiaden i 1983, og syvendeplass i WC Heidenheim i 1985.

FRA POLEN TIL NORGE
Etter å ha avlagt eksamen på idrettshøyskolen i 1981, arbeidet Mariusz først som fektetrener i Gdansk. I 1988 kom han til Norge og Bygdø Fekteklubb som trener.

Se bilder og les mer om Mariusz sin historie som klubbtrener her.

I tillegg til trenerjobben i Bygdø Fekteklubb var han i den lange perioden 1991 til 2016 samtidig også utleid til Norges Fekteforbund. Først som landslagssjef, og senere også som daglig leder. Mariusz sa opp engasjementet i 2016, da han ble headhuntet til jobben som polsk landslagssjef. Mariusz er nå tilbake som fektetrener for både Bygdø Fekteklubb og Nøtterøy Fekteklubb.

"Det er få personer som har vært like lenge i Norges Idrettsforbund som Mariusz. Ikke bare har han bidratt til store idrettsprestasjoner, som under OL i London. Innad i NIF har han i jobben i Fekteforbundet også satt fekting på det norske idrettskartet. På vegne av NIF gratulerer jeg ham så mye med dagen."
- Øystein Dahle. Tidligere ass. generalsekretær, og nå rådgiver i Norges Idrettsforbund. 

MERITTER
Mariusz har trent utallige fektere, og bidratt med sin fektekompetanse på alle arenaer i norsk fekting. Han ble rikskjent i 2012 da Dagsrevyen ble utsatt, og istedenfor viste finalen da Bartosz Piasecki fikk OL-sølv i London. 

Dette er kun toppen av hans meritter som trener. Foruten utallige nasjonale og nordiske titler, kan flere av hans elever vise til mange store prestasjoner internasjonalt: 

Claus Severin Mørch:

 • 3.pl.- Senior-VM 2005
 • 3.pl.- Junior-VM 1995
 • 1.pl.- Junior-EM 1995
 • 3.pl.- Junior-EM 1994
 • 1.pl.- Kadett-VM 1993
 • 3.pl. -Kadett-VM 1991

Margrete Mørch: 

 • Sammenlagt vinner av juniorverdenscupen 1997

Damelandslaget (Margrete Mørch, Ragnhild Andenæs, og Silvia Lesoil):

 • 8.pl.- OL lag 2000,

Mariella Fossum:

 • 2.pl. - Kadett-VM 2005.

Pia Klafstad: 

 • 3.pl.- Kadett-VM 2007

Bartosz Piasecki:

 • 3.pl.- Europeisk OL 2015 
 • 2.pl.- OL 2012 
 • 3.pl. - U23-EM 2009

Norges Fekteforbund gratulerer Mariusz med dagen, og håper norsk fekting får glede av ham i lang tid fremover!VELLYKKET JENTESAMLING

Postet av Norges Fekteforbund den 17. Sep 2018


Fekteforbundet ønsker at enda flere jenter og kvinner vil fekte. Nytt av året på NFs aktivitetsplan, er derfor en egen nasjonal treningssamling for jenter. Tiltaket, som både skal stimulere motivasjonen og forhindre frafallet, var såpass populært at det vil bli videreført.

Det var hele 26 jenter fra syv fekteklubber som deltok på Fekteforbundets første jentesamling. På grunn av stor påmelding fra Bergens FK, ble samlingen avholdt i Bergen slik at reisekostnadene ble holdt så lave som mulig.

BÅDE TRENING OG SOSIALT
Øktene inneholdt både fysisk øvelser, og teknikk- og kamptrening. Samlingen ble ledet av Anna Rostkowska fra Stavanger FK (t.v.). Hun ble bistått av Adele Karoblyte fra Tordenskiold Trondheim FK:

I tillegg til treningen, ble det på lørdag arrangert felles jentemiddag på restaurant:

VELLYKKET TILTAK
Hensikten med samlingen var foruten trening, også økt samhold på tvers av geografi og klubbtilhørighet for å motvirke frafall slik at så mange jenter som mulig fortsetter å fekte.

Alt tyder på at tiltaket har vært vellykket. NF har blant annet mottatt følgende tilbakemelding: "Alt har gått strålende! De tar vare på hverandre og er en super gjeng". 

REGIONAL TRENINGSSAMLING FOR GUTTER
I helgen ble det i Bergen også gjennomført nok en regional treningssamling for gutter. Denne besto av 20 kadett- og juniorfektere fra Stavanger FK og Bergens FK. Også denne samlingen inneholdt både trening, samt tiltak for å stimulere motivasjonen og kameratskapet på tvers av klubbene i regionen.

Treningen på regionsamlingen ble ledet av Vitaliy Ageyev som er tilknyttet Bergens FK.

Forbundet takker alle fekterne for god innsats, og trenerne på begge samlingene for flott gjennomføring!

NF-STYRET STARTET ALLEMED-STAFETTEN I FEKTE-NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2018


Styret i Norges Fekteforbund etter ALLEMED-dugnaden. (F.v. Theodor Helland, Elise Mo, Hege O`Wiidt, Ludvig Hillestad, Bjørn Faye og Junjie Cao. Camilla Draugedalen var forhindret)

Idrettsglede for alle er norsk idretts visjon. Fekting skaper tilhørighet, livslange vennskap og er utviklende for kropp og sinn. Ingen skal måtte stå utenfor. 

Som en del sitt strategiseminar på Idrettens Hus på Ullevål Stadion, igangsatte Fekteforbundet ALLEMED-stafetten i fekte-Norge. Dette ble gjort ved å gjennomføre en dugnad for å finne gode løsninger som forhindrer økonomiske barrierer for deltakelse i norsk fekting. 

NF valgte følgende forbundstiltak som "Våre første steg":

 • Oppmuntre til privathospitering for å redusere kostnader til hotellovernattinger i forbindelser med stevner og treningssamlinger
 • Tilstrebe så kort reisevei som mulig i planlegging av stevnekalender og treningssamlinger
 • Oppmuntre til og tilrettelegge for bruktsalg av fekteutstyr

Les mer om tiltakene her

Stafettpinnes sendes videre til klubbene
Stafettpinnen sendes nå videre, og NF-styret utfordret styrene i Bygdø Fekteklubb, Njård Fekting, Bergens Fekteklubb, Oslo Fekteklub, Kristiansand Kårdeklubb og OSI Fekting til å gjennomføre dugnaden. De som blir utfordret må selv melde seg på stafetten som tar mellom 30-60 minutter.

Konkrete tiltak
Etter dugnaden skal klubbene sitte igjen med 1-3 konkrete handlinger for å hindre at økonomi blir en barriere for idrettsdeltagelse i klubben, og blitt enige om hvem som har ansvaret for at handlingene blir gjennomført. Dette kalles «våre første steg».  

Publiserer «Våre første steg» i enten sosiale medier med hashtag #ALLEMEDstafett, på klubbens hjemmeside, som nyhetsbrev eller e-post hvor klubben utfordrer tre andre klubber.
På denne måten spres arbeidet ut i hele fekte-Norge.

ALLEMED-stafetten startet under idrettens Ledermøte 2018
I 2015 vedtok Idrettstinget resolusjonen: "Alle barn og unge skal kunne delta i idrett, uavhengig av økonomi. På bakgrunn av dette, utfordret idrettspresident Tom Tvedt Norges Basketballforbund, Norges Skøyteforbund, Norges Skiforbund, Trøndelag idrettskrets og Telemark idrettskrets til å bli med på ALLEMED-stafetten under Ledermøtet på Gardermoen 26. mai 2018. Sammen med de fleste andre idrettskretser og særforbund forpliktet også Norges Fekteforbund seg til å delta.

Svært mange særforbund og idrettskretser, deriblant Norges Fekteforbund sin delegat, Camilla Draugedalen reiste seg og forpliktet seg til å delta på stafetten!

Les mer om:
PROTOKOLL FRA STYREMØTET 9. SEPTEMBER ER PUBLISERT

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2018


NF-styret avholdt 9. september styremøte på Idrettens Hus i Oslo.

Les styreprotokollen herGOD MEDALJEFANGST I UPPSALA CUP 2018

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Sep 2018


Bildet viser Vilde Tengesdal på toppen av pallen i U15-klassen. (Foto: Bergens FK)

Det var stor norsk deltakelse på helgens tradisjonsrike stevne; Uppsala Cup, i Sverige. De norske fekterne hevdet seg godt, og oppnådde mange gode resultater. Totalt ni norske medaljer lover godt for den nye fektesesongen. 

Totalt var det 65 norske starter i helgens Uppsala Cup. Dette stevnet  var som vanlig den første konkurransen på terminlisten for sesongen 2018/19. Det var mye god fekting i alle aldersklassene, og Fekteforbundet gratulerer medaljevinnerne. Vi takker også alle fekterne og de norske dommerne for god innsats. 

MEDALJEOVERSIKT:

GULL
- Vilde Tengesdal (Bergens FK) U15

SØLV
- Jiayi Wen (Bergens FK) U15
- Emil Draugedalen (Nøtterøy FK) U15
- Andreas Klaveness (Bygdø FK) Kadett 

BRONSE
- Vilde Tengesdal (Bergens FK) Kadett
- Katherina Malvik (Titan FK) Junior
- Jørgen Stormark (Bergens FK) Junior
- Arthur Grosse (Njård Fekting) Junior
- Benjamin Dahlbo (Njård Fekting) Senior

Følg lenken for alle resultaterWORLD FENCING DAY 2018

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Sep 2018


Word Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet, Fédération Internationale d'Escrime (FIE) for å feire fektesportens bidrag til idrett, kultur og historie.  

I år feirer FIE sitt 105-års jubileum, og årets Word Fencing Day-kampanje på lørdag 8. september har mottoet "Sport For All".

Norges Fekteforbund oppfordrer alle norske fektere til å bli med i feiringen, og dermed bidra til å promotere fektesporten.

Dette gjøres ved å delta på den globale kampanjen der fektere fra hele verden deler foto og videoer på sosiale medier merket med #fencingday og #sportforall.

Følg gjerne eksempelet til Stavanger Fekteklubb fra fjorårets feiring. De fikk stor oppmerksomhet på Kvadrat kjøpesenter. Se videoen på deres Facebook-profil.

Det italienske fekteforbundet vil i anledning feiringen arrangere en flashmob på søndag 9. september. Følg gjerne aktiviteten på #fencingmob.

Les mer om årets World Fencing Day herGOD TRENINGSSAMLING GJENNOMFØRT

Postet av Norges Fekteforbund den 3. Sep 2018


Sesongens andre nasjonale treningssamling for U23-, junior- og kadettfektere ble i helgen avholdt i Oslo. Samlingen var ment som oppkjøring til høstens stevner.

Det deltok 24 fektere fra seks ulike norske klubber. Treningene, som ble gjennomført i Njårdhallen, ble ledet av Njård sine hovedtrenere Frederic Roqueta og Anatoliy Herey. Det var første gang Anatoliy, som er tidligere ukrainsk landslagsfekter, deltok som trener på Fekteforbundets nasjonale samlinger.

Samlingen startet på fredag, og gikk over tre dager. Det ble organisert to økter hver dag. Før lunsj var det fokus på beinarbeid og tekniske/taktiske oppgaver, mens det etter lunsj var kamptreninger for å stimulere fekternes konkurranseform.

Nå venter en lengre stevneperiode med både norske, nordiske og internasjonale konkurranser. Høstens høydepunkt blir Nordisk mesterskap i Vilnius i midten av oktober.

Fekteforbundet takker alle for vel gjennomført samling, og ønsker lykke til i høstens stevner!


Levert av IdrettenOnline