NY RUNDE AV UNGDOMSSERIEN IGANGSETTES

Postet av Norges Fekteforbund den 31. Aug 2018


Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Ett av tiltakene har vært igangsettelse av Ungdomsserien for barn og ungdom.

Ungdomsserien ble igangsatt av Norges Fekteforbund høsten 2017. Serien skulle være uhøytidelig, men samtidig gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. 

Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet. 

STOR SUKSESS
Den første sesongen har serien bestått av konkurransene; Zorro Cup hos Oslo Fekteklub, Angelini Cup hos Bygdø Fekteklubb, Vårstøtet hos Njård Fekting, og ble avsluttet med Nøtterøy Cup hos Nøtterøy Fekteklubb. 

Etter det siste stevnet, ble det arrangert en avslutningsfest for både fekterne og deres foresatte. På festen fikk alle deltakerne overrakt diplomer fra Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki.

Stevnene har hatt en jevn økning i både antall fektere, og i antall deltakende klubber. Nøtterøy Cup samlet 110 startende, og totalt har 150 barn og ungdommer deltatt i serien.

Ungdomsserien har vist seg som et vellykket tiltak, og blir derfor videreført for sesongen 2018/19. 

I samarbeid med hver enkelt arrangørklubb, kan derfor Norges Fekteforbund ønske velkommen til følgende stevner i serien:

 1. Angelini Cup, 30. september 2018 (kun søndag)
 2. Zorro Cup, 27. oktober 2018 (kun lørdag)
 3. Vårstøtet, 9-10. mars 2019
 4. Nøtterøy Cup, 25-26. mai 2019

Mer info om ungdomsserien og informasjon om påmelding via denne lenken. 
NORGE VANT LANDSKAMP MOT SVERIGE

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Aug 2018


Norske ungdomsfektere slo i helgen svenske fektere i en vennskapelig landskamp. Fekting var én av øvelsene i konseptet Nations Challenge, som er en del av rulleskistevnet Alliansloppet Action Week. 

Nations Challenge er en idrettslig duell mellom de to "erkefiendene" Sverige og Norge. Fekting, som er en ny øvelse på programmet, var en av 12 idretter som gir poeng i konkurransen. 

Vi gratulerer både Sverige, som vant Nations Challenge sammenlagt, og de norske ungdommene som vant fektekonkurransen.

VENNSKAPELIG KAPPESTRID
Selv om dette var en konkurranse, var hensikten like mye å gi ungdommene en annerledes fekteopplevelse. De svenske arrangørene hadde organisert et flott stevne der god atmosfære og vennskapelig kappestrid var viktigere enn resultatene. Det ble arrangert felles innmarsj, og presentasjon av alle fektere. Alle kampene foregikk på en pist med gode lys- og lydforhold.

OM FEKTEKONKURRANSEN
Konkurransedagen startet med en oppvisningskamp mellom den tidligere svenske landslagsfekteren og svensk mester, Philip von Platen, og OL-sølvmedaljør og NFs sportslige leder, Bartosz Piasecki. Det ble en jevn og spennende kamp med mye god fekting som Bartosz til slutt vant 15-13. 

Deretter var tiden inne for selve landskampen. Syv svenske, og syv norske ungdommer fektet mot hverandre til 3 støt. Etter totalt 49 tøffe kamper, gikk Norge av med seieren 105-70.

Dette ble en fin opplevelse på alle måter. Ungdommene gjorde en god figur, og selv om de kommer fra ulike norske fekteklubber, støttet de hverandre i alle lagkampene. Etter konkurransen, på vei hjem til Norge, inviterte Bartosz Piasecki, Fekteforbundets sportslige leder til en felles middag.

Norges Fekteforbund gratulerer alle på det norske laget: 

 • Chiara Kloster
 • Erik Hoff 
 • Henrik Walle   
 • Kasper Mathisen Heiberg         
 • Emil Draugedalen 
 • Marie Olsen Stenersen     
 • Gustav Göthlin               

BRA ARRANGEMENT
Fektekonkurransen ble arrangert av Fäktklubben Athos i Trollhättan i samarbeid med det Svenske og Vestsvenske Fekteforbundet samt Alliansloppet Action Week.

Det Norske Fekteforbundet takker for invitasjonen, og gratulerer arrangørene med gjennomføringen av en særdeles flott og hyggelig konkurranse!

BILDER OG VIDEO
Det finnes mange bilder og videoer på Alliansloppets Facebookprofil, Her ligger også intervju med både den svenske toppfekteren Emma Wertsen og Bartosz Piasecki. 

Se bilder

Se video

Mer informasjon om Nations Challenge via denne lenkenBAK MASKEN TIL MARIUSZ OG BARTOSZ PIASECKI

Postet av Norges Fekteforbund den 24. Aug 2018

Far og sønn Mariusz og Bartosz Piasecki er som de første internasjonale gjestene blitt portrettert i "Bakom Masken på...". Dette er en svensk podcast laget av Henning Österberg. 

I podcasten får lytterne høre kjente fektepersonligheter fortelle om sitt forhold til fekting i samtale med Österberg. Österberg får både Mariusz og Bartosz til å fortelle om sin bakgrunn og opplevelser som gir lytterne spennende innblikk i kjente hendelser fra norsk fektehistorie. 

Mariusz eller Bartosz trenger ingen videre presentasjon, men gjør det selv i podcastene:

35 minutter i samtale med Bartosz Piasecki

35 minutter i samtale med Mariusz Piasecki

MANNEN BAK "BAKOM MASKEN PÅ..."
Henning Österberg, som er mannen bak "Bakom Masken På...", er en kjent profil i både svensk og internasjonal fekting. I tillegg til å ha fektet siden han var 13 år, har han sittet i styret i det svenske fekteforbundet, og er i dag aktiv som leder og trener i Djurgården Fäktning. 

Henning Österberg var for øvrig redaktør for det Svenska Fäktförbundets 100-årsjubileumsbok 2004 og har forfattet boken Korsade klingor. 

Norges Fekteforbund anbefaler alle som er interessert i fekting til å lytte på alle samtalene i "Bakom Masken På...", og lese boken som Henning Österberg har skrevet. 

For de som ikke har lest jubileumsheftet som ble laget i forbindelse med Norges Fekteforbund sitt 100 års-jubileum i 2011 kan lese det ved å trykke her. BARTOSZ PIASECKI HEDRES AV WANG

Postet av Norges Fekteforbund den 21. Aug 2018

I går ble den nye ungdomsskolen WANG Ung på Hasle i Oslo høytidelig åpnet av kunnskaps- og integreringsminister, Jan Tore Sanner. Fekteren Bartosz Piasecki hedres i de nye lokalene.

WANG Ung er en privat ungdomsskole for elever som vil kombinere skole med idrett. Skolen startet opp høsten 2016 med midlertidige lokaler i Oslo sentrum.

Som en del av utsmykningen i det nye skolebygget er det laget store bilder som hedrer tidligere elever på Wang som har lykkes i sine idretter.

En av disse er OL-sølvmedaljør med mer, Bartosz Piasecki. Han jobber for øvrig full tid som realfagslærer på Wangs videregående skole, og er i tillegg Fekteforbundets sportslige leder.

Skolebygget, som ligger på Vinmonopolets gamle tapperi på Hasle, er på 3 000 kvadratmeter over tre hele etasjer. Bygget har også en beplantet takterrasse med utsikt over hele byen. Utenfor er et atrium for trening, lek og fellessamlinger.

Les mer om WANG og WANG Ung herFEKTEFORBUNDETS ÅRLIGE SOMMERLEIR

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Aug 2018

32 fektere, både jenter og gutter i alderen 13-20 år, har den siste uken deltatt på Fekteforbundets sommerleir på Gdanska Szkoła Floretu i Polen. 

Fekteforbundets treningsleir om sommeren har blitt en tradisjon. I år deltok både jente- og guttefektere fra syv ulike fekteklubber i Norge.

Fekterne har gjennomført opptil fire harde treningsøkter hver dag. Øktene har inneholdt grunn- og teknikktrening, kamptrening samt fekting i par med taktikkoppgaver. I tillegg til treningen har også leiren sosiale aktiviteter på agendaen. Målet er både å gi fekterne en god oppkjøring før en ny sesong, og skape samhold og kameratskap på tvers av geografi og klubbtilhørighet.

Det ukelange treningsoppholdet ble avsluttet med en fektekonkurranse. Denne ble vunnet av Truls Straumøy (Bergens Fekteklubb), som slo Casper Muus Bendiksen (Bygdø Fekteklubb) i finalen.

FLOTTE TRENINGSFASILITETER
Fekteforbundet har i flere år benyttet Gdanska Szkola Floretu som ligger rett utenfor Gdansk i Polen. I tillegg til gode bevertnings- og innkvarteringsmuligheter, har denne skolen svært gode treningsfasiliteter for fekting.  

Fekteforbundets sportslig leder, Bartosz Piasecki var med på åpningsdagen, men resten av treningen ble ledet av Samuil Kaminski som til daglig er hovedtrener i Bygdø Fekteklubb. Som i fjor ble Kaminski bistått av fektetrener Michal Adamek. Han har tidligere vært på det polske fektelandslaget, og har flere medaljer fra internasjonale mesterskap. Adamek har mastergrad fra Idrettshøyskolen i Wroclaw, og jobber til daglig som trener for barn og ungdom i fekteklubben AZS AWF Wroclaw.

Norges Fekteforbund takker Samuil Kaminski og Michal Adamek for arbeidet de har bidratt med under, og i forkant av treningsleiren. En takk går også til fekterne for god innsats og godt humør.

Vi ønsker alle vel overstått sommer, og lykke til i den nye fektesesongen!VIKTIG INFORMASJON TIL KLUBBENE ANG. OPHARDT ONLINE

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Aug 2018

Ophardt Team Sportevent, som er Fekteforbundets leverandør av stevne- og lisensadministrasjon, lanserer innen kort tid et nytt system. 

For å få tilgang, må klubbene gjøre følgende: 

De klubbene som ikke har en administrator for Ophardt Online som er ansvarlig for lisensbestillinger og stevnepåmeldinger, må utnevne en person som skal ha dette ansvaret. 

Denne personen (kun én per klubb)  må opprette en ny brukerkonto. Følg anvisningene nedenfor, og husk å godkjenne policyen for personvern. Les også gjerne på nytt de nye kravene som er satt til klubbene vedrørende de nye datasikkerhetsbestemmelsene (GDPR).

FREMGANGSMÅTE FOR Å OPPRETTE BRUKERKONTO: 

1. Gå inn via denne lenken og fyll inn feltene:  https://fencing.ophardt.online/no/register

2. Etter et par minutter mottar du en epost med en lenke som du trykker på for å bekrefte kontoen. (sjekk spamfilteret om du ikke mottar eposten)

3. Send en epost til post@fekting.no for å informere om ditt brukernavn og hvilken klubb du skal ha klubbrettigheten for. NF må godkjenne før kontoen kan benyttes.

4. Logg inn med brukernavn og passord via: https://fencing.ophardt.online/no/login.

5. Når du er logget inn, må du bekrefte at du er enig i personvern policyen. Les også gjerne på nytt tidligere publisert informasjon om GDPR, og hva dette medfører av krav til klubbene og utøverne. 


BRUK AV NYE OPHARDT ONLINE: 

 • Under min klubb/klubber kan du legge inn informasjon om blant annet kontaktpersoner, klubblogo og lenker til sosiale medier.
 • Under min klubb/athletes/referees/teams  kan du redigere informasjon og legge inn nye utøvere/dommere/lag under det siste feltet. (NB: endringer vil bli kontrollert)
 • Under min klubb/My events kan du sjekke alle stevner, bortsett fra FIE- og EFC-stevner hvor klubben deltar. Om det ikke ligger der, sjekk under "turneringer".
 • Under min klubb/access rights kan du legge inn flere administratorer
 • Under min klubb /Athletes så kan også andre personer bli invitert per epost til systemet. Velg bokstav ikonet i utøver listen. Dette kan også gjøres under min klubb /referees.
 • Påmelding til internasjonale stevner kan gjøres under Advance registration.
 • Meldinger til andre stevner kan gjøres under Report. Bekreftelse kan enten bli printet ut direkte eller bli sendt til din epostadresse. 

På høyre side på toppen under Help kommer man inn på Ophardts Wiki. Her vil du finne all dokumentasjon om Ophardt Online på engelsk. 

 Levert av IdrettenOnline